https://www.youtube.com/watch?v=1Tem62TM3Rg
Jak zamienisz na tunczyka to tez powinno byc calkiem spoko. Ew wymieszaj 50/50.
Robilem standardowa wersje jak jest na filmiku i wyszlo zajebiscie.
Wersja do druku
https://www.youtube.com/watch?v=1Tem62TM3Rg
Jak zamienisz na tunczyka to tez powinno byc calkiem spoko. Ew wymieszaj 50/50.
Robilem standardowa wersje jak jest na filmiku i wyszlo zajebiscie.
ByPass , Barn Burger na Złotej. coś pięknego. Chyba z godzine go męczyłem
o kurwa, ale monster :D jaka cena? :D
bypass jest najdrozszym burgerem u nich. Bodajze ~35zł. Z tym ze tam jest (wg menu) prawie 400g wolowiny
barn burger do ostatniego razu był moją ulubioną burgerownią. Spaaadła im jakość eh
@supermate
a jadłeś burgery w aioli? jak je oceniasz? próbowałem tylko tego najzwyklejszego, chyba się nazywa aioli nawet i dla mnie spoko chociaż te ich bułki niby robione na miejscu to trochę suchary ale może ktoś się zagapił... frytki w doniczce spoko, sosik też propsuję, i ta sałatka z dodatkiem granata i kolendry super sprawa a całość chyba 25zł, abstrahując od żarcia to miejsce samo w sobie świetne
nigdy tam nie byłem. jakoś ich polityka hipsterska mnie zawsze odstraszała xD @udarr ;
@up
mąka i woda spoko, ale najlepsza pizza to ciao a tutti.
gdzie w gdansku znajde jakas w miare dobra burgerownie w przystepnych cenach?
Dobrze wiedzieć że barn się spieprzyl,mialem ich wieczorem odwiedzić ale pójdę do Bobby burger. Niedaleko barna jest i jest całkiem ok. A to zdjęcie by passa jest sprzed jakiś 6miesiecy. Wtedy był smaczny :)
@jezeli chodzi o gdansk
zdecydowanie polecam surf burgera, maja lokal na morenie i w niedawno otwarty w gdansku glownym na ulicy garncarskiej bodajze
jestem totalnym laikiem, ale chyba najlepsze burgery jakie jadlem ceny miedzy 15-20zl i osobiscie najadam sie jednym bardzo solidnie
swietnego burgera jadlem jeszcze kiedys w Billy's w galerii Madison(jest nowy lokal gdzies kolo motlawy, ale nie orientuje sie w 100% gdzie) z tym ze tam to juz ceny siegaja 30zl burger+frytki
a coś w Szczecinie z burgerów mozecie polecic?
Kashok, tak się składa, że mieszkałem w zeszłym roku mieszkałem kilka miesięcy w Poznaniu i czasami jadałem w food patrol, imho całkiem legitne były te burgery, chłopaki mieli niskie koszty stałe bo sprzedaż z budy w różnych miejscach, sam burger też nie za duży więc cena była po prostu konkurencyjna, tylko ja zawsze brałem tego z bekonem, nie pamiętam nazwy, no i rzeczywiście propsy za poziom wysmażenia bo mało kto o to pyta w ogóle z tego co widzę...
@udarr ;
Poleć jakąś fajną burgerownie we Wrocku jak znasz.
We Wrocku jadłem w BLT, w Wartburgerze przy pl. Grunwaldzkim i ostatnio w Grillburgerze. Całkiem zacne jedzonko, także do sprawdzenia panowie.
We wro bylem w The Winners Pub. Pyszne. Tylko kurde... ceny...
@Merinksban ; BurgerLTD polecam. Burger polski u nich to majstersztyk.
Teraz jakiś australijski burger jeszcze otworzyli ale jeszcze nie sprawdzałem.
jakaś zajebista burgerownia w okolicach Katowic, Chorzowa, Rudy Śląskiej? Taka prawdziwa, gdzie dostane potężnego burgera z 100% wołowiny i podwójnym serem z frytkami. :>> Ktoś coś?
znalazłem lokal z super opiniami Jeff's burger w SCC w Katowicach, ale nie mają zdjęć i cennika :( Jedno zdjęcie burgera jest i to bez bułki.
no dobra, ale to nei temat do tego, więc skończcie offtop
Załącznik 330457
Ryz z warzywami z patelni. Zdecydowanie sa duzo xd
Ja naprawdę was nie rozumiem. Temat to wizualny foodporn, czyli imho fotki jakiegoś zajebistego jedzenia, a od 3 stron ciągłe pytanie gdzie zjem dobrego burgera. A wisienką na torcie jest kurwa zdjęcie mrożonki z ryżem... Aż mi ślinka pociekła jak to zobaczyłem.
Eee no bez przesady, jak gowno nie wyglada, calkiem spoko.
Chociaz fakt, do food pornu to tak srednio, no ale coz. Wstawil to wstawil, na chuj drazyc temat ;d
https://lh6.googleusercontent.com/Ub...5Lg=w1325-h547
tatar z łososia
odnosnie mojej fotki, to sorry, jeżeli komuś obrzydziłem dzień, ale za małe pieniądze można fajnie zjeść i nie jest to 10/10, ale z braku laku lepsze niż jajecznica z suchą kromką ;_; poza tym, zadałem wczesniej pytanie troche nie na temat, więc przynajmniej fotką zarzuciłem... zawsze mogę usunąć ;X
Poleci ktoś restauracje w Warszawie z nietypową kuchnią? Mam tutaj na myśli tematy, które rzadziej się przewijają np. gruzińska, nepalska i inne dziwne ale dające możliwość spróbowania czegoś nowego.
Wczoraj chciałem iść do Aioli ale było oblężenie więc poszliśmy niedaleko do Dos Tacos i wyszedłem średnio zadowolony, fachitas takie nic specjalnego, za mało sosów na dwie osoby (powinni dawać podwójnie jak chociażby Mexicana...) a tortille trzeba domawiać płacąc od sztuki (no denerwujące jak się płaci 53zł za fachitas dla jednej osoby i każą Ci dokupować na sztuki placuszek o średnicy 10cm), poza tym same w sobie tortille były gumiaste a potem te domówione wręcz przeciwnie bo się rwały... Jedyny plusy maja za duże porcje mięsa, ciekawy sos habanero z musem malinowym i niezła margaritę.
nie wiem czy wystarczająco nietypowe, ale polecam
http://www.malybelgrad.pl/index.php
Pizzeria etna we wro, przy cebulackim wykorzystaniu kodu rabatowego kilka razy pizza wychodzi za jakies 15 zl a jest bardzo smaczna
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...98abc43f23.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...e02458169e.jpg
Kurczak w panierce z orzechow wloskich
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...4a927e1736.jpg
No i kurczak po wietnamsku- jak dla mnie odkrycie miesiaca
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...bb0ad8e206.jpg
Narobiłeś ochoty tym kurczakiem po wietnamsku :) masz jakiś fajny przepis na tego kuraka, którym chciałbyś się podzielić?
Nie pogardzę również przepisem na kurczaka w panierce z orzechów.
podbijam, @Mebleusz ;
składniki:
ryż
3 tylne ćwiartki z kurczaka obrane z kośći i skóry
2 cebule
4 łyżki sosu sojowego
około 3 łyżki cukru
pieprz
opcjonalnie ostra papryczka, marchewka
do miski wrzucamy pokrojonego kurczaka, dodajemy sosu sojowego, szczyptę pieprzu i szczyptę papryki ostrej w proszku. Na jednej patelni rozpuszczamy cukier a na drugiej podgrzewamy olej/oliwę. Gdy cukier będzie już w formie płynnej wrzucamy tj. zrobi się karmel to wrzucamy tam kurczaka i dokładnie obtaczamy z każdej strony. Smażymy kilka minut. Jednocześnie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę w słupkach. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze dania to polecam dodać do warzyw również pokrojoną ostrą papryczkę. Gdy warzywa już zmiękną, przerzucamy wszystko na patelnię z kurczakiem i dusimy razem około 5-10minut.
Podajemy z ryżem.
przed spróbowaniem myślałem, że nie będzie to nic specjalnego - sos sojowy w połączeniu z karmelem nie wydawał się jakąś smaczną kompozycją, ale po spróbowaniu okazało się zupełnie inaczej. Polecam spróbować bo czas przygotowania wszystkiego to około 30minut i składników nie trzeba dużo więc każdy sobie poradzi.
Robi ktoś z Was chleb? Macie jakieś ciekawe pomysły na dodatki? Wczoraj zrobiłem z suszonymi pomidorami i oliwkami to było coś pięknego. Teraz się piecze z czosnkiem i szczypiorkiem. Zastanawiam się co jeszcze można wrzucić mniej standardowego? Pomijam jakieś pestkowe sprawy.
ja lubię z cebulką/rodzynkami. z oliwkami też w sumie spoko
wędzony słód (jęczmienny lub pszenny) zmielony w młynku do kawy - zastępuje nim ok 10% mąki. fajny efekt 10/10
Można dodać śliwki, ale ja nie przepadam
Czosnkowy też wyszedł smaczny, poza wspomnianym szczypiorkiem dodałem tam jeszcze dymkę i suszoną bazylię a czosnku dwa ząbki i jedna łyżeczka granulatu. Dzisiaj może zrobię zakwas to na weekend się upiecze chleb na zakwasie. Ten na zakwasie może zrobię jakiś ciemny, wtedy wydaje mi się, że fajnie będzie pasowała bardzo drobno pokrojona marchewka.
zgadzam się z Tobą ketrab1992, te zdjęcia są żenujące, mnie osobiście to się jeść odechciewa, tu powinny się znaleźć mega foty ......
@supermate ;
Jest do Ciebie pytanie (do reszty również, ale w Tobie pokładam wielkie nadzieje xD)
Sprawa wygląda tak:
Jak zrobić wykurwiste muffiny (przez muffiny rozumiem coś wypiekane w papilotkach w środku owoce/czekolada/orzechy whatever)
Muszą być wilgotne w środku i pięknie wyrośnięte, nie chcę przepisu na DOMOWE MUFFINKI CIOCI JADZI - takie coś umiem zrobić na poczekaniu. Potrzebuje dobrych trików i przepisów - będę jutro testował wszystko.
Wczoraj kupiłem w babeczkowni takie muffiny, że mnie z butów wystrzeliło - no właśnie jest jedna sprawa - tam są na pewno POLEPSZACZE (czułem je na języku, posmak szorstki) - to też pytanie CO TO SĄ POLEPSZACZE / JAK SIĘ NAZYWAJĄ itp itd.
polepszacze to np glutaminian sodu xD
co do wypieków, to ja jestem w to słaby bardzo @H5N1 ;