no no byku, fajna robota :p do koszalina juz wrociles?
@edit: nvm, doczytalem juz strony wstecz
Wersja do druku
http://puu.sh/7qdpC.png
daje rade na redukcji?
to bedzie grzech jezeli musli zamienie na 2 parówki (120g) drobiowych? akurat by mi podbilo kalorie i białko
a mozliwosci zywieniowe mam male, ze wzgledu pracy biurowej na caly etat i produkty w tabelce sa takimi, ktore poprostu moge zjesc chocby skaly sraly i siedzialbym od 6 do 18 w robocie
@down:
dlatego sie pytam, czy moge zamiast musli wlozyc 2 parowy z 2 kromami chleba, mialbym 400 kcal i troche bialeczka, wegli wiecej
z doswiadczenia mowie ze sie zaglodzisz i nic nie schudniesz
za malo kalori @Tiwi ;
nawet nie napisales ile masz wzrostu/ile wazysz to skad mamy wiedziec
2.3k to mało kalorii na redukcji ? oO
zapomnialem jeszcze dodać do tabelki, ze zazwyczaj do obiadu aplikuje 200g brokułów, ew. 200g warzyw z patelni (teflonik, symboliczna ilosc smalcu)
2,3 kkcal to malo kalorii na zycie przeciętnej osoby ktora nie cwiczy, chyba ze jest 150/50 szczurkiem i siedzi tylko w domu
poza tym tutaj nie ma 2300 tylko 1900
na zly wiersz patrzycie
http://puu.sh/7qejv.png
tak wyglada najbardziej aktualna tabelka, kuraka zamieniam czasami na watróbke drobiowa/z indyka, a ziemniaki na ryz, w zaleznosci od tego co w domu
@Saguaro ;
wczesniej jadlem 2,9 - 3,3kcal, przy cwiczeniach 3x w tyg, czasami 2x bo walczylem ze zdrowiem i powiem szczerze, ze ulało mnie jak swinie
ej panowie robilem dzisiaj tortille z wlasnej roboty plackow polecam w chuj, plackow robilem dosc duzo bo z 400g owsianych to do tego 3 jajca wbilem, ze 150ml mleka i duzo wody, ciezko powiedziec ile bo to sie dolewa co jakis czas ale mysle ze z 300-400ml trzeba patrzec na konsystencje i w sumie dosc ciezko sie je robi (ostatnio probowalem to chuja wyszlo, wkurwilem sie i wyjebalem wszystko) ale jako weteran juz w robieniu oto przepis (szczegoly sa wazne):
mielimy na make blenderem owsiane (radze wziac wysoka miske bo napierdala po bokach), dodajemy jajka, mleko i wode i blendujemy wszystko razem, ma byc tyle wody zeby byla taka dosc lejaca sie masa, podobna jak na nalesniki i zostawiamy na jakos 20 minut, wtedy owsiane porzadnie nasiakna woda, dolewamy znowu wody zeby powrocic lejaca sie konsystencje. na maly ogien stawiamy patelnie (im wieksza tym lepsza, bez zadnego tluszczu) i nalewamy na jednego placka masy i lopatka rozsmarowujemy po calej patelni, zeby jak najciensza warstwe miec (dosc latwo sie robi bo szybko sie przypieka i przysycha na dole do patelni i w sumie tylko rownomiernie gore rozprowadzamy dalej na cala patelnie). jak juz ladnie wszystko rozprowadzimy to zostawiamy i przypiekamy dosc porzadnie, wtedy wystarczy ze lekko to podwazymy, i sie cale ladnie odklei, mozemy przewrocic na druga strone jeszcze na chwile i gotowe. mi z 400g owsianych wyszlo 5 takich sredniej wielkosci plackow, bo nie mialem wiekszej patelni ; d
@edit
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
jaki dzig, nikogo tak estetycznego w polszy chyba nie ma na ta chwile : O