Reklama
Strona 112 z 316 PierwszaPierwsza ... 1262102110111112113114122162212 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,666 do 1,680 z 4739

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #1666
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    niezawinięte ofc

    Załącznik 353182
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #1667
    Avatar maslo
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    trzymiasto
    Wiek
    32
    Posty
    2,368
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    niezawinięte ofc
    Swoją drogą skoro wstawiłeś, jak umiejętnie zawinąć tortille?
    Ilekroć nie próbuję, to i tak się rozpierdoli w trakcie jedzenia :/

  3. #1668
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    pewnie za dużo walisz do środka to może się sypać bo ciężko zwinąć i jeść, ja zawijam tak:



    można jeszcze ten drugi koniec tez zawinąć do środka wtedy jest zamknięta z obu stron ale tak raczej w foodtruckach robi bo pewnie łatwiej pakować/podać
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  4. Reklama
  5. #1669
    Avatar maslo
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    trzymiasto
    Wiek
    32
    Posty
    2,368
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    pewnie za dużo walisz do środka to może się sypać bo ciężko zwinąć i jeść, ja zawijam tak:

    [IMG]http://thumbs.ifood.tv/files/image/63/f2/11496-how-to-wrap.jpg[/MG]

    można jeszcze ten drugi koniec tez zawinąć do środka wtedy jest zamknięta z obu stron ale tak raczej w foodtruckach robi bo pewnie łatwiej pakować/podać
    Zawsze tak robię i nie jest to raczej dla mnie dobry sposób

    Jedynie kiedy jest ok i nic się nie rozwala/cieknie to na "gwiazdkę", ale do tego trzeba tostować placek po zawinięciu

    Burrito też mi się zawsze rozpierdala, może jakieś chujowe placki nie wiem
    Ostatnio zmieniony przez maslo : 16-08-2016, 19:05

  6. #1670
    Avatar Dzzej
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    8,971
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Ziomeczki, prośba jest. Kucharz ze mnie mierny, a to z faktu, że po prostu rzadko gotuję. Muszę dziś przygotować obiado-kolację dla dwóch osób. Myślałem o spaghetti bolognese, ale to chyba dosyć oklepane. Jakieś danie, które będzie równie proste do zrobienia?

  7. #1671
    Avatar GaryTroy
    Data rejestracji
    2006
    Wiek
    32
    Posty
    5,830
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    Cytuj Dzzej napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ziomeczki, prośba jest. Kucharz ze mnie mierny, a to z faktu, że po prostu rzadko gotuję. Muszę dziś przygotować obiado-kolację dla dwóch osób. Myślałem o spaghetti bolognese, ale to chyba dosyć oklepane. Jakieś danie, które będzie równie proste do zrobienia?
    Carbonare :D, ew możesz do tego dołożyć bruschette by nie było zbyt minimalistycznie ;P

    Tylko zamiast sera żółtego używałem parmezanu
    [y]J2ie_kIRa0I[/y]

    http://jamiprzepisy.pl/bruschetta-z-...-i-mozzarella/

    @Dzzej
    Impossible Is Nothing

  8. Reklama
  9. #1672
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    nie ma czegoś takiego jak spaghetti bolognese, każdy włoch raczej by parsknął ze śmiechu gdyby ktoś mu podał makaron typu spaghetti z takim ciężkim, mięsnym sosem, który nie jest w stanie się na nim utrzymać w efekcie oddzielnie jemy makaron i oddzielnie sos, no ale to szczegół i przykład jak januszowo się u nas gotuje ;d poza tym zrobienie dobrego sosu ragu bo tak się najczęściej go nazywa trwa 2-3h więc przemyśl to chociaż większa część tego czasu to po prostu gotowanie na małym ogniu pod przykryciem, jeszcze dodam, że jedyne prawilne mięso do tego sosu to wołowina

    ze smutkiem również stwierdzam, że to wyżej nie ma nic wspólnego z carbonarą, która swoją drogą jest chyba moim ulubionym makaronem a na pewno top 3 ale nie daje się tam cebuli, bazylii czy kuźwa, co najgorsze, tej śmietany, wrzucam przepis na coś bardziej legitnego: https://cucinissima.wordpress.com/20...lla-carbonara/ (polecam bloga ogólnie, z tego co pamiętam prowadzi go polka mieszkająca od dawna na stałe we włoszech)

    i jedna uwaga - jako, że makarony to zazwyczaj proste i szybkie dania trzeba korzystać z możliwie jak najlepszych produktów żeby danie miało poziom wyższy niż ze szkolnej stołówki, czyli nie jakiś makaron lubella, nie boczek z biedry (najlepiej kupić włoską pancette), czosnek najlepiej od jakiejś babci z ogródka itd, bywa, że zakup składników jest problematyczny ale każdy zauważy różnicę

    ale jako, że jesteś z Warszawy to masz to szczęście, że znajduje się tutaj mała sieć sklepów wyłącznie z dobrymi, włoskimi produktami Piccola Italia, są też pewnie inny ale ten akurat mogę polecić

    edit: z takich prostszych to jeszcze bucatini al amatriciana jest okej, mniej oklepane od carbonary, tylko kup dobre produkty, szczególnie pomidory z puszki odpadają te biedronkowe kwachy
    Ostatnio zmieniony przez udarr : 18-08-2016, 09:51
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  10. #1673
    Avatar Dzzej
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    8,971
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    nie ma czegoś takiego jak spaghetti bolognese
    Mimo, że totalnie mnie to nie interesuje, zdaje sobie z tego sprawę. Spaghetti Bolognese istnieje, skoro istnieją przepisy. Nikt nie powiedział, że to ma być takie tru włoskie danie. Polacy czy inne narody sobie je przerobiły ;).

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    poza tym zrobienie dobrego sosu ragu bo tak się najczęściej go nazywa trwa 2-3h więc przemyśl
    Ja chcę zjeść dobrą kolację, a nie czekać 3h na sos. Tym bardziej, że nie mam tyle czasu.

    Ale dzięki, że dojebałeś tak szczegółowego posta xd. Niestety nie mam czasu na szukanie odpowiednich składników czy siedzeniu kilku godzin w kuchni. Ma być prosto, smacznie i "biedronkowo" jeśli chodzi o składniki. Bez foodpornu, po prostu dobra kolacja ;).

    Spaghetti Bolognese ala polska to danie, które po prostu potrafię zrobić, dlatego o nim pomyślałem. Schabowych z ziemniakami nie podam, więc miałem nadzieję, że coś doradzicie, właśnie takie coś jak polskie spaghetti polognese, ale jednak coś innego, czaicie xd.
    Ostatnio zmieniony przez Dzzej : 18-08-2016, 10:09

  11. #1674

    Data rejestracji
    2010
    Położenie
    Myszków
    Wiek
    32
    Posty
    2,793
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Lasagne może zrób? Nie chcesz perfekcyjnie to pierwsze lepsze przepisy z blogów zarzuć i będzie ok :)
    Ewentualnie jakieś placki ziemniaczane z sossem np. pieczarkowym? Steki z ziemniaczkami/frytkami i surówką, krewetki z makaronem, Chili con carne czy nawet jakaś chińszczyzna :)

  12. Reklama
  13. #1675
    Avatar Dzzej
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    8,971
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Oo, lasagne wydaje się być dobrym pomysłem, a i trudne do zrobienia chyba nie jest. Dzięki!

  14. #1676
    Avatar Kredka
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    31
    Posty
    2,841
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    chili con carne tak jak kolega wyzej praktycznie danie na jedna patelnie łatwe i szybkie w przygotowaniu a i smaczne !
    btw. CCC może posłużyć jako baza pod sos mięsny do lasagne która również nie wymaga dużego skillsa do zrobienia :)

  15. #1677
    Avatar Dzzej
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    8,971
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Też wydaje się ciekawe. Na pewno wezmę lasagne albo chili con carne. Jeszcze raz dzięki ;)!

  16. Reklama
  17. #1678
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    mała sieć sklepów wyłącznie z dobrymi, włoskimi produktami Piccola Italia,
    Szczerze odradzam - ewentualnie można kupować makarony i rzeczy w puszkach, cała reszta się nie nadaje. Szczególnie odradzam kupowanie ziół z Herbapolu pakowanych na miejscu. Moja dziewczyna pracowała tam przez 2 lata w biurze, słyszałem wiele o tej firmie ale mało dobrego.

    Zrób kuchnie indyjska - butter chicken jest mega a bardzo prosty, a jak lubicie ostro to vindaloo
    Szagi's

  18. #1679
    Avatar eRbe
    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    33
    Posty
    1,023
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Dzzej napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ziomeczki, prośba jest. Kucharz ze mnie mierny, a to z faktu, że po prostu rzadko gotuję. Muszę dziś przygotować obiado-kolację dla dwóch osób. Myślałem o spaghetti bolognese, ale to chyba dosyć oklepane. Jakieś danie, które będzie równie proste do zrobienia?
    jak juz mowa o makaronach to arrabiate polecam
    jest wyjatkowo prosta w przygotowaniu

    jakbys chcial dokonac profanacji ale uzyskac bardzo smaczny efekt to mozesz podsmazyc chorizo i dodac do arrabiaty
    do tego makaron penne nadaje sie najlepiej :)

    chyba ze nie lubicie pikantnego jedzenia to cusz
    odpada

  19. #1680
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Tyle wypocin na nic ;d

    Cytuj Dzzej napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Oo, lasagne wydaje się być dobrym pomysłem, a i trudne do zrobienia chyba nie jest. Dzięki!
    no nie wiem, chyba łatwiej zrobić cannelloni wypełnione tym samym sosem

    zresztą w takim razie po co ta spina i takie wypytywanie jak nie chcesz się przyłożyć tylko po prostu zrobić cokolwiek do żarcia ;d
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •