zainteresowany jestem zamrożeniem całej kulki (tzn tego co mi zostanie), wpakować to w jakąś siatkę i dobrze zawinąć?coś poza tym zrobić?;d
Wersja do druku
ja nigdy nie mrozilem, wiec robisz to na wlasne ryzyko, bo nie wiem co z tego bedzie potem po rozmrożeniu.
jak robisz wg przepisu to masz 2 kulki na 2 pizze. Jak chcesz polowe zamrozic to normalnie w czystą siatke zawin i do zamrazarki
Fajnie, ze sie temat rozruszal.
Dzisiejszy obiad, kurczak w sosie smietanowym ze szpinakiem + makaron pelnoziarnisty:
https://i.imgur.com/uFyQK.jpg
Hej ludziska, jak smakuje szpinak? Nigdy jakos chyba nie jadłem, typowy uraz z dzieciństwa ;d
Ostatnio rozmawiałem ze znajoma, to mówiła ze smakuje inaczej niż taka typowa trawa, zachwalała pod niebiosa ;d
Można jakos ten smak opisac?
Kuczaku ?
No wiem, będę próbował niedługo, mialem nadzieję ze moze jakieś konkrety czy porównania... Ale rozumiem, to normalne ze opisac jest ciężko.
No cóż, większy fun podczas próbowania! ^^
ostatnimi czasy sami makaroniarze i gejowe jedzonko bez miesa, takze ratuje temat pysznym obiadem
mlode ziemniaczki z koperkiem i maselkiem, devolaje z serem + salatka 'wiosenna' z sosem francuskim bodajze do tego koktajl bananowo-truskawkowy ktorego nie widac na zdjeciu
http://i50.tinypic.com/mry2gz.jpg
@Printerek
Nie ma czegoś takiego jak de vollaile z serem. Kotlet z serem to kotlet z serem a oryginalny de vollaile ma w środku kawałek masła i po usmażeniu ono pływa w nim :D
dzisiejszy obiad? buritto czy tam tortilla, w sumie nie znam sie na nazewnictwie ale bardzo dobre :)
sos jogurtowo czosnkowy z majerankiem
miesko mielone + fasolka + kukurydza
placki do tortilli kupione w lidlu
zjadłem 3 takie i jestem pełny.
prezentują foty moim super telefonem, tak więc sorry za jakość
http://oi48.tinypic.com/2bcnt5.jpg
http://oi45.tinypic.com/dgruki.jpg
http://oi45.tinypic.com/301im9z.jpg
nie miałem zielonej sałaty w domu niestety ;/
zrób sobie sam tortille bo jest 100x lepsza : ) a robisz w 20 min (+15 czekasz jak zrobisz ciasto żeby rozwałkować)
Twarde z góry, pod owocami trochę zakalcowate, ale i tak przepyszne i jakoś wyszło :D.
Ciasto z rabarbarem
https://i.imgur.com/ALXtb.jpg
Bylbys w stanie podac jakis sprawdzony przepis? Zawsze kupuje gotowe, i cholernie denerwuje mnie ich wielkosc i kruchosc, z tego nie da sie nic dobrego zrobic :/
Ew, zna ktos moze jakis sposob zeby placki byly bardziej wilgotne? Posmarowac woda podczas podgrzewania czy inny kij?