Reklama
Strona 100 z 316 PierwszaPierwsza ... 50909899100101102110150200 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,486 do 1,500 z 4735

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #1486
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Poleci ktoś restauracje w Warszawie z nietypową kuchnią? Mam tutaj na myśli tematy, które rzadziej się przewijają np. gruzińska, nepalska i inne dziwne ale dające możliwość spróbowania czegoś nowego.

    Wczoraj chciałem iść do Aioli ale było oblężenie więc poszliśmy niedaleko do Dos Tacos i wyszedłem średnio zadowolony, fachitas takie nic specjalnego, za mało sosów na dwie osoby (powinni dawać podwójnie jak chociażby Mexicana...) a tortille trzeba domawiać płacąc od sztuki (no denerwujące jak się płaci 53zł za fachitas dla jednej osoby i każą Ci dokupować na sztuki placuszek o średnicy 10cm), poza tym same w sobie tortille były gumiaste a potem te domówione wręcz przeciwnie bo się rwały... Jedyny plusy maja za duże porcje mięsa, ciekawy sos habanero z musem malinowym i niezła margaritę.
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #1487
    Avatar Deagle
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    30
    Posty
    2,846
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Poleci ktoś restauracje w Warszawie z nietypową kuchnią? Mam tutaj na myśli tematy, które rzadziej się przewijają np. gruzińska, nepalska i inne dziwne ale dające możliwość spróbowania czegoś nowego.

    Wczoraj chciałem iść do Aioli ale było oblężenie więc poszliśmy niedaleko do Dos Tacos i wyszedłem średnio zadowolony, fachitas takie nic specjalnego, za mało sosów na dwie osoby (powinni dawać podwójnie jak chociażby Mexicana...) a tortille trzeba domawiać płacąc od sztuki (no denerwujące jak się płaci 53zł za fachitas dla jednej osoby i każą Ci dokupować na sztuki placuszek o średnicy 10cm), poza tym same w sobie tortille były gumiaste a potem te domówione wręcz przeciwnie bo się rwały... Jedyny plusy maja za duże porcje mięsa, ciekawy sos habanero z musem malinowym i niezła margaritę.
    nie wiem czy wystarczająco nietypowe, ale polecam

    http://www.malybelgrad.pl/index.php

  3. #1488
    Avatar Mebleusz
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    277
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Pizzeria etna we wro, przy cebulackim wykorzystaniu kodu rabatowego kilka razy pizza wychodzi za jakies 15 zl a jest bardzo smaczna



    Kurczak w panierce z orzechow wloskich


    No i kurczak po wietnamsku- jak dla mnie odkrycie miesiaca

  4. Reklama
  5. #1489
    Avatar KrystianeK
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    .
    Wiek
    34
    Posty
    1,147
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Narobiłeś ochoty tym kurczakiem po wietnamsku :) masz jakiś fajny przepis na tego kuraka, którym chciałbyś się podzielić?
    Nie pogardzę również przepisem na kurczaka w panierce z orzechów.
    Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią.

  6. #1490
    Avatar MefMan
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    109
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj KrystianeK napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Narobiłeś ochoty tym kurczakiem po wietnamsku :) masz jakiś fajny przepis na tego kuraka, którym chciałbyś się podzielić?
    Nie pogardzę również przepisem na kurczaka w panierce z orzechów.
    podbijam, @Mebleusz ;

  7. #1491
    Avatar wl00dar16
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Daleko
    Posty
    545
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Poleci ktoś restauracje w Warszawie z nietypową kuchnią? Mam tutaj na myśli tematy, które rzadziej się przewijają np. gruzińska, nepalska i inne dziwne ale dające możliwość spróbowania czegoś nowego.

    Wczoraj chciałem iść do Aioli ale było oblężenie więc poszliśmy niedaleko do Dos Tacos i wyszedłem średnio zadowolony, fachitas takie nic specjalnego, za mało sosów na dwie osoby (powinni dawać podwójnie jak chociażby Mexicana...) a tortille trzeba domawiać płacąc od sztuki (no denerwujące jak się płaci 53zł za fachitas dla jednej osoby i każą Ci dokupować na sztuki placuszek o średnicy 10cm), poza tym same w sobie tortille były gumiaste a potem te domówione wręcz przeciwnie bo się rwały... Jedyny plusy maja za duże porcje mięsa, ciekawy sos habanero z musem malinowym i niezła margaritę.
    malybalgrad na propsie.
    Polecam bombaj masala przy marynarskiej , Pink Flamingo na ochocie. To drugie to nic nietypowego, kuchnia typowo amerynska ale polecam. Lepsza niz Jeffs wg mnie
    Jeszcze Gaumarjos przy KEN,niedaleko tego belgradu w sumie
    Ostatnio zmieniony przez wl00dar16 : 10-03-2015, 18:09

  8. Reklama
  9. #1492
    Avatar Mebleusz
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    277
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj MefMan napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    podbijam, @Mebleusz ;
    składniki:

    ryż
    3 tylne ćwiartki z kurczaka obrane z kośći i skóry
    2 cebule
    4 łyżki sosu sojowego
    około 3 łyżki cukru
    pieprz
    opcjonalnie ostra papryczka, marchewka

    do miski wrzucamy pokrojonego kurczaka, dodajemy sosu sojowego, szczyptę pieprzu i szczyptę papryki ostrej w proszku. Na jednej patelni rozpuszczamy cukier a na drugiej podgrzewamy olej/oliwę. Gdy cukier będzie już w formie płynnej wrzucamy tj. zrobi się karmel to wrzucamy tam kurczaka i dokładnie obtaczamy z każdej strony. Smażymy kilka minut. Jednocześnie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w słupkach. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze dania to polecam dodać do warzyw również pokrojoną ostrą papryczkę. Gdy warzywa już zmiękną, przerzucamy wszystko na patelnię z kurczakiem i dusimy razem około 5-10minut.
    Podajemy z ryżem.


    przed spróbowaniem myślałem, że nie będzie to nic specjalnego - sos sojowy w połączeniu z karmelem nie wydawał się jakąś smaczną kompozycją, ale po spróbowaniu okazało się zupełnie inaczej. Polecam spróbować bo czas przygotowania wszystkiego to około 30minut i składników nie trzeba dużo więc każdy sobie poradzi.

  10. #1493
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Robi ktoś z Was chleb? Macie jakieś ciekawe pomysły na dodatki? Wczoraj zrobiłem z suszonymi pomidorami i oliwkami to było coś pięknego. Teraz się piecze z czosnkiem i szczypiorkiem. Zastanawiam się co jeszcze można wrzucić mniej standardowego? Pomijam jakieś pestkowe sprawy.
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  11. #1494
    Avatar moth
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Gdańsk
    Wiek
    39
    Posty
    16,420
    Siła reputacji
    28

    Domyślny

    ja lubię z cebulką/rodzynkami. z oliwkami też w sumie spoko

  12. Reklama
  13. #1495
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    wędzony słód (jęczmienny lub pszenny) zmielony w młynku do kawy - zastępuje nim ok 10% mąki. fajny efekt 10/10
    Szagi's

  14. #1496
    Avatar Mega Filip
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Leszno
    Posty
    3,013
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Można dodać śliwki, ale ja nie przepadam

  15. #1497
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Czosnkowy też wyszedł smaczny, poza wspomnianym szczypiorkiem dodałem tam jeszcze dymkę i suszoną bazylię a czosnku dwa ząbki i jedna łyżeczka granulatu. Dzisiaj może zrobię zakwas to na weekend się upiecze chleb na zakwasie. Ten na zakwasie może zrobię jakiś ciemny, wtedy wydaje mi się, że fajnie będzie pasowała bardzo drobno pokrojona marchewka.
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  16. Reklama
  17. #1498

    Data rejestracji
    2015
    Posty
    6
    Siła reputacji
    0

    Domyślny

    zgadzam się z Tobą ketrab1992, te zdjęcia są żenujące, mnie osobiście to się jeść odechciewa, tu powinny się znaleźć mega foty ......

  18. #1499
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    @supermate ;

    Jest do Ciebie pytanie (do reszty również, ale w Tobie pokładam wielkie nadzieje xD)

    Sprawa wygląda tak:


    Jak zrobić wykurwiste muffiny (przez muffiny rozumiem coś wypiekane w papilotkach w środku owoce/czekolada/orzechy whatever)

    Muszą być wilgotne w środku i pięknie wyrośnięte, nie chcę przepisu na DOMOWE MUFFINKI CIOCI JADZI - takie coś umiem zrobić na poczekaniu. Potrzebuje dobrych trików i przepisów - będę jutro testował wszystko.

    Wczoraj kupiłem w babeczkowni takie muffiny, że mnie z butów wystrzeliło - no właśnie jest jedna sprawa - tam są na pewno POLEPSZACZE (czułem je na języku, posmak szorstki) - to też pytanie CO TO SĄ POLEPSZACZE / JAK SIĘ NAZYWAJĄ itp itd.
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  19. #1500
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    polepszacze to np glutaminian sodu xD

    co do wypieków, to ja jestem w to słaby bardzo @H5N1 ;
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •