na pizze:
ciasto mistrz od paeiego. jak dacie takie same proporcje, zrobicie tak jak on w filmie, czyli podsypując kasza manną i z serowymi końcówkami, to będziecie królami kurwa pizzy w domu:
http://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7...ure=plpp_video
(od razu mowie, że to na 2 pizze)
Blache sparujecie olejem, bo inaczej przywże i bedziecie skrobać
Składniki to jebłem: na spód sos stąd:
http://www.youtube.com/watch?v=RiMC-YkohqY tyle, że o wiele mniej tymianku a w to miejsce bazylii + świezy czosnek wycisniety, a nie z torebki
na sos dajecie mozarelle jakąś, ja kupilem po 3,39zł za kulke, a wzialem dwie bo 2 pizze, do tego na mozarelle posypcie sera żołtego goude w kostce startego na tarce. Na spód z sosu i sera kładziecie pieczarki (bardzo cienko pokrojone- tak za 2zł spokojnie styknie na 2 pizze), szynke (szynka kolo 20zł za kg, ważne żeby nie kielbasa typu jarmarczna albo śląska, bo będzie tylko ją czuć a nie o to chodzi - ze 20 dkg), ewentualnie jeszcze mały pomidor. I tu radze skonczyc, nie dawajcie papryki bo jest twarda i popsuje wam apetyt po pierwszym gryzie. Na górę możecie troche sera jeszcze posypać ale niedużo. Paei dobrze gada żeby dawac ser na sam spod i potem dopiero składniki, wtedy cała góra sie podpiecze, a pod serem przykryta tylko by sie gotowała.
Pieczecie
na samym dole piekarnika (na najniższym ruszcie), na 220 stopni, przez 10-12 minut. nie dłużej
Koszt
2 pizz z burżujstwem w stylu mozzarelli to jakies 17-18 zł czyli w sumie sie oplaca (bez mozzarelli to moze z 11zł).
edit. nic nie smażcie na oleju, żadnych pieczarek czy cebuli. od razu świeze kładźcie.
Stwierdzam zajebiste bo głodny.