Kiedyś robiłem- placek jeszcze nie wychodził, trzeba znaleźć dobre proporcje mąki kukurydzianej i zwykłej. Jako farszu używałem kurczaka i warzyw typu kukurydza, fasolka, sałata lodowa i do tego jakiś sos pomidorowy. Było całkiem ok.
Wersja do druku
Polędwica wołowa to 120zł/kilo
60/kg to pierniczona łopata kosztuje ;]
makro choćby
Dobra ale chodzi mi jakie polecacie takie z pudełka ?
Najzwyklejsze mięso mielone z biedronki. Nie kupuję gotowych kotletów po aferze wściekłych krów ; d
Ceny są różne, ale za 60-70 zł można kupić polędwicę wołową. Wiadomo, że nie jest ona najwyższej klasy, ale na kieszeń zwykłego obywatela. Chyba nie myślicie, że te sklepowe wołowe jest z polędwicy? ;dd
Tak w ogóle, to mielone nie musi być z polędwicy. Nawet nie wiem co by z tego wyszło, na pewno lepsza i tańsza jest łopatka.
Żadne.
Nie łykaj tak tych medialnych plotek.
Siema. Robił ktoś Sos tzatziki (cacyki). Ostatnio z Aldi jadłem i był pyszny, ktoś ma może dobry domowy przepis?
lols 120 zł/kg to chyba z argentyńskiej wołowiny ;d
dostaję gazetki makro i nie widziałem tam nigdy zwykłej, polskiej polędwicy za taką cenę
http://www.makro.pl/public/pl/makro_.../swieza-oferta
78 zł/kg jak widać taka normalna
Nie chodzi tylko o plotki ale i smak tych ,,steków''...
No chodziło mi zwykłe mięso wołowe za 40~ zł kg w mięsnym. Przynajmniej u mnie tak jest. To nie jest tak dużo, bo kilo mięsa do hamburgerów nie zużyjesz a z 50-60 g na 1.
Ma ktoś może przepis jak zrobić sos słodko kwaśny albo inny do ryżu w większej ilości? Gdzieś był link w tym temacie ale nie mogę znaleźć.
#down
To znam... Mała ilość sosu. Chodzi mi, żebym mógł sobie zrobić w słoiki na później.
http://www.youtube.com/watch?v=94ieL...eature=g-all-u
ktoś się orientuje czy to sklepowe warzywa czy robione samemu?
bo wyglądają mega interesująco i chętnie bym nabył.
3:49