ale dalej chyba pulpecik na mordce
Wersja do druku
ale dalej chyba pulpecik na mordce
to byl pierwszy dzien pracy po swietach xD
Czemu byczek ma łapę jak ja udo? ;d
bo biore sterydy biore zestaw naprawczy polecam
Nie wiem co w tym dziwnego, tyle osób zapomina o tym ćwiczeniu. A imho jest zajebiste i można je sobie różnie utrudniać.
Ostatnio udało mi się 40 zrobić w serii, co i tak uważam za chujowy wynik bo znam kobiety które w WODzie gdzie jest 50x robią to od strzałą ;d
Pytaanko ponawiam, jak u Was z robieniem jedzenia do pracy? Dzień przed czy wstajecie rano i robicie?
Może nie do pracy, ale na studia. Zazwyczaj robię posiłki do pojemników dzień wcześniej wieczorem. Chociaż staram się kiedy mogę robić jedzenie i od razu je jeść. Bo jednak odgrzewane jest gorsze niż świeżo zrobione. Właściwie jak bym się spiął to mógłbym przygotować sobie wszystko od razu wieczorem.
Co chcesz jeszcze wiedzieć? :)
Właśnie wchodzi ryż podsmażony z warzywami i dwa jajka sadzone, jak ktoś je to również życzę smacznego :P
1. Kupuj najświeższego kurczaka jak tylko potrafisz. Ostatnio sam się wkurwiam bo w Auchanie zaczynają sprzedawać już takiego.. nie pierwszej świeżości że tak go nazwę.
2. Zależy jak go robisz. Jedni gotują kurczaka, inni smażą. Jeżeli to drugie to zawsze wrzucaj go na rozgrzany tłuszcz, nie smaż go pół godziny, musisz sam zobaczyć kiedy przewrócić na drugą stronę i kiedy jest już gotowy. protip: jak masz małą patelnię to nie wrzucaj wszystkiego na raz. A pomiędzy smażeniem kolejnej porcji możesz przemyć patelnię nawet żeby zbyt się nie nagrzała, tłuszczu się nie zaczął palić.
3.Możesz go wrzucać do marynaty jakiejś dzień wcześniej i potrzymać w lodówce to przejdzie aromatami bardziej.
4. Kurczaka trudno jest zjebać, można przyprawić go prawie wszystkim ;d
5. A nawet jak się zjebie, wrzucasz ketchup i po sprawie
Z robieniem jedzenia jest tak, że musisz sam dojść do tego jak zrobić żeby Ci smakowało. Poszukaj przepisów, popróbuj różnych wersji, w końcu coś dobrego musi wyjść. A kurczak jest na tyle tani że można eksperymentować;d
wlasnie sie zorientowalem, ze ta obrzydliwa owsianka, ktora miala byc z kurkuma, byla z curry XD. nie wiem jakim cudem sie to wydarzylo, ale wiecej sie to nie powtorzy. to bylo polaczenie w sytlu bigos z nutella.
Mój kurczak po "przyrządzeniu" smakuje jak stary, bez ketchupu ani rusz. A chciałbym w końcu potrafić robić dobrego kurczaka. Inna przyjemność z jedzenia i człowiek nie myśli tak o panierce itp ;d.
Ja głównie smażę na oleju ryżowym i w ostrej papryce (przyprawa). Nie jest smaczne
>smaze na oleju ryzowym
mam dalej tlumaczyc, dlaczego ten kurczak chujowo smakuje? przerabialem juz olej ryzowy, bo se go zlapalem z ciekawosci. gowno jak chuj. nie lepiej sie trzymac po prostu rzepakowego?
Masz dziesiątki przypraw w sklepach typu "do kurczaka" "do kurczaka na ostro" "złocisty kurczak" "kurczak gyros" "kurczak curry" "doner-kebab" "po chińsku"
A Ty dodajesz do niego ostrą paprykę i dziwisz się że chujowy? ;d
Ja się zastanawiam czy nie zacząć robić kurczaka w piekarniku gazowym który mam w akademiku, nie płacę za gaz to mogę odpalać go codziennie.
A jeżeli smażyć to na smalcu domowej roboty wychodzi w porządku, o wiele zdrowiej niż na roślinnych tłuszczach ale trzeba go zrobić z samej słoniny żeby Ci kurczak boczkiem itp nie zalatywał ;d
@chemik ;
Owsianka+Cynamon ew Owsianka+banan
kiedy Ty się nauczysz