Ta psuje i to porządnie, tam gdzie ja kupuje zazwyczaj kebaba też dają na wierzch.... dobrze ze nie ładują tego do środka kebaba
Wersja do druku
Ta psuje i to porządnie, tam gdzie ja kupuje zazwyczaj kebaba też dają na wierzch.... dobrze ze nie ładują tego do środka kebaba
Ostatnie zdjęcie z Czech, niestety nie udało mi się gulaszu z knedlikami zjeść. Ale to następnym razem.
Smažený sýr v housce (Smażony ser w bułce)
Załącznik 304573
@Maciek: ten ser jest mega, z tego co się zorientowałem, to jest to czeski ser eidam. Bardzo smaczny i ciągliwy po usmażeniu. Niestety więcej się nie dowiedziałem bo pani w budce z jedzeniem nie chciała rozumieć ani po polsku, ani po rosyjsku ani po angielsku...
Jadłem to , i jest mega smaczne jak się lubi taki ser panierowany + smażony, albo mega okropne bo tego sera tam jest w chuj dużo ( w każdym razie ja takie coś wyłapałem ) a że uwielbiam ser to to była przekąska idealna :DD
a knedliki są imo tak przereklamowane że aż szkoda gadać , nie rozumiem fenomenu tej potrawy ;)
Odwiedźcie lepiej Pueblo w Gdyni - 300 % satysfakcji gwarantowane (to jest oryginalna restauracja z tymi samymi kucharzami od x lat. W Gdańsku jest druga, nie byłem - być może faktycznie nie to samo)
zestaw 'królewski'
papryczki + ew. nachosy z kims na pół
fajitas
ciacho czekoladowe
do tego dzbanek coli.
Potwierdzone info.
https://i.imgur.com/P4toJ34.jpg
Miało być BLT, wyszło BL, brak pomidorów :<
Mega w smaku!
up@
to jest tost, a nie blt :D warzywa muszą być świeże i chrupiące, a boczek musi byc usmażony na chrupko, a nie miękki. Chrupkość i świeżość to podstawa tej kanapki, która na papierze wygląda na ciężką.
topic@
Dla fanów BLT polecam philly cheesestakes. W oryginalnym przepisie jest polędwica wołowa, ale równie smaczny jest antrykot.
Mięso wkładacie do zamrażalki na okolo 25 minut, żeby stardniało (łatwiej się kroi).
Kroicie cieniutkie paseczki i wkladacie je do marynatu z czosnku papryki i sosu sojowego (na ok. godzinkę dwie)
Potem wystarczy mięso obsmazyć po 30-40 sekund z kazdej strony. Uważajcie, zeby nie przesmażyć, bo będzei twarde. Gdy obrócicie mięso z jednej strony na 2, poelcam od razu wrzucić na nie ser. Do bułki wkładamy oprócz mięsa i sera, podduszoną cebulę (lub karmelizowan) i opcjonalnie paprykę (warto przygrillowac). dodajemy ulubiony sosik(ja leje beszamelowo serowy) i jemy.
Załącznik 304585
zdjecie nie moje.
Jeszcze mi sie przypomniało. ten kanał na YT to mistrzostwo świata, samo oglądanie daje fun
https://www.youtube.com/watch?v=owAlv4XT2dQ
http://i42.tinypic.com/2n7ksiu.jpg
danie zrobione przez moją dziewczynę :)
jest to pierś z kurczaka w cieście z sosem śmietankowo-ziołowym.
Ziemniaki z prażoną cebulką
Sałatka z kapusty pekińskiej i ogórka w sosie jogurtowo-czasnkowo-koperkowym
mniam! :)
up@
szacun dla niej, że obsmażyła purre
Myslalem ze tutaj sie wrzuca cos bardziej specjalnego ale chyba sie mylilem. Czekam cierpliwie na zdjecie chleba ze smalcem.
Polecam rowniez uzyc tego:
http://www.beautyimpex.co.uk/prodimages/267.jpg
Pozdrawiam, Mariusz Max Kolonko, Boston Maseczjusets
@up
skoro to takie proste to zrób :) pewnie wyszło by ci
http://bi.gazeta.pl/im/ab/5b/cc/z133...jnik-i-bar.jpg
Ja jakoś nie mam zwyczaju robienia zdjęć jedzenia poza domem ale jak byłem w Poznaniu na Świętym Marcinie to żałuje, że nie zrobiłem zdjęcia pajdy chleba ze smalcem, ogórkami kiszonymi, smażoną cebulką, smażonymi plastrami kiełbasy oraz boczku, mistrzostwo to było. I potem ten Rogal Świętomarciński też mi wszedł elegancko.
@Wemser: Ciebie pasjonuje hejtowanie (i chleb ze smacem) a mnie jedzenie uliczne, którego w Polsce niestety brak - nie licząc foodtrucków, które pojawiły się w zeszłym sezonie i marnych polskich budek z hamburgerami/hotdogami/zapiekankami. A akurat smazeny syr to czeska klasyka, którą koniecznie trzeba spróbować. Dobry smalec robi mój ojciec, więc jak chcesz, to upiekę jakiś ładny chleb razowy, posmaruję go smalcem i wrzucę zdjęcie.
Wczoraj razem z dziewczyną zrobiliśmy coś takiego
http://screenshu.com/static/uploads/.../jk/cvfba1.jpg
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
Nie wyszło może tak ładnie jak na obrazku w przepisie bo sos nie odparował aż tak bardzo, ale było przepyszne. Lekko pikantne + winko idealnie się zgrało.
@up zgadzam się - jadłem taki ser, co prawda na Słowacji i był super
https://i.imgur.com/UFUyhGq.jpg
chyba piers z indyka, ryz oraz jakiś fix
nie mam czasu zbytnio na robienie fikuśnych rzeczy w sumie, teraz nowy rok nowe postanowienia ;d
+ 2 talerz samego indyka bo ryzu zabraklo ;;/