W daniach "wytrawnych" dodatek mascarpone jest bardzo zaskakujący i nie nazwałbym go śmietanowym. Nie umiem opisać, co to robi. jest po prostu przepysznie :D
Wersja do druku
Chińczyk w pracy - "Wołowina na ostro" - bardzo niska półka, ale było smaczne
Załącznik 306035
Ktoś ma jakiś klasyczny, sprawdzony przepis na taką chińską wołowinę na ostro? Druga sprawa - używa ktoś woka ze stali węglowej na zwykłej kuchence gazowej? Ogień jest wystarczający żeby zrobić wysoką temperaturę czy trzeba kupować taboret gazowy? ;d
no nei do końca, bo mozan zrobić lekki makaron, a można zrobić taki "glutaminianowy".
ja bym polecił pad thai, tajskie, syte, słodkawe i dosyć ostre.
dobry przepis tutaj z tym, że ja bym dodał trochę mleczka kokosowego:
http://allrecipes.com/recipe/pad-thai-2/
ten wygląda świetnie na papierze. osobiście dodał bym jeszcze pieczarki w całosci, swieżego chilli, szczypiorek i bedzie sztosik.
http://jiminmontana.com/2012/01/10/i...peanut-ginger/
a ma ktos dobry przepis na taki bulion chinski ? zeby sobie w nim np. kurczaka zrobic itd?
pewnie chodzi o popularny udon
http://www.japanesecooking101.com/ch...oodles-recipe/
albo jeszcze popularniejsze pho :D
http://smittenkitchen.com/blog/2014/01/chicken-pho/
ja kiedyś robiłem coś takiego -Makaron chiński z kurczakiem cukinią papryką etc w sosie sojowo miodowym.
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...2_680244_n.jpg
a znalazłem jeszcze fotkę ziemniaków farmera. mega tanie i sycące danie (pytaliście parę razy)
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...67750787_n.jpg
przepis:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html
hjuston mamy problem
http://i1257.photobucket.com/albums/...pshxh6f4my.jpg
zrobilem sobie taka paste twaróg, 2 jajka, 3 papryczki piri-piri, ogórek konserwowy, 2 łyżki jogurtu, ale zajebiście to wszystko przesoliłem. Co w takiej sytuacje moge zrobic?
Nie wiem czy interesuje Cię taka opcja, ale zrobić nową, mniejszą serie i wymieszać.
Jak wyżej albo próbowałbym ratować pomidorem/jogurtem/twarogiem/dodatkowym jajkiem.
jak zupe sie przesoli to ziemniaka mozna wrzucic ;p
@mate nie o to konkretnie mi chodzilo,ale calkiem ok. podstawe mam
zjadłem już takie jak było. po prostu zapijałem herbatą xD
w sobotę będę robił enchilladę z tego przepisu, więc może być ciekawie biorąc pod uwagę fakt, że przy zwykłych kanapkach potrafię zrobić w kuchni nieziemski pierdolnik.
Pol lyzeczki sody oczyszczonej i dobrxe wymieszaj. Bedzie naprawione
Not sure czy się tutaj nadaje, ale cisza w temacie, to można to potraktować jako bump:
Załącznik 306127
Drink, składa się nań:
Wódka
Sok z grejpfruta,
Sok z pomarańczy,
Sok z cytryny(najmniej go jest, acz jest),
Grenadyna,
Lód.
Dół# @odwolanie frontführer ;
Uzyskanie tego samego smaku z nektaru a co dopiero napoju jest trudniejsze/mniej prawdopodobne.
dobrze, ze pogrubiłeś sok bo kazdy by to przeoczył pewnie
edit22222222
@Przemo13061995 ;
oczywiście masz racjeCytuj:
Uzyskanie tego samego smaku z nektaru a co dopiero napoju jest trudniejsze/mniej prawdopodobne.
normalnie jak czytam 'sok' to mysle, ze to nektar albo napój
natomiast gdy wyraz sok jest pogrubiony - od razu wiem, ze chodzi o sok
siła reklamy. zdjęcie zrobione w gdańsku (4 ziko)
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...40071437_n.jpg
i normalna szama - zapiekane kulki mozarelli w szynce parmeńskiej, sosie pomidorowym z kaparami i bazylią
przed
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...73436531_n.jpg
po
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...20849861_n.jpg
po włosku to danie nazywa się mozzarella al forno chyba.
@ up
takie same bidne hot dogi w ikei po 1zł a ty pewno dałeś z 5 xD
Właśnie ogarnąłem sobie kolację z resztek jedzenia.
Makaron spaghetti + hamburger drobiowy classic z lidla taki najtańszy z możliwych ale w porządku smak + sałata lodowa + sos czosnkowy z lidla
Student style jedzenie.
mamy tu temat o studenckim jedzeniu?
cokolwiek da sie wrzucic na talerz to mozna wrzucac raczej, ja wlasnie wszamalem pizze kaufland, moze w smaku ok, ale ciasto to taka bidna, twarda i spieczona maca wiec przez ciasto ocena marna no i zdjecia nie wrzucam bo nie mam aparatury gites do robienia fotek
większosć tych mrożonych jest dla mnuie paskudnych, ale ta firma ristorante ma genialne pizze. uwielbiam.
http://www.oetker.pl/fileadmin/conte...Prosciutto.jpg
a np. giuseppe jak ostani raz jadłem, to raz trafiłem na smaczną puszystą i mokrą, a raz na suchą i skwaśniałą ;/
ja już z rok nie jadłem pizzy innej niż swoja ;d
kiedyś czasem zamawiałem do domu ale to przecież takie gówno niezależnie od marki, że lepiej samemu ogarnąć, a tak to wyrabiam ciasta z 2kg mąki to wychodzi 8-10 kulek na sporą pizze, każdą kulę pakuję do osobnego woreczka i zamrażam, jak chcę pizzę to rano wkładam kulkę do lodówki, do wieczora się rozmrozi potem wystarczy wyrobić , posmarować sosem, który też może być w lodówce w większej ilości dalej rzucić składniki i za 12min jest pizza
ristorante jest bardzo dobra
edizione speciale najlepsza wersja xd
tutaj znajdziesz wszystkie informacje od składników, wyrabiania poprzez sos, formowanie w powietrzu itd wszystko z filmikami
http://kazzperia.wordpress.com/pizza/wyrabianie-ciasta/
no i polecam zakup włoskiej mąki farina tipo 00 chociaż z naszej zwykłej też daje radę jednak różnica jest i to całkiem spora...
Nigdy nie miałem przekonania do gotowej pizzy no ale jak tak chwalicie to pewnie kupię ;) W biedronce mogę kupic? Lidlu? I jaka wam najbardziej smakuje?
ta co podałem na zdjeciu fajna, jezscze jest wesrsja z pepperoni i papryczkami, też dobra i też polecam.
http://marketingparticipatif.files.w..._dr_oetker.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=_r8UhfgWB1Q
Zastanawiam się czy sobie na obiad nie zrobić. Dobry przepis czy może będzie coś jeszcze lepszego? :D
Tak btw
Dostane gdzieś u Nas w Polsce Bekon Amerykański już taki pocięty mega cienko pakowany?
Widziałem parokrotnie już taki na filmikach m.in BBQ Pit Boys.
Bo niestety nasz boczek to jakoś tak chyba nie to samo elo
dzis ristorante capriciosa i imo lepsza od prosciutto
Przecież zwykły boczek >>> jakiś bekon w plastrach, tak offtopem mówiąc.
Po prostu pytałem o ten amerykański bo chciałbym go spróbować i wiem że smakiem trochę odbiega od naszego zwykłego boczku i no tyle :)
Dzięki za cynk z tym piotrem i pawłem muszę się przejść
bekon jest mniej tlusty niz boczek, bo wycinany z innej czesci swini. np okolic schab lub szynki. potem sie pekluje wedzi i wyparza (gotuje). tak samo postepujemy z boczkiem.
Supermate wrzucal cos podobnego ostatnio. ale to dzielo mjek narzeczonej, ktora nie czyta Torga. Mozarella pieczona w sosie pomidorowym
Załącznik 306192
Załącznik 306193
DEEEEEJM, robie to jutro :O
Ma ktoś przepis na to? W guglach nic takiego mi nie znajduje.
ja miałem z tej gazetki co do wyborzczej dodają. (palce lizać chyba), ale w necie chyba tego nie ma
Pełnoziarniste spaghetti z sosem pomidorowo-grzybowym z serem Bleu i kaparami.
Załącznik 306233