@Sonka ; pokaz diete z pudelek
Wersja do druku
@Sonka ; pokaz diete z pudelek
tluszczyg kitkowi oddalem bo nie lubie z boczku gotowanego (na jutro do pracy, rano tylko korniszonow dorzuce po wakacjach w mikrofali
https://i.imgur.com/YdSt6fO.jpg
https://i.imgur.com/7syBjJK.jpg
dzisiaj ksiestwo tureckie bylo odwiedzane
https://i.imgur.com/OqGEB0e.jpg
baraninka z frytkami i ostrym
https://i.imgur.com/1MCs8eW.jpg
i se jeszcze zajebalem 2kg paluszkow z dorsza i 2kg ryby w panierce
https://i.imgur.com/UyD1mrA.jpg
https://i.imgur.com/aPLRriT.jpg
se ppalca ujebalem przy krojeniu cebuli, ale nie wrzuce bo tibiarz zbanuje
https://i.imgur.com/ewKoOsy.jpg
samo dobre, ewolucja chłopaka ze szczecina:rudycwel
Dziś zrobiłem sobie na jutro na studia naleśniki z nutellą :peepogiggle
W sumie to nie :feelsokayman
a ja sobie dzis zrobilem bialkowa tarte z owocami
https://i.imgur.com/iyuBMw4.jpg
kozacko wyglada :peepolove ja to sie zbieram zeby murzynka zrobic na bogato z polewa i posypka
200g maki, 100g masla, 1 jajko, 25g cukru, szczypta soli - mieszasz na stala mase i do lodowki na 30 min - to na ciasto na spod i boki
3 lyzki kaszy manny, 3 jajka, 250g twarogu, 100g cukru, bialka ile tam chcesz - mieszasz i wlewasz pozniej do formy z ciastem z lodowki wysmarowanej maslem czy innym tluszczem.
Jak masz juz wlane wrzucasz jakie chcesz owoce na gore, ja dalem borowki i winogrona bo nic innego akurat ciekawego w netto nie bylo i do pieca na 40min 180(gora/dol)
gotowe, polecam
dzisiaj kuchnia chinska
\
https://streamable.com/t86gjl
Ze tym chinczykom ta siersc nie przeszkadza to ja nie wiem
Pamietam jak za dzieciaka gołembie łapaliśmy i sie piekło nad ogniskiem. Pychotka z sola
Pic rel dziś Kraków Zakopianka
Załącznik 380874. :feelsokayman
Takiego miejskiego to bym sie brzydzil zarobaczonego
gołębie są dojebane tylko łatwo je przeciągnąć i wtedy są strasznie gumiaste
https://noseychef.com/wp-content/upl.../10/pigeon.jpg
chinczyk zrobił krokieta ze szczura wielkie mi mecyje:2137
cześ czarek myślałem, że nie żyjesz
nie znasz dnia ani godziny :maskot:maskot
paluszki rybne
nie ma to jak kebab o 8 rano
jakas picka z pieczarko z przed paru dni
https://i.imgur.com/gOfTGb2.jpg
https://i.imgur.com/8AX99KJ.jpg
https://i.imgur.com/6cHBbxb.jpg
no czarek w kącu poszłeś po rozum do głowy i zrobiłeś według moich rad. jeszcze tylko tom gołde zamienić na mocarelke to w ogóle baja, keepgoing my friend
- - - Updated - - -
ps ta twoja blacha to tesz taka nie za czysta
bo ja akurat wyjebane skoro i tak robie na papierze, czyszcze tylko z tych wiekszych kawalkow, zeby sie nie przypalaly, a tluszcz to jebac
jutro robie giga murzynka z posypka, anwet specjalnie kupilem
https://i.imgur.com/Zq2iHPP.jpg
- - - Updated - - -
a tu ze starym bylem na rollo
https://i.imgur.com/58JarOX.jpg
brownie to to samo co murzynek??? :hmm :sheeeit
czemu ludzie daja wode zamiast mleka do ciasta? :feelsspecialman i czemu soda zamiast proszku do pieczenia?
No murzynek zazwyczaj jest taki bardziej puszysty własnie przez proszek do pieczenia a Brownie ma być zbite
Czyli brownie to murzynek bez powietrza . Trochę jak George Floyd :sheeeit
Ja nie ekspert ale wydaje mi się że to kwestia tego że w mleku masz laktozę czyli cukier i masz tłuszcz a w wodzie nie masz nic. Więc zmienia to zarówno smak jak i strukturę ciasta. Na samej wodzie to raczej bardziej wyrośnie ale będzie miało mniej smaku i inna skorupkę
nie uroslo, kuuurwa, ale i tak jest slodziutkie
https://i.imgur.com/2go8Gui.jpg
https://i.imgur.com/SL3pw8n.jpg
https://i.imgur.com/3uFUwdp.jpg
xD
az se chyba cos slodkiego na urodzinki zrobie. moze blok czekoladowy z solą morską na shortcaku albo serniczek na zimno taki pyszny z gelwe na serkach dania, biszkopciki jakies najchujowsze te takie okrągłe, galaretka truskawkowa i mrozone truskawki o boze ale to bedzie pyszne
chlop chyba kebaba drugi raz w zyciu jadl xD takie doznania
ja pierdole jakie to slodkie, przez tydzien bede to jadl
https://i.imgur.com/Fs5jsL3.jpg