Reklama
Strona 17 z 166 PierwszaPierwsza ... 715161718192767117 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 241 do 255 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #241

    Data rejestracji
    2007
    Posty
    125
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj pooh napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Słuchajcie mam multum jajek, jajecznica zbytnio mi nie podchodzi, wole ugotowane. Może coś jako składnik z czymś te jajka poleccie coś co można dobrze łatwo przyrządzić by było smacznie bo normalne ugotowane to mi się już przejadło ^^
    Podpinam się pod pytanie, tylko z zastrzeżeniem, aby nie była to potrawa wymagająca cebuli.
    Zawsze miałem ochotę zrobić sobie omlet, ale jakoś nigdy nie było okazji. Robił ktoś z was kiedyś? Macie jakieś specjalne przepisy/dodatki/sosy/tricki/cokolwiek dotyczące tej potrawy ?

    @2up
    Będę musiał to wybróbować. Tylko najpierw muszę kupić normalny majonez, bo ten co ostatnio kupiłem jest ochydny i nie da się go jeść :(

  2. #242
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Słuchajcie mam multum jajek, jajecznica zbytnio mi nie podchodzi, wole ugotowane. Może coś jako składnik z czymś te jajka poleccie coś co można dobrze łatwo przyrządzić by było smacznie bo normalne ugotowane to mi się już przejadło ^^
    jajecznica z dodatkami?
    Mi po samej jajecznicy na maśle/oleju chce się wymiotować. Jednak gdy na początku podsmażysz na paru kroplach oleju trochę polędwicy z indyka/ suchej kiełbasy, cebulki i papryki czerwonej i dopiero dodasz jajka, jajecznica wychodzi wyjebana.

    Pasta jajeczna. Gotujesz jajka na twardo i mielisz razem z twarogiem białym. Do tego troche jogurtu naturalnego i świeżej bazyli i szczypiorku. Doprawiasz pieprzem i solą

    @2up
    Będę musiał to wybróbować. Tylko najpierw muszę kupić normalny majonez, bo ten co ostatnio kupiłem jest ochydny i nie da się go jeść :(
    majonez nie jest niezbędny, wg mnie lepiej jogurt naturalny i odpowiednio dobrane przyprawy. A co do majonezu to chyba najlepszy jest kielecki.



    Jajka faszerowane. Gotujesz na twardo, przecinasz na pół. Wyjmujesz żółtka i mieszasz z paluszkami "krabowymi" albo łososiem wędzonym.


    Zawsze miałem ochotę zrobić sobie omlet, ale jakoś nigdy nie było okazji. Robił ktoś z was kiedyś? Macie jakieś specjalne przepisy/dodatki/sosy/tricki/cokolwiek dotyczące tej potrawy ?
    2 jajka, 3 łyżki mleka, szczypta soli i pół łyżki mąki i dokładnie mieszasz. Do tego wrzucasz pociętą w paseczki szynkę (3-4 plasterki) i żółty ser (2-3 plasterki) i mieszasz wszystko razem. Na rozgrzaną patelnię dajesz małą płaską łyżeczkę masła i smażysz na wolnym ogniu.

    Jak lubisz na słodko to pomijasz ser i szynke
    Ostatnio zmieniony przez Pumpkin : 29-01-2012, 16:56

  3. #243
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Pumpkin napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jajecznica z dodatkami?
    Mi po samej jajecznicy na maśle/oleju chce się wymiotować. Jednak gdy na początku podsmażysz na paru kroplach oleju trochę polędwicy z indyka/ suchej kiełbasy, cebulki i papryki czerwonej i dopiero dodasz jajka, jajecznica wychodzi wyjebana.
    nie hiphopersie
    prawdziwa jajecznica powinna być z jajek bez żadnego mięsa.
    samych jajek, dodając tam jakieś składniki szczerze mówiąc nie możesz tego nazwać jajecznicą, każdy tak robi ale to nie jest już jajecznica
    no

  4. Reklama
  5. #244
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Nie zaczynaj flejma na temat jajecznicy a właściwie jej nazewnictwa... W ferie wypróbuję tego przepisu na donuty i spróbuję zrobić szarlotkę ; )
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  6. #245
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie zaczynaj flejma na temat jajecznicy a właściwie jej nazewnictwa... W ferie wypróbuję tego przepisu na donuty i spróbuję zrobić szarlotkę ; )
    nie zaczynam
    ale o jajecznicy wcześniej pisał ziomeczek już xd

  7. #246
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Każdy je co chce, z czym chce i jak chce a o gustach się nie dyskutuje, pamietajmy o tym ; )
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  8. Reklama
  9. #247
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj lavender napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    nie hiphopersie
    prawdziwa jajecznica powinna być z jajek bez żadnego mięsa.
    samych jajek, dodając tam jakieś składniki szczerze mówiąc nie możesz tego nazwać jajecznicą, każdy tak robi ale to nie jest już jajecznica
    no
    lol, będe to nazywał jajecznicą bo tak robi 95% ludzi, narq

  10. #248
    Avatar Wujo
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    514
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Po co robicie flame? I tak na jedno wyjdzie.



    Co do pomysłów - można zrobić sałatkę z jajka:
    Pokroić jajka, ogórki i dodać groszek i kukurydzę.
    I nie pamiętam co jeszcze.
    I to wszystko majonezem.

  11. #249

    Data rejestracji
    2011
    Posty
    60
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Ale mi zrobiliscie smaka na paste jajeczna. Musze isc po jajka... ; c

  12. Reklama
  13. #250

    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    30
    Posty
    9,025
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj Vadim napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Sos czosnkowy robie zawsze tak:
    5 lyzek jogurtu naturalnego
    4 lyzki majonezu
    3-4 zgniecione zabki czosnku
    szczypta pieprzu

    Co do tortilli to jest ona gotowa do jedzenia. Ale polecam podgrzac z 20sec w mikrofali, potem na nia sos, skladniki, znow sos, zawijamy i smacznego :D
    Co polecacie dodać do takiej tortilli?

  14. #251

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    216
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Pan Ryba napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Co polecacie dodać do takiej tortilli?
    kurczak, salata lodowa, jalapeno czy inne chili

  15. #252
    Avatar justplay4fun
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    153
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Siwy_T napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Podpinam się pod pytanie, tylko z zastrzeżeniem, aby nie była to potrawa wymagająca cebuli.
    Zawsze miałem ochotę zrobić sobie omlet, ale jakoś nigdy nie było okazji. Robił ktoś z was kiedyś? Macie jakieś specjalne przepisy/dodatki/sosy/tricki/cokolwiek dotyczące tej potrawy ?

    @2up
    Będę musiał to wybróbować. Tylko najpierw muszę kupić normalny majonez, bo ten co ostatnio kupiłem jest ochydny i nie da się go jeść :(
    http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...eczne_ulubione
    Polecam.

  16. Reklama
  17. #253
    Avatar ArturSmok
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    361
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Macie jakieś przepisy do gotowania na parze?

  18. #254
    Avatar Moveric
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Kraków
    Posty
    287
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    mowilem tu juz kiedys, to mnie wysmiali, ze to kluski. BULKI NA PARZE + nutella.

    * 0,5 kg mąki pszennej
    * 2 jajka
    * 50 g świeżych drożdży
    * 1 szklanka mleka
    * 1 łyżka cukru
    * szczypta soli

    Mleko podgrzać w mikrofali, wymieszać z cukrem i rozkruszyć drożdże. Wymieszać aż drożdzę się rozpuszczą i zostawić na około 20 minut do wyrośnięcia. Makę wymieszać z jajkiem, solą, wyrośniętymi drożdżami i wyrobić ciasto. Zagniatać około 10 minut aż będzie odchodzić od palców (w razie potrzeby można podsypać niewielką ilością mąki). Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 2 godziny. Po tym czasie podzielić ciasto na 12 części. Z każdej uformować małą bułeczkę i ponownie ostawić na 15 minut. Wstawić do parowaru na 20 minut. Nutellę włożyć do osobnego garnka i podgrzać tak, aby się roztopiła. Polać nią bułeczki.

  19. #255
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Pan Ryba napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Co polecacie dodać do takiej tortilli?
    Kurczak smazony w przyprawie gyros/kebab, saalata lodowa, cebula, papryka, kukurydza, sos czosnkowy z poprzeniego mojego przepisu ;)

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •