Reklama
Strona 34 z 316 PierwszaPierwsza ... 2432333435364484134 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 496 do 510 z 4727

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #496
    Avatar PeZeT777
    Data rejestracji
    2012
    Posty
    2,973
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Tort napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    No wlasnie nie wiem gdzie moge kupic kardamon, jak juz mowile pierwszy raz sie z czyms takim spotykam.
    Bierze sie to na wage, czy jest w jakims opakowaniu ?
    kardamon to to samo co cynamon wiec pewnie bedzie w kazdym wiekszym sklepie

  2. #497
    Avatar payrou
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Kraków
    Wiek
    31
    Posty
    580
    Siła reputacji
    13

    Domyślny

    ja np w kalflandzie ani kardamonu ani kminu ostatnio nie znalazłem a stalem z 10 minut przygladajac sie tym półkom tam

  3. #498
    Avatar PeZeT777
    Data rejestracji
    2012
    Posty
    2,973
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj payrou napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ja np w kalflandzie ani kardamonu ani kminu ostatnio nie znalazłem a stalem z 10 minut przygladajac sie tym półkom tam
    wiekszy sklep = hipermarket a nie supermarket

  4. Reklama
  5. #499
    Avatar Atakowany Panek
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    557
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    kardamon smierdzi strasznie, do butter chickena go nie dodalem, ze wzgledu na sam zapach

  6. #500
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    @Up: dodany w rozsądnych ilościach wcale nie śmierdzi, a super komponuje się z cynamonem do pieczonych czerwonych mięs.

    Załącznik 304002

    A mnie ostatnio wzięło na pieczenie, więc zrobiłem bułki pszenne na zakwasie. Tylko mam słaby piekarnik i grzeje jedynie od dołu:(

  7. #501
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj payrou napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ja np w kalflandzie ani kardamonu ani kminu ostatnio nie znalazłem a stalem z 10 minut przygladajac sie tym półkom tam
    kminu tam niema, potwierdzam
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  8. Reklama
  9. #502
    Avatar jankiel7
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    317
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    HELP!
    Potrzebuje na impreze sylwestrową zrobić proste kulki z mięsa mielonego, nie chce jakiś tam nie wiadomo jakich, a w necie same kombinacje alpejskie. Wiecie żeby się trzymały i z dodatkiem prostych przypraw ;)
    "Ilu klnie, że jest źle i dalej brnie, zwinięte banknoty, sto złotych, dziury dwie, Absolut, XTC, 1, 2, 3 czy to świat jest zły czy ty?"

  10. #503
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    smażone/gotowane? jakie mięso, wieprzowina/wołowina/drób?

  11. #504
    Avatar jankiel7
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    317
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    smażone wieprzowina
    "Ilu klnie, że jest źle i dalej brnie, zwinięte banknoty, sto złotych, dziury dwie, Absolut, XTC, 1, 2, 3 czy to świat jest zły czy ty?"

  12. Reklama
  13. #505
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    to najprościej jak weźmiesz zmielone mięso, doprawisz solą i pieprzem, dodasz jajko (wchodzi około jednego jajka na 0,5 kg mięsa) i odrobinę bułki tartej (1/10 wagi mięsa) wyrabiasz całość ręką jak ciasto a potem formujesz w dłoniach kulki. Możesz je obtoczyć w mące - ale bez tego też będą dobre. Rozgrzewasz olej na patelni i wrzucasz kilka kulek po czym je smażysz aż będą złote ze wszystkich stron. Całość pakujesz najlepiej w naczynie żaroodporne (takie szklane) i gotowe. Przed podaniem można wrzucić do piekarnika na 10-15 minut żeby się zagrzały i podawać.

    @Edit: ważne, żeby "ciasto mięsne" było dość suche i sie nie kleiło do rąk, ale nie można też za dużo bułki dodać, bo nie o to chodzi...
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 31-12-2013, 11:57

  14. #506

    Ekspert: Sprzęt i oprogramowanie Przemo jest teraz offline
    Avatar Przemo
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Łódź
    Posty
    3,598
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Możesz dorzucić do środka posiekanego w drobną kosteczkę czosnku/cebuli/pieczarek. ;)
    Potrzebujesz pomocy z komputerem, laptopem? Coś nie działa, szukasz nowego PCta? Pisz PW lub mnie mentionuj.

  15. #507
    Avatar Przemoo92
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Zabrze
    Wiek
    32
    Posty
    197
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    I możesz jeszcze dodać trochę ryżu, sprawi że będą się bardziej trzymać kupy i będą bardziej syte + wyjdzie ich więcej.

  16. Reklama
  17. #508
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj Przemoo92 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    I możesz jeszcze dodać trochę ryżu, sprawi że będą się bardziej trzymać kupy i będą bardziej syte + wyjdzie ich więcej.
    Tylko albo takie coś trzeba gotować, albo ryż musi być wcześniej ugotowany, bo surowy nie ma szans na dojście, żeby był miękki

  18. #509
    Avatar jankiel7
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    317
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Załącznik 304030
    Już zrobione, dodałem cebuli do środka a z przypraw sól,pieprz i curry ;) do wódeczki miazga będzie ! Dzięki wszystkim za porady i Sczęśliwego Nowego Roku :)
    "Ilu klnie, że jest źle i dalej brnie, zwinięte banknoty, sto złotych, dziury dwie, Absolut, XTC, 1, 2, 3 czy to świat jest zły czy ty?"

  19. #510
    Avatar Yakuza
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    973
    Siła reputacji
    16

    Domyślny



    noworoczny obiadek, łososiek z frytkami

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •