Reklama
Strona 16 z 166 PierwszaPierwsza ... 614151617182666116 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 226 do 240 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #226
    Avatar nagiler
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Toruń
    Wiek
    31
    Posty
    815
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj matizioom napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    zasubskrybowałem tego gościa, całkiem fajne przepisy ma i to dużo, muszę próbować po trochę ;d
    no ja kolesia sledze juz dluzszy czas, jest dobry :)

  2. #227
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    dzisiejszy obiad, z gotowaniem soby zajęło mi to max 15 minut


    w filiżance zielona ryżowa herbata

  3. #228
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Niedziela, nie ma co robic to smazymy donaty:



    Tylko cukru pudru brakuje ;<

  4. Reklama
  5. #229

    Data rejestracji
    2007
    Posty
    188
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Łatwo zrobić samemu bajaderkę? albo np. marsa czy milky way.

  6. #230
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Jaki to był patent z makaronem + tuńczyk? Tuńczyk mi smakuje i mogę go jeść nawet samego, ale jestem pewien, że ktoś postował jakiś przepis.

  7. #231
    Avatar AddiK
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Kenia w Japonii
    Posty
    342
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    #Vadim
    Mozesz podac przepis na te donuty ?:)

  8. Reklama
  9. #232
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj AddiK napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    #Vadim
    Mozesz podac przepis na te donuty ?:)
    Skladniki:
    5 zoltek
    niepelna szklanka cukru
    pol kg maki
    pol kg twarogu
    200ml gestej, kwasnej smietany
    1 lyzeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    szczypta cukru waniliowego (ja nie mialem)
    2 kostki "planta" do smazenia

    Ugniatasz ze wszystkiego ciasto, twarogu nie mielisz, rozgniatasz z cukrem. Na blacie stolu posypanym maka rozwalkowujesz ciasto, wycinasz szklanka kolka, w srodku kieliszkiem lub nakretka od butelki robisz dziurki. Smazysz na rozgrzanej plancie. Po usmazeniu posypujesz cukrem pudrem (ja nie mialem).

    Wyjdzie Ci z tego z 40-60 donatow w zaleznosci od wielkosci.

    A, jeszcze mozesz dodac odrobine oleju do ciasta.
    Ostatnio zmieniony przez Vadim : 29-01-2012, 16:00

  10. #233
    Avatar Danci
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Kraków
    Posty
    948
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    W jaki sposób polecacie zrobić sos czosnkowo - majonezowy. Myślałem, aby do majonezu dodać dużo czosnku + lekko skropić cytryną? Jednak nie wiem czy nie wyjdzie wtedy bardziej majonezowy niż majonezowo - czosnkowy :) Z takich prostych składników domowych jeszcze powiedzcie mi jak zrobić jakiś pikanty, dobry sos, np. do nuggetsów lub coś w ten deseń.
    I jeszcze jedno. Jak kupuje w sklepie tortille, żeby zrobić sobie takie coś a'la Twister z KFC, to ta tortilla jest już gotowa do jedzenia czy muszę ją jeszcze jakoś termicznie obrobić. Wystarczy do środka wrzucić pomidory, sałatę, nuggetsy, sos, zawinąć i można już jeść?

  11. #234
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Danci napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    W jaki sposób polecacie zrobić sos czosnkowo - majonezowy. Myślałem, aby do majonezu dodać dużo czosnku + lekko skropić cytryną? Jednak nie wiem czy nie wyjdzie wtedy bardziej majonezowy niż majonezowo - czosnkowy :) Z takich prostych składników domowych jeszcze powiedzcie mi jak zrobić jakiś pikanty, dobry sos, np. do nuggetsów lub coś w ten deseń.
    I jeszcze jedno. Jak kupuje w sklepie tortille, żeby zrobić sobie takie coś a'la Twister z KFC, to ta tortilla jest już gotowa do jedzenia czy muszę ją jeszcze jakoś termicznie obrobić. Wystarczy do środka wrzucić pomidory, sałatę, nuggetsy, sos, zawinąć i można już jeść?
    Sos czosnkowy robie zawsze tak:
    5 lyzek jogurtu naturalnego
    4 lyzki majonezu
    3-4 zgniecione zabki czosnku
    szczypta pieprzu

    Co do tortilli to jest ona gotowa do jedzenia. Ale polecam podgrzac z 20sec w mikrofali, potem na nia sos, skladniki, znow sos, zawijamy i smacznego :D

  12. Reklama
  13. #235
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    Cytuj Danci napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    W jaki sposób polecacie zrobić sos czosnkowo - majonezowy. Myślałem, aby do majonezu dodać dużo czosnku + lekko skropić cytryną? Jednak nie wiem czy nie wyjdzie wtedy bardziej majonezowy niż majonezowo - czosnkowy :) Z takich prostych składników domowych jeszcze powiedzcie mi jak zrobić jakiś pikanty, dobry sos, np. do nuggetsów lub coś w ten deseń.
    I jeszcze jedno. Jak kupuje w sklepie tortille, żeby zrobić sobie takie coś a'la Twister z KFC, to ta tortilla jest już gotowa do jedzenia czy muszę ją jeszcze jakoś termicznie obrobić. Wystarczy do środka wrzucić pomidory, sałatę, nuggetsy, sos, zawinąć i można już jeść?
    mama zawsze robi z jogurtem ;p

  14. #236
    Avatar Ander Twenty
    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    29
    Posty
    4,414
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Vadim napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Sos czosnkowy robie zawsze tak:
    5 lyzek jogurtu naturalnego
    4 lyzki majonezu
    3-4 zgniecione zabki czosnku
    szczypta pieprzu
    Robię identycznie :) Polecam jeszcze wam sos 'kebab' z develey, naprawdę świetny. Zawsze sobie robię właśnie ten 'kebab' + majonez + trochę smietany + trochę keczupu i mam sos idealny. Później np. gotuję makaron 'rurki', kroję jakiej kiełbachy czy czego, wpieprzam wszystko na patelnie, jak się usmaży dodaje sera, potem na to sos, jak się wygrzeje w cholere to przekładam na talerz i wpierniczam. Smaczne ;d

  15. #237
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Ander Twenty napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Robię identycznie :) Polecam jeszcze wam sos 'kebab' z develey, naprawdę świetny. Zawsze sobie robię właśnie ten 'kebab' + majonez + trochę smietany + trochę keczupu i mam sos idealny. Później np. gotuję makaron 'rurki', kroję jakiej kiełbachy czy czego, wpieprzam wszystko na patelnie, jak się usmaży dodaje sera, potem na to sos, jak się wygrzeje w cholere to przekładam na talerz i wpierniczam. Smaczne ;d
    może i smaczne ale cholernie niezdrowe synu

  16. Reklama
  17. #238
    Avatar pooh
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    306
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Słuchajcie mam multum jajek, jajecznica zbytnio mi nie podchodzi, wole ugotowane. Może coś jako składnik z czymś te jajka poleccie coś co można dobrze łatwo przyrządzić by było smacznie bo normalne ugotowane to mi się już przejadło ^^

  18. #239
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj pooh napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Słuchajcie mam multum jajek, jajecznica zbytnio mi nie podchodzi, wole ugotowane. Może coś jako składnik z czymś te jajka poleccie coś co można dobrze łatwo przyrządzić by było smacznie bo normalne ugotowane to mi się już przejadło ^^
    pasta jajeczna
    gotujesz jajka,obierasz potem na 2 jajka dodajesz jedną łyżkę majonezu, do tego koperek/szczypiorek i sól pieprz wedle uznania
    mieszasz i na świeże pieczywo
    bardzo smaczne

  19. #240
    Avatar Wujo
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    514
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj pooh napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Słuchajcie mam multum jajek, jajecznica zbytnio mi nie podchodzi, wole ugotowane. Może coś jako składnik z czymś te jajka poleccie coś co można dobrze łatwo przyrządzić by było smacznie bo normalne ugotowane to mi się już przejadło ^^

    Jakaś tam sałatka
    albo
    Faszerowane jajka

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •