chemik napisał
czemu ludzie sie tak tym hajtekiem zachwycaja. juz byla kiedys dyskusja o bialkach z dosypem roslin. tak mniej wiecej wyglada zawartosc glutaminy/kwasu glutaminowego dla zwyklego wpc (ktoras probka jest wzgobacona, ale informacja o tym jest na dole tabelki):
[img]http://www.scielo.br/img/revistas/cta/2012nahead/aop_4722t02.jpg[/ig]
tymczasem hajtek, mimo ze otwarcie pisze o bialkach pszenicznych w skladzie, ma glutaminy/kwasu glutaminowego 26.6g/100g (dane producenta). nie trzeba byc geniuszem matematycznym, zeby dojsc do wniosku, ze bogatego w wyzej wymienione aminokwasy bialka pszenicznego, jest naprawde duzo.
@edit
teraz sprawdzilem cene 2,2kg kfd. no kurwa, po co kombinowac i oszczedzac tam, gdzie oszczedzac nie wypada.
Glutamina to największy syf ever ever. Sama w sobie ma taką konsystencję, że w więzieniach się lepi figurki z tego wiec pomyślec co to robi z naszymi jelitami (gnije). Ale eksperci od żywności i tak powiedzo, że piramida z trzonem z produktów zbożowych, a jak najmniej mięsa i jaj, bo... no właśnie, czemu wg piramidy nie można czerwonego mięsa jeść? XD
Pabloo1993 napisał
Ok, wybacz ;d
Przerwy myślę 60-90sec
67.3s
A tak serio to jak najkrótsze. Przy pierwszych seriach rampy wyjdzcie ci tyle czasu ile zmiana talerza czyli 20s, potem będziesz potrzebował dłuższej przerwy, ale docelowo chodzi o to, żeby te przerwy były jak najkrótsze <40s.
Zakładki