Jak zrobić wątróbkę? Kiedyś nie lubiłem ale postanowiłem znów spróbować. Wczoraj kupiłem i przez noc leżała w mleku w lodówce. Jak ją przyrządzić?
Wersja do druku
Jak zrobić wątróbkę? Kiedyś nie lubiłem ale postanowiłem znów spróbować. Wczoraj kupiłem i przez noc leżała w mleku w lodówce. Jak ją przyrządzić?
Najprosciej usmazyc z cebulka albo zrobic gulasz.
Potrzebuje zrobić obiad na sobotę, bo laska wpada, wiec trzeba się czymś wykazac. Co polecacie zrobić, jakiegoś kurczaka etc. tylko nie schabowe/spaghetti bo to oklepane juz 100 razy było..
na talerzu ładnie wygląda makaron ze szpinakiem i ewentualnie ja dodaję jeszcze boczek - to tak jeśli chodzi o banalne potrawy do zrobienia w kwadrans a całkiem efektownie wyglądające tylko trzeba odpowiednio doprawić bo szpinak nie każdemu wchodzi 'na sucho', a jeśli koniecznie kurczak to klasycznie słodko-kwaśny z ananasem, też łatwo ale trochę dłużej i więcej składników, a ogólnie polecam stronkę, którą dostałem od supermate - kwestiasmaku.com, tam na pewno coś znajdziesz
Up
Potwierdzam kwestia smaku spoko. A ja osobiscie polecil bym ci makaron z kremowym sosem z kurek (lub inny grxybow lesnych dostepnych na twoim targu). Stosunkowo tanie danie, proste w prxygotowaniu a w porownaniu z jakims kurczakiem z ryzem to nawet mozna je nazwac wykwintnym :)
Przepis wrzucalem na poprzednich stronach
Mam sporo schabu zamrozonego i poklepanego jak na kotlety, ale nie chce mi sie smazyc kotletow ;d Co jeszcze dobrego i prostego do przygotowania moge zrobic z tym mięchem?
Polecacie jakieś danie chińskie? Z kurczakiem i makaronem. Tylko nie takie gotowe w słoiczkach tylko coś bardziej twórczego abym sam mógł to przygotować dla swojej kobiety.
http://www.chinskieprzepisy.pl/kuchn...uchnia-chinska
sprobuj tutaj znalezc cos co ci odpowiada ;p
Jakiś czas temu robiłem chrupiący schab w pięciu smakach, można z kurczakiem zrobić. Kroisz mięso w drobne paski, suszysz papierowym ręcznikiem i obtaczasz w mące ziemniaczanej wymieszanej z przyprawą pięciu smaków, smażysz na chrupko w oleju. Na drugiej patelni na oleju podsmażasz warzywa, np: pokrojoną w zapałkę marchew, później wrzucasz paprykę w paskach i na końcu kapustę pekińską. Wrzucasz mięso, chwilę smażysz wszystko razem, powinien się zrobić taki fajny sos, a mięso ciągle chrupać. Solisz do smaku i podajesz na makaronie wonton lub innym chińskim makaronie.
Polecam brokuły zapiekane z mozarellą. [albo jakiś inny ser] Podgotowujesz troszeczkę brokuły. W tym czasie robisz sos serowy: śmietana 30%, tarkujesz ser, wrzucasz jakiś czosnek, cebule podsmażoną i topisz to na małym ogniu....albo po prostu kładziesz plasterki sera na brokuły. Wkładasz do piekarnika na 10 minut około. Smaczne i tanie.
Jak zrobić sos miodowo-musztardowy jak z maca? Dobry by był do mięsa + ziemniaki ;o?
Zarzuci ktoś linkiem do przepisu na kurczaka słodko kwaśnego, który tutaj się kiedyś przewinął? Zapomniałem co tam się dokładniej robiło a wiem, że był całkiem spoko i nie wymagał dużo składników typu sosy sojowe itd..
a w sloiczku udarr zly jest sos slodko kwasny:P? ja takie zawsze wcinam i mi bardzo smakuje ale ja jestem tylko studentem i rzadko jem wiec...