Massaman curry z roślinnym kurczakiem | 27,00 zł - 1 szt.
Chyba najgorsza narazie, jebie żarciem dla psa. Bez kitu, zapach jakbym puszkę Pedigree czy innego Chappi mial przed soba.
Wersja do druku
Massaman curry z roślinnym kurczakiem | 27,00 zł - 1 szt.
Chyba najgorsza narazie, jebie żarciem dla psa. Bez kitu, zapach jakbym puszkę Pedigree czy innego Chappi mial przed soba.
Oczywiście, można sobie zrobić kanapki, cokolwiek innego i opakowanie też wywalić. Ale jednak taka puszka wydaje się bezpieczną opcją/alternatywą. No i w razie jakiegoś tygodniowego wypadu też można by łatwo zamówić tego więcej i nie jebać się codziennie z jakimś gotowaniem, odgrzewaniem czy kupowaniem x pojemników wcześniej.
Roślinny kurczak w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną | 22,00 zł - 1 szt.
Chyba jeden z lepszych jak narazie. Trochę mi takim pasztetem to podchodzi dobrym przez konsystencję na zimno.
Wiec narazie Top obok ''Roślinne chili z brązowym ryżem''
Załącznik 382359
Gówno nie polecam, kosztuje 3-4x tyle co zupka z radomia, a smak beznadziejny, ale trzeba przyznać że piecze dwa razy :kekw
Jak jadłem to aż ślinotoku dostawałem, kaszelek był, było wyzwanie :kekwstop
Mam za wysoki standard na Polakow, lecz probowalem sledzie Ruskie czy Ukrainskie, spoko, dawno temu, jutro pierdolne Burakową bo długo nie robiłem, wole tą niz Barszcz, kurwy podludzie pizdoludzie Ukrainscy zwolennicy na pal..
Ruska krew.. :poggers mam także dywan na scianie...
Załącznik 382360
Kurczak tikka masala z brązowym ryżem | 22,00 zł
Taki normalny tikka masala, ale w ogóle nie ostry. Nawet sam bym pieprzu i trochę soli dodał.
Akceptowalny, spoko.
Chili con carne z brązowym ryżem | 22,00 zł
Dobra, lekko ostrawa. łopatka wieprzowa 25%; raczej nie na trip po pic sie po tym chce. Pytanie czy będzie palić drugi raz :maguire
czemu nie ma jeszcze updatu puszkowego 09.10.2023:reeeeeeee:reeeeeeee
na chuj jesc takie gowno jeszcze w takiej cenie :hmm
Bo już ojebałem wszystkie :feelsspecialman
Ale ktoś polecał jakieś inne puszki, więc może w następnym miesiącu coś wleci
aha kolejny sonka nam tu rośnie widzę 200złotych przejadł nawet tydzień nie minął.
dieta czokoszokowa by na miesiąc nawet przy inflacji starczyła za tyle
Tak kurwa, Ogorki kiszone w Mesopotamii, bo Shlomo Goldbergovitz jak tak napisal, jebane karaluchy.
mogłbyś jeszcze zrobić porównanie do jakichś słoików z marketów i tych szybkich obiadów w plastiku od sfd/kfd. Bo z tego co mówisz to z tą jakością premium to tak średnio i nie wszystko było smaczne. Cenowo z marketów wychodzi pewnie z 60% taniej bo mogą sobie pozwolić na niskie marże a te puszki to marketing+wysoka marża bo ludzi co to kupuje jest garstka. A to co jest dla marketów produkowane to ma olbrzymią pule odbiorców np jacyś starsi ludzie czy co nie potrafią gotować.
Ja z marketowych słoików gorąco polecam pataks. Mój ulubiony to tikka masala i w połączeniu z gotowymi naanami z biedry(odgrzanymi na patelni) robi super robotę.
Załącznik 382412
Najlepsze produkty Włoskie do makaronów to Rummo, De Cecco, Baronìa, Setaro, Voiello, Afeltra, Molisana, Martelli, Vergini, Gentile, te za granicą Italii to produktry sredniej jakośći.
No super, ale jak Germanie uczyli jak przechowywać PIWO i WINO w beczkach to nie, w Italii jest to znane, Zyd do pieca, klamca.
Na Sardynii lud nuragijski produkował piwo od 1350-1200 p.n.e. Ceramika znaleziona w miejscu nuragicznym nuragu Arrubiu zachowała w sobie cząsteczki i kwasy tłuszczowe gotowanych substancji. Badania wykazały, że niektóre z nich są typowe dla piwa. Trwają dalsze badania, aby zrozumieć, jakie owoce i substancje wykorzystano do odkrycia przepisu.
Grecja, bardziej zorientowana na wino, nie produkowała piwa, ale spożywała go w dużych ilościach, szczególnie z okazji uroczystości ku czci Demeter i podczas igrzysk olimpijskich, podczas których spożycie wina było zakazane. Napój trafił do Grecji za pośrednictwem handlarzy fenickich.
Etruskowie i Rzymianie również bardzo woleli wino, choć byli sławni ludzie, którzy stali się zwolennikami piwa, jak na przykład Agricola, gubernator Wielkiej Brytanii, który pewnego razu wrócił do Rzymu w 83 roku n.e. przywiózł ze sobą trzech mistrzów piwowarskich z Glevum (dzisiejsze Gloucester) i otworzył pierwszy pub na półwyspie Włoskim..
Boleslaw Chrobry z torga to mój ulubiony model AI :peepolove
To musi sprobować każdy, "Pasta alla Zozzona", ja pierdole, boczek, pancetta czy Guanciale, cebula, passata dobrej jakosci, można dodać pomidory typu malinowe, i inne podobne, albo normalny pomidor, do tego 2/3/4 jajka, i bomba, pieprz czarny, i nawet czosnek można dodać, wyjebista sprawa, Pecorino czy Parimigiano lub jaki ser wolicie, i bomba, pozdrawiam grubą kurwe Sonke, co keto nie działało? Ha ha
Załącznik 382415
homofob i antysemita, Sonka odzyskuje reputacje :peepolove
Dzisiaj trzeba było Pizza z Prosciutto Crudo, Mozarella Bufala i Bazyl, czasami można..
Załącznik 382450
ktoś poleci jakiś fajny zestaw nożowy (budżet 500 zł) plus ostrzałkę?
@moth ; ty się znasz na takim czymś, pomógłbyś pls
@chyba ze 500 zł to chuj nie pieniądz teraz, to zwiększyć można :kappa
zestaw o cie chuj i jeszcze ostrzalke do tego chlop chce :kekw
albo noz szefa kuchni albo santoku, roznia sie ksztaltem, ja preferuje santoku. santoku tez zwykle jest troche krotszy od noza szefa kuchni, 16.5 najczesciej, szefa kuchni 18 albo 20 najpopularniejsze sa. ja bym szukal santoku 18cm w tej cenie pewnie ze stali vg-10 to najbardziej realistyczna opcja.
do ostrzenia to mysle styknie ci kamien 1000 i 2000, chuj wie, ew mozesz jakims 5000 albo 6000 wykonczyc, moze mozna skipnac 2000 i z 1000 na 5000 od razu
tu jakis losowy kamien nieznanej mi marki zebys wiedzial mniej wiecej czego szukac https://www.specshop.pl/product-pol-...0-555-003.html
tu losowy noz, dla mnie troche krotki ale tez gitez https://hamono.pl/product/masutani-d...u-165mm-vg-10/
wiecej nozy ci nie potrzeba :feelsokayman
ewentualnie tego typu skurwysyn, ale to juz nie wiem jaka stal pod to najlepsza i jaka dlugosc
https://sushi-sklep.pl/satake-tomoko...-siekania-18cm
bo taki szefa kuchni i santoku to sa dobre praktycznie do wszystkiego, ale np do siekania cebulki, marchewki, do rozpierdalania calego kurczaka na czesci pierwsze itp to taki tasak jest zajebisty.
tez nie ma co sie za bardzo spuszczac nad tym z jakiej to stali itp, byle to nie bylo z guwnolitu chinskiego tylko jakas z tych w miare dobrych niemieckich, japonskich, amerykanskich(powyzej 60hcr) i o ile bedziesz dbal to bedzie igla na lata bez wydawania majatku
mówiłem, że zielony, a ekspert będzie wiedział :feelsokayman
dziękuję
Ja pierdole kamienie do ostrzenia i noże samurajskie xD ja mam od 15 lat ten sam nóż z ikiei za 10zł i nigdy nie ostrzyłem. Po co Ci jakaś katana do krojenia parówek, a zupki chińskiej amino nie trzeba siekać
a w ogole to najlepiej gotowe obiadki zamawiac tylko wrzucasz do mikrofali i fajnie jest wtedy
bo chińczycy to mądrzy ludzie, polacy to żadnego jadalnego dania nie wymyślili :lewy8s kaszanka i flaki to wasza domena :senorkekw
Niezli chinczycy od vifona z wietnamu
MMmm.. pyszna sałatka gyros prosto z gara:peeposhy
Załącznik 382473
:peepolove
Aver przestan eksperymentowac bo to wyglada jak jedzenie twojej starej i tesciowej, wiem ze miales najlepiej w domu za dzieciaka, ale to gowno, ja mam lepsze przepisy kiedys dam, jak dam. :kekwait
mi matka gotuje :lewak więc nie mam co wstawiać :nosaczco
wiem że to ni chiny ale zasada jest ta sama
Załącznik 382487
dobra banujcie tego obsrańca, wolność słowa itp spoko ale kurwa szacunek do kapusty kiszonej musi być