Wrzucę zaraz zdjęcie kanapki z serem i szynką i ciekawy jestem, czy będziesz pisał to samo. Bez przesady.
Wersja do druku
Muszę coś napisać, bo nie wiem czy tylko mi się tak wydaje...
Kupiłem sos Tao Tao, słodko kwaśny czy jakoś takoś, ten co wszyscy tutaj żrą.
Jadłem go chyba z 8/5 lat temu ostatnio i powiem Wam, że kiedyś miał lepszy smak.
teraz pytanie, mi się tak wydaje, bo go dawno nie jadłem, czy to prawda, ze kiedys byl lepszy?
A czy hambki w Macu nie byly kiedys lepsze, batony smakowaly jak czekoladowe, magic starsy byly w Polsce? Wymienac mozna dalej, dawniej WSZYSTKO mialo lepsza jakosc, tyczy sie to glownie jedzienia i ciuchow - takie zycie. Frugo tez bylo lepsze pare lat temu, a nie teraz, ale nikt nie narzeka. Cola tez byla lepsza na poczatku XXI wieku, ale ciagle - nikt nie narzeka, bo i tak nie ma konkurencji (Pepsi tez sie zepsulo). To tylko krotka lista, mozna by ja ciagnac przez pare stron tematu ,a i tak bys nie zliczyl tego, co kiedys bylo lepsze niz dzis.
Oj tam, oj tam ;d Trzeba jakos temat utrzymywac przy zyciu.
Dzis tortilla:
http://i47.tinypic.com/1z2fu4i.jpg
http://i46.tinypic.com/34771ac.jpg
Vadim, tortille następnym razem w miejscu ,,zespojenia'' podsmaż na patelni delikatnie żeby koloru złapała to wtedy nie rozpada się tak łatwo ; )
Co do gofrów up to na pewno trzeba mieć porządną gofrownicę a nie taką za 50 zł bo najwyczajniej w świecie nie będą takie chrupkie.
Przepis to był chyba szklanka mleka i mąki jajko z odrobiną proszku do pieczenia( tak gdzieś 3/4 łyżeczki ). Jak robiłem gofry z takiej ilości to wyszło ciasta gdzieś na 4 gofry a zostało tego ciasta dosłownie odrobinę. Btw, lepiej robić naleśniki.
Ja to i tak jem sztuccami, jak jem tak w rece to sobie w folie aluminiowa zawijam ;d
Zjadlem dwie takie tortille na ktore poszla jedna pieczona pies kurczaka, troche salaty lodowe, maly pomidor, troche papryki, i sos czosnkowy, i sie najadlem.
żeby gofry były dobre, oprócz przepisu, potrzeba gfrwnicy minimalnie 1200 wat.
Ktoś ma jakieś ciekawe przepisy na dobrą wołowinę ?
Może być dowolna forma.
Najlepiej z zielonymi warzywami,
dużą ilością tłuszczu.
Ewentualnie to bez znaczenia
i sam jakoś dostosuję przepis.
Dobrze by było jakbyś podał konkretną część wołowiny. Np. polędwica najlepsza jest na krótko smażone steki, a mostek na długie duszenie/pieczenie. Także przygotowanie poszczególnych części jest bardzo różne.
Wstępnie mogę polecić udziec. Smakowo jest podobny do polędwicy i podobnie się go przygotowuje, a kosztuje znacznie mniej. Tłuszczyku ma sporo.
Cytuj:
kubaplik napisał
Spoko, gofrownicę mam dobrą. Jedyne czego potrzebuję to naprawdę dobry i sprawdzony przepis.Cytuj:
H5N1 napisał
http://i48.tinypic.com/jr34fp.jpg
http://i46.tinypic.com/15hmpzn.jpg
http://i45.tinypic.com/28lgcnt.jpg
Pizza BBQ. Jakość zdjęć słabsza, bo mi bateria w aparacie padła.
Ciasto, sos BBQ, mozzarella, papryka, cebula czerwona, wołowinka, sosik czosnkowy. Każdy sos, ciasto jak zawsze by me.
Jak zrobiłeś sosik?
Jest np w biedronce albo carrefourze pieprz cayenne? Dzisiaj byłem i ofc zapomniałem sprawdzić, a nie wiem czy jest sens lecieć jutro na marne.
Czosnkowy najprościej: majonez, jogurt, czosnek, przyprawy.
Biedronki nie znam, ale w Carrefourze na pewno będzie. To jest popularna przyprawa.
Jeszcze wrócę do tego. Myślę, że to jest też duża część subiektywności. Zawsze miło się wspomina przeszłość i możemy mieć po prostu wygórowane oczekiwania w stosunku do jakiegoś produktu. Nie wierzę, że smak np. Coca-Coli się zmienił przez ostatnie lata, a nawet jeśli to nie ma szans tego odczuć pijąc ją regularnie, nawet raz na kwartał. Nie mamy takiego zmysłu smaku, a i z czasem się zmienia gust.
próbował ktoś robić hiszpańską tortille? wszyscy chwalą. jadłem samą i słabiutka, z papryką i sosem czosnkowym też bez rewelacji. a szkoda, bo danie łatwe, tanie i szybkie. Może ma ktoś pomysł na dobry smak?