Reklama
Strona 58 z 166 PierwszaPierwsza ... 848565758596068108158 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 856 do 870 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #856
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Wczoraj kupiłem w biedrze wołowinę pokrojoną w duże kawałki,
    ktoś może zarzucić pomysł co z tym zrobić ?
    Mam w lodówce raczej to co większość osób,
    myślałem nad jakimś duszeniem/smażeniem + sos śmietanowo-pieczarkowym
    tylko nie wiem jak się do tego sosu zabrać,
    ewentualnie mam też brokuła, warzywa mrożone i inne duperele.

    @edit
    Już nieaktualne.
    Sos wyszedł świetny.
    Wołowinę robiłem pierwszy raz i coś niezabardzo,
    część była jakaś twarda i gumowana ale reszta
    kawałków była okej. Nie wiem czyja to wina,
    moja czy biedronki ; d
    Ostatnio zmieniony przez udarr : 23-05-2012, 18:02
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #857
    Avatar Advantan
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    222
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Szpinak ze śmietaną + filet z indyka + ser feta

  3. #858
    Avatar SeBa
    Data rejestracji
    2005
    Wiek
    32
    Posty
    199
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Wie ktoś jak przygotować mrożone warzywa do chinszczyzny? Odmrozić i podsmażyć na patelni czy gotować w garze?

  4. Reklama
  5. #859
    Avatar Adziorroo
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Wiek
    30
    Posty
    3,264
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj SeBa napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Wie ktoś jak przygotować mrożone warzywa do chinszczyzny? Odmrozić i podsmażyć na patelni czy gotować w garze?
    Ja podsmażam

  6. #860
    Avatar WolF
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    440
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj SeBa napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Wie ktoś jak przygotować mrożone warzywa do chinszczyzny? Odmrozić i podsmażyć na patelni czy gotować w garze?
    Nie rozmrażaj. Wrzucaj na patelnię od razu.

  7. #861
    Avatar Przemoo92
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Zabrze
    Wiek
    32
    Posty
    197
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Marekexp napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    To może teraz ktoś poleci jakiś przepis na ciasto z rabarbarem?
    Mam szarlotkę:
    20 dag mąki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki margaryny, 2 jaja, 2 łyżki śmietany, łyżka proszku do pieczenia, szczypta soli, 25 dag rabarbaru, 20 dag cukru.

    Z mąki, cukru, margaryny, jaj i śmietany zagnieść ciasto. Połową rozwałkowanego ciasta wyłożyć spód i boki formy (wcześniej ją wysmarować i wysypać bułką). Rabarbar pokroić, udusić w niewielkiej ilości wody, dodać cukier i wyłożyć na ciasto. Przykryć pozostałym ciastem i zalepić brzegi. Piec 40 minut.


    I ciasto:
    0,5 kg mąki, 0,25 dag margaryny, 0,25 dag cukru, 1 opakowanie proszku do pieczenia, 2 jajka, 1 kg rabarbaru.

    Mąkę, cukier, margarynę, jajka i proszek zagnieść. Podzielić na 2 części. 1-dną do formy, a drugą do zamrażarki na ok 30min. W tym czasie obrać i pokroić rabarbar na ciasto w formie. Po tych 30 minutach zetrzeć ciasto na tarce o grubych oczkach. Piec ok 40 min.


    Jak chcesz mam też na rogaliki, placek i biszkopt z rabarbarem :D
    Ostatnio zmieniony przez Przemoo92 : 24-05-2012, 00:24

  8. Reklama
  9. #862
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Super, napisałem Ci w repucie, że możesz wysłać na priv, ale chyba tutaj będzie lepiej :D.
    Swoją drogą z tych Twoich przepisów z rabarbarem co najbardziej polecasz? ;)

  10. #863
    Avatar Przemoo92
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Zabrze
    Wiek
    32
    Posty
    197
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Marekexp napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Super, napisałem Ci w repucie, że możesz wysłać na priv, ale chyba tutaj będzie lepiej :D.
    Swoją drogą z tych Twoich przepisów z rabarbarem co najbardziej polecasz? ;)
    Wybacz, nie często jestem na torgu aby odpisać.
    Polecam Ci ciasto, uwielbiam je :D

    Co do przepisów:
    Biszkopt z rabarbarem
    4 jaja, szklanka cukru, 1 i 1/4 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, ok 80 dag rabarbaru, 2 łyżki cukru, cynamon, cukier puder do posypania, tłuszcz i bułka tarta do formy.
    Rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z 2-ma łyżkami cukru i zostawić w naczyniu aż puści sok. Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Rabarbar bez soku włożyć do formy i oprószyć cynamonem. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi jajami. Zalać ciastem rabarbar. Piec 50-60 minut w średnio gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjąc z formy i posypać cukrem pudrem.

    Placek z rabarbarem:
    2 szklanki mąki, 20 dag margaryny, 2 żółtka, 2-3 łyżki gęstej śmietany, 1/2 szklanki cukru pudru, szczypta soli, 50 dag rabarbaru, 3 łyżki cukru, 2-3 łyżki bułki tartej, cukier puder.

    Mąkę posiekać z margaryną, żółtkami, cukrem pudrem, śmietaną, szczyptą soli. Szybko wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć na blachę. Podpiec w gorącym piekarniku przez 10-20 min do lekkiego zarumienienia. Rabarbar umyć, drobno posiekać i rozgotować z łyżką wody, gotować do odparowania wody, posłodzić.
    Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, posmarować rabarbarem i znów posypać bułką tartą. Pozostałe ciasto rozwałkować na cienkie paski i ułożyć z nich kratkę na cieście. Piec ok. 20-30 min w średnio gorącym piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


    Drożdżowe rogaliki nie są dobre i nie chce mi się pisać przepisu :D Jeżeli bardzo Ci zależy to napisze :D

  11. #864
    Avatar Adziorroo
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Wiek
    30
    Posty
    3,264
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Ma ktoś jakiś przepis w którym można kapar(ów?) użyć, bo mam w sumie prawie cały słoiczek jeszcze i szkoda mi żeby się zmarnowały. I raczej jakieś pożywniejsze danie niż przekąska typu Carpaccio

  12. Reklama
  13. #865
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Adziorroo napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ma ktoś jakiś przepis w którym można kapar(ów?) użyć, bo mam w sumie prawie cały słoiczek jeszcze i szkoda mi żeby się zmarnowały. I raczej jakieś pożywniejsze danie niż przekąska typu Carpaccio
    pizza z kaparami polecam, a no i sałatka grecka też może być.
    Ostatnio zmieniony przez WesolyJasio : 26-05-2012, 15:29
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  14. #866
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Adziorroo napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ma ktoś jakiś przepis w którym można kapar(ów?) użyć, bo mam w sumie prawie cały słoiczek jeszcze i szkoda mi żeby się zmarnowały. I raczej jakieś pożywniejsze danie niż przekąska typu Carpaccio
    2-3 dni temu robilem to:



    Calkiem smaczne ;p Czesto kapary dodawalem do spaghetti.

  15. #867
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Adziorroo napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ma ktoś jakiś przepis w którym można kapar(ów?) użyć, bo mam w sumie prawie cały słoiczek jeszcze i szkoda mi żeby się zmarnowały. I raczej jakieś pożywniejsze danie niż przekąska typu Carpaccio
    kapary możesz użyć do zrobienia sosu tatarskiego

  16. Reklama
  17. #868
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Przemoo92 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Wybacz, nie często jestem na torgu aby odpisać.
    Polecam Ci ciasto, uwielbiam je :D
    Wielkie dzięki za przepisy, zrobię pewnie w poniedziałek to ciasto, ale tym razem już wstawię fotę :D.

    A do ciasta jaka forma?

  18. #869
    Avatar wicked
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    35
    Posty
    162
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    ciepło jest, gryl, cebula, pierś z kurczaka w kostke, papryka, pieczara i lets go szaszłyki z gryla, tanio i szybko

  19. #870
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    takie tam 5,5kg na jutrzejszego grilla, a to dopiero połowa tego co będzie ;d



    macie tu miniaturke, nie wiem co to za hosting ale na imageshacka nie mogę już wrzucić bez logowania więc łapcie tak jak jest ;d

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •