Reklama
Strona 144 z 166 PierwszaPierwsza ... 4494134142143144145146154 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 2,146 do 2,160 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #2146
    Avatar Ruis
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    369
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Pytanie do znawców: czy ORYGINALNA pizza arabska ma wygląd klasycznej pizzy czy jest złożona w taki rożek?

  2. #2147
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj Ruis napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Pytanie do znawców: czy ORYGINALNA pizza arabska ma wygląd klasycznej pizzy czy jest złożona w taki rożek?
    a nie w łódeczkę?

    np.

    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  3. #2148
    Avatar Ruis
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    369
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    @up

    a no tego nie bralem pod uwage, skoro tak to dziekuje

  4. Reklama
  5. #2149
    Avatar Gogeta
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    421
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Jak się robi zwykłego steka z patelni?
    Z tego co wyczytałem to trzeba go natrzeć oliwą, dodać pieprz i smażyć na gorącej patelni z 2 stron po 3-4 minuty, żeby był medium-rare. Po wszystkim posolić i podawać z ew. dodatkiem masła.

    Znacie jakieś inne/lepsze przepisy? Nie chce, żeby stek był za twardy ani za suchy. Pierwszy raz będę takiego robił.

  6. #2150
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Gogeta napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jak się robi zwykłego steka z patelni?
    Z tego co wyczytałem to trzeba go natrzeć oliwą, dodać pieprz i smażyć na gorącej patelni z 2 stron po 3-4 minuty, żeby był medium-rare. Po wszystkim posolić i podawać z ew. dodatkiem masła.

    Znacie jakieś inne/lepsze przepisy? Nie chce, żeby stek był za twardy ani za suchy. Pierwszy raz będę takiego robił.
    bardzo dobry przepis


    warto dodać, ze jak wrzucasz stek to najlepiej go jak najmniej dotykać, bo każde dotknięcie sprawia ze jest suchszy, jak przewrocisz na drugą stronę, to podnies patelnie pod kątem(tak zeby oliwa spłynela na jedna stronępatelni) i używając łyżki polewaj stek od góry
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 13-11-2014, 14:57
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  7. #2151
    Avatar Gogeta
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    421
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Dzięki, zrobiłem pierwszego w życiu stejka i wyszedł całkiem dobry.
    Następnym razem dodam jakąś marynatę albo więcej ziół, sos, itp.
    A tu właśnie sobie odpoczywa:

  8. Reklama
  9. #2152
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    zamiast marynat i ziół oraz innych pierdół, które moim zdaniem psują cały stejk proponuję po prostu pieprz i sól a oddzielnie zrobić coś takiego : do miękkiego masła wrzucasz drobno posiekaną pietruszkę, formujesz z tego w sreberku taką parówkę i wrzucasz do zamrażalnika, jak masz już gotowy stejk na talerzu to kroisz 2-3 plasterki tej parówki i rzucasz na stejka - gotowe, i jakoś strasznie się spocił ten Twój stejk na desce, nie nakłuwałeś go na patelni? jakie to mięso?
    @Gogeta
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  10. #2153
    Avatar Gogeta
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    421
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Stek był doprawiony grubo mielonym pieprzem a po upieczeniu jeszcze solą.
    Jest to rostbef wołowy z Lidla (200g). Nie nakłuwałem go niczym, jedynie pod koniec smażenia (gdy jeszcze był na patelni) położyłem na nim kilka wiórków masła i to może one spłynęły na deskę.

    Do steka podałem ugotowanego ziemniaka w skórce, podanego z masłem czosnkowym i pietruszką.
    @udarr
    Ostatnio zmieniony przez Gogeta : 15-11-2014, 15:32

  11. #2154

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,622
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Przymierzam się do zrobienia jajek po szkocku i mam problem z mięsem. We wszystkich topowych przepisach(Jamie Olivier itp.) jest mowa o wysokiej jakości mięsie z kiełbasek, tylko jaka to ma być kiełbasa, biała/zwykła? Czy może lepiej samemu mięso przygotować.

  12. Reklama
  13. #2155
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    co do steków jescze, to najlepszym i jedynym prawilnym sosem jest sos chimichurri.

    Nic tak nie podkreśma smaku mięsa jak on.
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  14. #2156
    Avatar Deagle
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    30
    Posty
    2,846
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Nie byłem nigdy fanem steków, ale po ostatniej wizycie w steak housie w kolonii zmieniłem zdanie


    @supermate ;
    Gdzie w Warszawie oprócz Jeffsa zjem dobrego steka?

  15. #2157
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Deagle napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie byłem nigdy fanem steków, ale po ostatniej wizycie w steak housie w kolonii zmieniłem zdanie


    @supermate ;
    Gdzie w Warszawie oprócz Jeffsa zjem dobrego steka?
    po pierwsze to w jeffsie nie zjesz dobrego steka xD

    Butchery and wine - specjalizują sie tylko w stekach. Wiedzą co robią. Tam jest baaardzo bardzo dobrze.
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  16. Reklama
  17. #2158
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    31
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Averin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Przymierzam się do zrobienia jajek po szkocku i mam problem z mięsem. We wszystkich topowych przepisach(Jamie Olivier itp.) jest mowa o wysokiej jakości mięsie z kiełbasek, tylko jaka to ma być kiełbasa, biała/zwykła? Czy może lepiej samemu mięso przygotować.
    Przygotuj mięso samemu. Jeśli chcesz jak na kiełbaskę to zrób jak poniżej:

    0,6kg szynki wieprzowej (surowego mięsa);
    0,4kg boczku;
    2 ząbki czosnku;
    łyżeczka gorczycy;
    pół łyżeczki pieprzu;
    4g peklosoli, bądź 3g zwykłej soli kuchennej.

    Cały boczek i połowę szynki mielisz na grubych oczkach w maszynce, a resztę szynki siekasz na drobne kawałki, musisz wyrobić masę dodając wody (niewiele, na tę ilość miesa mniej niż 0,5 szklanki), później wstawiasz całość do lodówki na dobę i będziesz miał dobre mięso na kiełbaskę.
    Szagi's

  18. #2159
    Avatar Wyso52
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    1,552
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    po pierwsze to w jeffsie nie zjesz dobrego steka xD

    Butchery and wine - specjalizują sie tylko w stekach. Wiedzą co robią. Tam jest baaardzo bardzo dobrze.
    Jadłeś też w innych miejscach ?
    Naprawdę opłaca się tam zostawić te 60 +/- zł za porcję? Warte spróbowania?

  19. #2160
    Avatar uzariadart
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Bydgoszcz
    Posty
    44
    Siła reputacji
    0

    Domyślny

    Stek po pracy z frytkami, szpinakiem i sosem czosnkowym.. :)

    Załącznik 324595
    Szukam swojego miejsca na świecie, pozdrawiam.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1719
    Ostatni post: 21-04-2025, 19:12
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •