Reklama
Strona 154 z 166 PierwszaPierwsza ... 54104144152153154155156164 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 2,296 do 2,310 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #2296
    Avatar Tygrrysek
    Data rejestracji
    2016
    Posty
    1,518
    Siła reputacji
    11

    Domyślny

    A ja mam informacje, że mrożone produkty są zdrowsze. ;)
    Piszę o wszystkim ogólnie. Nie tylko o krewetkach.

  2. #2297

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Myszków
    Wiek
    32
    Posty
    2,793
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    no jak dobrze rozmrozisz produkt to w zasadzie nie traci żadnych tam swoich właściwości ale czy jest lepszy? xD na jakiej zasadzie? podziel się tym swoim info

  3. #2298
    Avatar Tygrrysek
    Data rejestracji
    2016
    Posty
    1,518
    Siła reputacji
    11

    Domyślny

    Cytuj Xeanix napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    no jak dobrze rozmrozisz produkt to w zasadzie nie traci żadnych tam swoich właściwości ale czy jest lepszy? xD na jakiej zasadzie? podziel się tym swoim info
    Mrożone owoce i warzywa zwykle są zamrażane tego samego dnia w którym były zebrane. Te "świeże" leżące na półkach w marketach zwykle mają za sobą ok 2 tygodnie transportu, magazynowania i leżenia na półce w sklepie zanim ktoś je kupi.
    Gdzieś czytałem, że podczas tego właśnie czasu magazynowania i transportu ulatują z nich witaminy co skutkuje tym, że zamrożone produkty posiadają ich więcej. No i należy też tu dodać, że te świeże owoce i warzywa dodatkowo zostają pryskane specjalnymi chemikaliami żeby ciągle ładnie wygladaly i nic im nie zaszkodziło przez ten cały czas od zbioru do kupna w sklepie. :)

  4. Reklama
  5. #2299

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Myszków
    Wiek
    32
    Posty
    2,793
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    niech każdy gotuje sobie z czego i jak chcę. Mi nikt nie wmówi, że mrożone warzywa 'na patelnie' są lepsze niż te świeże i tyle. W każdej szanowanej restauracji naplują ci na mrożonki.
    Ostatnio zmieniony przez Xeanix : 31-03-2016, 14:45

  6. #2300
    Avatar Tygrrysek
    Data rejestracji
    2016
    Posty
    1,518
    Siła reputacji
    11

    Domyślny

    Cytuj Xeanix napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    niech każdy gotuje sobie z czego i jak chcę. Mi nikt nie wmówi, że mrożone warzywa 'na patelnie' są lepsze niż te świeże i tyle. W każdej szanowanej restauracji naplują ci na mrożonki.
    No tak. Bo tak im mówi geslerowa w TVN. :P

    Poza tym ja nie mówię o restauracjach tylko o wartościach odżywczych.

  7. #2301
    Avatar Rysiek Cysiowaty
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Rzeszów
    Wiek
    41
    Posty
    664
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Okej panowie dzis robię te krewetki. Mógłby mi ktos napisać How to ogólne przygotowanie tego dania?
    Na zakupach kupie krewetki (postaram sie o gotowane jesli nie to mrożone obrane, jesli nie będą jak to zrobić?) pietruszkę czosnek i makaron (spaghetti czy inny?)

    Prosiłbym o szczegółowe napisanie nawet tych prostych czynności. Zaczynam przygodę z gotowaniem. Mam nadzieje na pomoc place plecakami :3

    Uprzedzam, mam Google ale ciężko mi określić ile ml ma szklanka wody a co dopiero 70g masla odmierzyc itp. A pozatym przepisy są w większości przygotowane dla tych co potrafią gotowac. dlatego proszę o szczegółowe dla laika
    Ostatnio zmieniony przez Rysiek Cysiowaty : 02-04-2016, 13:06

  8. Reklama
  9. #2302

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Kalisz
    Wiek
    21
    Posty
    989
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Rysiek Cysiowaty napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Okej panowie dzis robię te krewetki. Mógłby mi ktos napisać How to ogólne przygotowanie tego dania?
    Na zakupach kupie krewetki (postaram sie o gotowane jesli nie to mrożone obrane, jesli nie będą jak to zrobić?) pietruszkę czosnek i makaron (spaghetti czy inny?)

    Prosiłbym o szczegółowe napisanie nawet tych prostych czynności. Zaczynam przygodę z gotowaniem. Mam nadzieje na pomoc place plecakami :3

    Uprzedzam, mam Google ale ciężko mi określić ile ml ma szklanka wody a co dopiero 70g masla odmierzyc itp. A pozatym przepisy są w większości przygotowane dla tych co potrafią gotowac. dlatego proszę o szczegółowe dla laika
    do krewetek lepiej imo penne, ale to wedle uznania
    w sumie to nie ma co doradzac, jak nie wiesz ile dokladnie czego dac to dawaj na oko ale bez przesady i bedzie git

  10. #2303
    Avatar Nigger
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Warszawa
    Posty
    1,774
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Możecie polecić jakieś dobre sosy do mięs i kanapek? Jako, że lubię mokre jedzenie to sosy są rzeczą obowiązkową. Obecnie eksperymentuje z sosem piri piri, który jest wg. mnie dobry. Interesują mnie sosy ostre i orientalne.

  11. #2304
    Avatar maslo
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    trzymiasto
    Wiek
    32
    Posty
    2,368
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Nigger napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Możecie polecić jakieś dobre sosy do mięs i kanapek? Jako, że lubię mokre jedzenie to sosy są rzeczą obowiązkową. Obecnie eksperymentuje z sosem piri piri, który jest wg. mnie dobry. Interesują mnie sosy ostre i orientalne.
    Chutney, ranch, cokolwiek
    Sosów masz miliony, kwestia tego na co masz ochotę i z czego chcesz zrobić
    Swojego czasu pochłaniałem sos morelowy w kilogramach, dawałem to praktycznie do wszystkiego, szczególnie do drobiu

  12. Reklama
  13. #2305

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,622
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Nigger napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Możecie polecić jakieś dobre sosy do mięs i kanapek? Jako, że lubię mokre jedzenie to sosy są rzeczą obowiązkową. Obecnie eksperymentuje z sosem piri piri, który jest wg. mnie dobry. Interesują mnie sosy ostre i orientalne.
    Sos/chutney z mango i papryki habanero, sztosik.

  14. #2306
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Poleci ktoś jakieś przepisy z wykorzystaniem szparagów? Nigdy ich nie używałem a sezon jest to chętnie coś bym z nich wykombinował. Póki co fajnie wygląda carbonara ze szparagami z ks ale szukam czegoś jeszcze, najlepiej dania główne.
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  15. #2307
    Avatar Exequt'er
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Szczecin
    Wiek
    29
    Posty
    1,653
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Może nie danie główne, ale bardzo dobre. Robiłem wczoraj krem ze szparagów z przepisu Lidla: http://kuchnialidla.pl/product/Krem-szparagowy
    Żeby wyszedł krem musisz zmniejszyć ilość wody albo zwiększyć ilość szparagów. Ja dałem jeszcze trochę śmietany 18% do zup, żeby było gęstsze. Jeśli nie uda Ci się dobrze obrać szparagów to na koniec krem przepuść przez sitko, żeby włókna szparagów oddzielić. Wyszła na tyle dobra, że nie trzeba było niczym przyprawiać. Do swojej miski dałem trochę świeżego pieprzu, bo lubię pikantne, ale ogólnie zupy niczym nie przyprawiałem.

  16. Reklama
  17. #2308

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Myszków
    Wiek
    32
    Posty
    2,793
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    http://www.mirabelkowy.pl/2015/05/pr...zparagami.html

    Ogólnie to polecam bardzo tego bloga, mega dużo i fajnie podzielonych przepisów

  18. #2309
    orjannilsen1

    Domyślny

    gotujesz szparagi>polewasz masłem roztopionym>szczypta soli
    najlepszy przepis ;/

  19. #2310
    konto usunięte

    Domyślny

    Cytuj Tygrrysek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ładujesz do wielkiego gara kalafior, brokuły, pomidory, marchewkę i jakie tylko masz warzywa masz pod ręką. Zalewasz małą ilością wody i gotujesz kilka min. Po kilku minutach mielisz wszystko blenderem ręcznym na papkę, doprawiasz ziołami i przyprawami i ładujesz do tych małych pojemniczków które kupiłeś na allegro i do zamrażarki.
    Do tego mozesz dodac parowki pokrojone w kostke, i powstaje zupa portugalska ;)

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •