DEEEEEJM, robie to jutro :O
Wersja do druku
DEEEEEJM, robie to jutro :O
Ma ktoś przepis na to? W guglach nic takiego mi nie znajduje.
ja miałem z tej gazetki co do wyborzczej dodają. (palce lizać chyba), ale w necie chyba tego nie ma
Pełnoziarniste spaghetti z sosem pomidorowo-grzybowym z serem Bleu i kaparami.
Załącznik 306233
http://podrozewkonfiturze.blogspot.c...-forno_23.html
Mozarella al forno, jesli o to chodzi
dalbym, gdybym mial:(
generalnie to podsmazylem cebulke z czosnkiem, dodalem suszone zblendowane pomidory i troche przecieru, do tego sol, pieprz, slodka i ostra suszona papryka i posiekane kapary pod koniec lyzka masla. Gotujesz makaron i polewasz sosem. na wierzch ser i kapary
@edit demmyt zapomnialem o grzybach. uzylem mrozonych prawdziwkow. na jesieni uzbieralem kilka kg i potem wszystkie oczyscilem i zamrozilem
Enchillada wjechała z jednodniowym poślizgiem, ale się udała. Kurewsko sycące danie.
składniki:
http://i1257.photobucket.com/albums/...g?t=1391267152
Wyszło jakieś 40zł za obiad dla 4 osób, z czego 20zł za sam żółty ser. Jak ktoś wybierze tańszy odpowiednik cheddara i ma już przyprawy, to pewnie w 20-25zł się zamknie.
http://i1257.photobucket.com/albums/...g?t=1391267326
http://i1257.photobucket.com/albums/...g?t=1391267391
http://i1257.photobucket.com/albums/...g?t=1391267448
wygląda bardziej niz zajebiście !!!
Wiedziałem że widziałem to tu an torgu
Też to wczoraj robiłem i wyszło na prawdę fajne i smaczne danie, ale tak szybko zeszło że nie zdążyłem zrobić foty ;d
Powiedz mi czy twój placek też był taki rozmięknięty od tego sosu ?
Bo nastawiałem się na to że jednak trochę się zapiecze, a on miał u mnie taką konsystencję makaronu(+-) i nie wiem czy to ja coś zjebałem czy co ;d
Może za krótko sos gotowałeś i wody za dużo było? Nie chce się tu wymądrzać, bo to był pierwszy w pełni samodzielnie przygotowany posiłek, więc o gotowaniu nie mam zielonego pojęcia xD po prostu leciałem po kolei tak jak w przepisie. Odgotowałem ten sos, żeby był gęstszy i zapiekałem aż się ser stopił. Placek nieco zmiękł, ale się nie rozwalił. Przypominał takiego naleśnika typowego.
Też leciałem wg przepisu, a mam jakieś tam drobne pojęcie co i jak w kuchni więc w sumie nie wiem czemu tak się stało, może kwestia piekarnika, no ale nvm, danie samo w sobie zajebiste i jeżeli to ty wrzucałeś filmik do przepisu tutaj to dzięki wielkie za inspirację co do zajebistego obiadu :D
Ta, wrzucałem. Polecam ten kanał, bo babeczka dobrze tłumaczy i większość tych dań jest dość prosta.
http://www.youtube.com/user/SkutecznieTv