Bóg jeden wie co to może być, kiedyś jadłem "kebab-burgera", który z kebabem miał wspólną przyprawę (do kotleta) XD
Wersja do druku
2x250g krowy wg. zaleceń Supermate co do kotleta i sosu
ale fotka już stara i bułki gotowce bo rzadko mi się chce piec własne
Załącznik 328353
no i jak kotlet i sos :) ?
Załącznik 328356
Zapiekanka z dziczyzna i jarmużem
@supermate ;
co dobrego mozna zrobic ze szpinakiem?
no właśnie fatalnie bo byłem już w kilku "profesjonalnych" burgerowniach, nawet kilka dni temu w bobby burger na mokotowie i zazwyczaj wszystko jest gorsze od tego co sam robię... dlatego już rezygnuję z burgerów na mieście i będę jadł tylko lawasza x1,5 w efezie <333333
@up
makaron, szybki smaczny, z dodatkiem boczku i śmietany 30, dobrze dowalić też cayene, wyrwałem na to swoją kobietę hehe
tak właśnie o tym, dzięki niemu doszedłem do wniosku, że warszawę da się lubić,
to już mój stały repertuar z dziewczyną, czyli efes -> kino muranów (trochę współczuję osobom siedzącym obok bo ostre mam bekanie po tym kebsie) -> piwsko w domu xd
no sprawdzę na pewno bo będę w wawce od przyszłej środy, dawaj wincyj jak jeszcze coś masz godnego polecenia bo tam obok mnie na woli-okopowa nie ma nic ciekawego raczej
ze szpinakiem polecam placuszki z serka ricotta.
szakszuka to moje wege odkrycie roku!
Załącznik 328366
to coś w stylu tego? http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...h/przepis.html
bo to chyba moje śniadaniowe danie numer 1, nie ma nic lepszego
Szakszuka to jest mistrzostwo, opieprzam regularnie od wakacji.
Też ostatnio sobie zrobiłem.
Robię się głodny na samą myśl o tej zajebistości ;d
http://i57.tinypic.com/2e3n1mv.jpg
@Down
Sos robiłem z przecieru pomidorowego. Ale w sumie jeśli się przyjrzeć to wygląda trochę jak keczup ;p Pewnie przez to że zrobiłem zdjęcie z fleszem i trochę się świeci.
u supermate to wygląda jak tatar, na kwestii smaku wygląda dobrze a @up wygląda jak jajko sadzone z keczupem. z wielką ilością keczupu.
więc pytanie: czy to keczup?
Dawno nic nie wrzucalem.
Jajka zapieczone w dynii:
http://i57.tinypic.com/208f8ky.jpg
Tortellini + kurczak + pesto:
http://i62.tinypic.com/1zd4s3r.jpg
jajko w dyni. ciekawe. Jak oceniasz @Vadim ;
wszedłem przez przypadek do tego tematu, i śmiem podejrzewać że supermate może być właścicielem jakiejś restauracji/bistro bo wrzuca tak ładne zdjęcia jak te wszystkie fanpage'e na fejsie żeby przyciągnąć klientów i zdobyć lajki.
nie wiem może to kwestia efektu, ale props.
Macie jakiś przepis na dobre śniadanko? Najlepiej lekkie.
mięso mielone z kurczaka, świeże liscie szpinaku ( nie mylic tego z tą paćką z tesco ) jaki sos do tego dobrać bo zamarzyło mi się takie danie xD
kurczaka chyba ugotuje takie jakby hamburgery albo upieke
polecicie coś ciekawego z mięsa mielonego z indyka?
zna ktos jakies fajne przepisy na buly do burgerow?
ja robiłem już wiele razy z tego http://kotlet.tv/buleczki-hamburgerowe-idealne/
@Vienio ;
supermate jest właścicielem mcdonalda nie wiedziałeś?
/ma trucka z burgerami :)
Załącznik 328471
Klasyczny curry wurst w Berlinie
@supermate ; jakiś pomysł na obiad? najlepiej z kurczakiem, coś zdrowego, bo ostatnie 4 dni to jadlem smieciowe jedzenie popijane piwem
coś niezbyt skomplikowanego bo moje skillsy nie sa az tak wysokie :D
inni tez rzucajcie jakies pomysly :D
ja właśnie skończyłem robić chili con carne więc... polecam,
ale teraz sobie zapiekam w paprykach, placki tortillowe kroję jak pizzę i też zapiekam i zagryzam sobie krowe czipsami maczanymi w sosie ze śmietany, limonki i świeżej kolendry - polecam chociaż ccc w każdej wersji na propsie
wybaczcie za jakość zdjęć
https://i.imgur.com/XQ4Y1Wd.jpg
180g wołowiny, ser cheddar dojrzewający, bekon, papryczki jalapeno, sałata karbowana, pomidor, ogórek, czerwona cebula, sos BBQ, chilli
https://i.imgur.com/kvBYBqr.jpg
180g wołowiny, ser cheddar dojrzewający, sałata karbowana, pomidor, czerwona cebula, ogórek, sos BBQ, sos miodowo-musztardowy
pierwszy to mocna ósemka.
https://i.imgur.com/VfrhCHY.jpg
ser cheddar, bekon
https://i.imgur.com/07kdQg8.jpg
ser blue, bekon
Skąd wy to bierzecie ;_; Kupione czy robione?
Sądzac po papierkach to raczej kupione.
Ale ja to wgl nie czaje tej mody na hamburgery, przeciez tych wiekszych to sie do mordy nie da wlozyc na raz, sos tryska i wgl XDD
Juz nie lepiej dwa mniejsze opierdolic bez bawienia sie "jak se zjesc a sie nie ujebac"?
@down
10zl, kurwa ile ja bym dal za takie ceny, u mnie gdzie nie wejde to hamburger z czyms wiecej niz miesem i salata zaraz 20zl+ i do tego 10 frytek XD
Wystarczy dobrze trzymać i wszystko z tymi hamburgerami jest ok. Jak w ogóle z cenami tych burgerów? U mnie koło uczelni w okolicach dychy jeden ale dają do tego frytki w zestawie
to prawda ceny niektórych hamburgerów w burgerowni wołają o pomste do nieba a jak coś tanie to jest to taki wypierdek z miesem mielonym
no bo bystrzaki jak checie dobrze zjesc to trzeba dobrze zaplacic
No u mnie to akurat nie mogą sobie dojebać cen nie wiadomo jakich bo chyba zdecydowana większość kilentów to studenci, ale burgery są całkiem spoko. Kotlet 100% wołowina czuć w smaku dobrym mięsem, no i jest dosyć duży. Z tym że dyche kosztuje zwykły hamburger, cheeseburger już 12 itd najdroższy jest chyba za 27zł
Z legitką studencką 20% zniżki ;d
burger z wołowiny w dużym mieście za 10zł w tym frytki w jak pokażesz legitkę to 8zł? jak na moje to mięso od krów z rakiem albo jest mniejszy od czisa w maku
Sorry powaliłem ceny, bo to ja płacę dychę z legitką i do tego się przyzwyczaiłem xD
Burgery ogromne nie są, ale są moim zdaniem całkiem spore.
Tu "meksykański": (innych zdjęć nie znalazłem)
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...20&oe=554E5A72
Załącznik 329014
kaczka, pęczotto z buraków, piklowana marchewka i piklowane rzodkiewki, chipsy z buraka. Robiłem to ja. W domu :D
jak kiedyś powiedział james oliver "nie ma ładnego sposobu na zjedzenie burgera"
u mnie 15-25zł za burger, gdzie ten za 25 to ma już 360g wołowiny więc na 2 osoby. a tym za 15 to się najadam na cały dzień. no i jak zamawiam to zawsze jakaś promocja się trafi, np. dzisiaj za 2x burger + 2x frytki dałem 30zł gdzie normalnie by to wyszło 50
Ostatnio ktos z torga polecil sobie zrobil southwest chickena, z tego przepisu: http://www.budgetbytes.com/2014/05/s...icken-skillet/
dzisiaj to zrobilem: Załącznik 330054
mialo byc 10/10 w smaku noi było. A jestem nazarty jak swinia po zjedzeniu 1/4 calego dania, bo jest tak syte. Zajebiscie, mimo ze z zakupami robilem to ze 4godziny (salsy nie kupilem, w Almie cena cholernie droga a stwierdzilem, ze dam rade sam skoro mialem pomidorki :p... no tyle, ze swietna nie wyszla xd zeszkliłem cebulke, dalem czosnek, potem pomidory i dusilem to z 40minut, a nastepnie jakies zioła tylko, cukier sól pieprz;d nawet szczerze nie mialem pojecia na bazie czego jest salsa, tak tylko zerknalem na przepisy na szybko i skleciłem coś z tego co miałem:P - jakby ktoś mial do polecenia gdzie moge kupic salse tanio a dobrą to dajcie znać, a jak nie to co do mojego przepisu dodać??:P)
down - hahaha to było w ogole najlepsze! :D W skladnikach pisało "green onion" no to ja sobie mysle, ze to zielona cebula. Noi gdy rozgladalem sie za tą cebulą to najbardziej zielona była ta ze "szczypiorem", wiec wzialem to i dopiero potem tak sie zastanawiam kurcze gdzie ja mam dodać tą cebulę i na samym koncu zauwazylem, ze pisze o dodaniu green onionu i na fotce sie pojawil wtedy szczypior ;d ale ok, nastepnym razem tez to wezmę pod uwagę zeby kupić normalny szczypiorek :)
Jeszcze jakbym Ci się mogl supermate zapytać jaki ser najlepiej? Kupilem zwyklą goudę, lubię ją (hyhy przedewszystkim ze wzgledu na cenę:P) ale fajnie jakbys polecil jakis do tego dobry :)
tylko użyłeś szczypior zamiast szczypiorku. Niby nie duża różnica, ale lepiej szcypiorek bo delikatniejszy w smaku
Jakieś połączenie makaronu z tuńczykiem?