na dwustronnym grillu elektrycznym
Wersja do druku
http://www.youtube.com/watch?v=JveXgAvpccQ
http://i1257.photobucket.com/albums/...g?t=1391785972
http://i1257.photobucket.com/albums/...pskmugurlo.jpg
dobre, ale niestety pierwszy raz kupowałem mleczko kokosowe i najwidoczniej kupiłem jakieś chujowe/najtańsze, bo nie pasuje mi zupełnie ten posmak. Ale ogólnie dobre.
kupiłeś chyba takie gorsze A-Tip, tam nie ma w składzie zawartości procentowej mleczka kokosowego a żeby było dobre musi być chyba te 75% jak w tych markach 'azjatyckich' - tam jest zadeklarowana wartość %, innymi słowy masz bardziej rozcieńczone wodą aczkolwiek ręki nie dam sobie uciąć
ja brałem kiedyś do curry takie z tesco i było git ale kosztowało chyba 12zł za 400ml
@ @supermate
na pewno powinno mieć konsystencję mazistej pasty? mleczko kokosowe powstaje chyba przez przeciśnięcie tego miąszczu przez prasę, czyli to co powstaje w tym procesie powinno mieć bardziej gładka konsystencję, z tego co pamiętam jak Makłowicz gotował w Indiach, czyli musiał mieć najbardziej legitne mleczko na świecie - było ono gładkie o konsystencji mleka, może lekko gęstsze - takie też było to wspomniane wyżej z tesco
mleczko powstaje kiedy przez koprę - suszony miazsz kokosa - przeciska sie wode. powstaje emulsja tluszczu i wody, z dodatkami bialka itp. kiedy takie mleczko stoi, np w sklepie, zaczynaja sie wytracac frakcje, na dole woda a na gorze tluszcz z bialkiem
Bardzo często robię curry i ZAWSZE na górze mleczko ma konsystencję stałą, a pod spodem jest woda. Ja zawsze przed dodaniem do reszt mieszam je jakąś łyżką, uważając przy tym żeby nie wylać bo ta ,,woda" często wytryskuje ja się za mocno włoży łyżkę.
w takim razie albo to moje mleczko było do dupy albo było świeże i osad nie zdążył się wytrącić ;d
bardzo prosze nie uzywac czosnku z paczki :)
Mam pytanko do ekspertów.
Wczoraj w tv był program o stoisku z kiełbaskami w Wiedniu, taki mega długie. Buda mniej więcej wyglądała tak http://2.bp.blogspot.com/-si6p3HG1o9...ski_1.jpg[
Na pewno nie były to jakieś chujowe parówki po 2.99 za kilo. Pamiętam że jadłem to już kiedyś przy autostradzie u zachodnich sąsiadów. Idzie takie coś dostać u nas w sklepie? (jakim, jak sie to nazywa?)
Mega ochota mnie naszła, chętnie bym sobie zrobił takie coś w domku.
wurst ?
w wawie ma z wurst kiosk
Bardziej zależy mi na tym żeby zrobić to sobie w domku :)
W Niemczech znane jest curry wurst, czyli kiełbasa posypana albo z sosem curry.