wtf
Wersja do druku
wtf
Zgwałcą 16 latke i co? Przerwana szkoła, wytykanie palcami(nikt nie bedzie pytał czy gwałt czy nie). A oddanie swojego dziecka do adopcji takie proste myślisz? Imo lepiej pozbyć się tych kilkunastu komórek (które oczywiście nie są człowiekiem) i jeden problem z głowy. Każdy ma wolną ręke ale możliwość aborcji w przypadku gwałtu musi być dozwolona.
Rzeczywiście, wytykanie kogoś palcami jest większym problemem niż zabójstwo, no tak
Co do kilkunastu komórek: aborcje zwykle wykonuje się miedzy 10 a 22 tygodniem ciąży, w tym czasie płód ma juz mniej wiecej ksztalt czlowieka i rozmiary 3-4cm++.
Poza tym na jakiej podstawie sugerujesz, że takie dziecko to człowiek? To kiedy zaczyna być człowiekiem? Po 9 miesiącach? Roku? 2 latach? Jeśli nie ma świadomosci - czy śpiący/nieprzytomny człowiek to nie człowiek?
Pierwsze elementy układu nerwowego kształtują się już w pierwszym i drugim tygodniu
http://gotujmy.cba.pl/394290_1015139...85110371_n.jpg
----------------------------------------------
Postaw się na miejscu zgwałconej kobiety, ona na pewno nie chce nosić takiego dziecka. Wyobraź sobie, że np. twoja matka, czy siostra wraca sobie do domu. Kilku chłopa zaciąga ją w krzaki i gwałci, każdy po kolei. Tak bardzo byś chciał, żeby urodziła twoją/ego siostrę/brata, siostrzenicę/siostrzeńca?
Wiem, dość brutalny przykład, no ale takie życie.
@edit
Oh, mam lepszy przykład, twoja dziewczyna/żona, zostaje zgwałcona i zachodzi w ciążę, każesz jej urodzić to dziecko?
@edit2
Omg. Ten górski to dobry koleś widze...
Cytuj:
Poseł Artur Górski należy do jednych z najbardziej konserwatywnych posłów w PiS. Jego wypowiedzi, o "czarnym mesjaszu nowej lewicy", jak nazwał Obamę w przemówieniu Sejmowym,
Założę się, że nie miał by nic przeciwko aborcji, jeśli chodziło by o kobietę zgwałconą przez czarnego. Czarnych też nie lubisz, kolego?Cytuj:
Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka - grzmiał z sejmowej mównicy
na tym obrazku jest pojedyncza komorka jajowa wiec to jakies nieporozumienie (??)
Wszystko co mialem tu do powiedzenia, widac w pierwszym poście
@edit
Postaw się na miejscu tego nienarodzonego dziecka...
Tak, rodzin zastępczych ktore chetnie przyjmą takiego noworodka jest w chuj i jeszcze wiecej
Może poza wypowiedzią o aborcji jest oszołomem i rasistą - nie wiem i nie ma to w tym temacie znaczenia
mamuska powinna miec mozliwosc zadecydowania o tym, czy chce zatrzymac dziecko czy nie
a jak widze ten jego tekst 'zdrowie, normalne kobiety kochaja swoje dzieci' to smiecham
Pomiedzy 10-22 tygodniem ciąży w łonie kobiety nie znajduje się dziecko tylko embrion. Moim zdaniem kobieta powinna mieć prawo decydować o tym czy chce dziecko usunąć czy nie. Nie ważne czy to na skutek gwałtu czy wpadki. Lepsze to niż zapychanie sierocińców bądź wychowywanie biednego dziecka w patologicznej rodzinie. Mam wiele znajomych z którymi rozmawiałem na ten temat i większość w życiu by dziecka nie usunęło więc myślę że odsetek aborcji był by znikomy.
Nie można bawić się w Boga - nie można kontrolować kto ma się narodzić. Jestem stanowczo przeciw aborcji w każdej formie, czy dziecko z gwałtu czy ma się urodzić upośledzone. Na prawdę, chcecie żebyśmy zamienili się w Spartę, gdzie prawo do życia miały tylko silne jednostki?
Ciekawe co by zrobił gdyby jego córka została zgwałcona w wieku 15-16 lat... Nie dość ze problemy ze szkołą, każdy ją wytyka palcami, wyśmiewa. A co do oddania dziecka do adopcji to i tak trzeba je urodzić i jednak przerwać naukę.
Jak zwykle najwięcej do powiedzenia o aborcji mają faceci, którzy nigdy jej nie przeżyją.
Spór o aborcje to jeden z sporów, które spokojnie można wrzucić do worka z napisem "temat rzeka".
Żadna ze stron czczą gadką nie przekona drugiego do swojego zdania.
A sam spór na temat, kiedy kończy się embrion, a zaczyna człowiek to też pole do dyskusji, bo dla jednego człowiek zaczyna się w momencie urodzenia, dla innego w momencie zapłodnienia, a dla innego w momencie wykształcenia serca czy innych organów i każda 'definicja' ma swoje wady i zalety, można ją uzasadnić, ale równie łatwo obalić.
Ja osobiście jestem zwolennikiem skrajnej aborcji, wiadomo, nie w 9 miesiącu, bo przecież to już ewidentnie jest dziecko, które jest zdolne do samodzielnego życia (tak jak w 8, czy 7 miesiącu). Ale do 2 miesiąca aborcja moim zdaniem powinna być legalna i ogólnie dostępna dla kobiet.
Przecież jest coś takiego jak tabletki wczesnoporonne. Zostałaś zgwałcona -> weź jedną.