ktoś dyskutuje na forum dyskusyjnym?! hur dur na pewno ma autyzm :feelsspecialman
Wersja do druku
przepraszam, ze tak napisałam
ziomek przeca napisal, ze za bardzo się uruchomił
przecież wiadomo, ze pisze w oparciu o własne doświadczenia, a nie wysnuwa takie wnioski dopiero po przebadaniu wszystkich diet pudełkowych probuwkom
wlasnie skonsumowalem puszke chefs specials kaczka w pomaranczach no i troche nie moj klimat
ogolnie powiedzialbym ze najmocniejsza strona kazdej puszki jest mieso a sosy to bardzo mocno zalezy
z takich co moge poleciec to:
strogonov
beef bourguignon
stek rzeznika w sosie pieprzowym
indyk w sosie serowo-ziolowym
policzek wolowy w sosie demi-glace
chilli i ragu duzy zawod, massaman curry z kurczakiem nie moj klimat ale jak ktos lubi to chyba dobre
tera jeszcze jest jakas karkowka z piwem to nie probowalem, dawno temu byl boczek z tym samym piwem i byl absolutnie obrzydliwy
Kaczka w pomarańczowym gównie, kto to wymyśla xD
Czemu oni tak gardzą złotem polskiej ziemi jakim jest C E B U L A :zaba
Normalnie każde mieso z cebulą i jakimś majerankiem, pieprzem, solą smakuje wykurwiście :feelsokayman
Raczej poszerzanie swoich horyzontów poprzez próbowanie nowych rzeczy. Nagle okazuje się, że po wyjściu z jedzeniowej bańki w której zostaliśmy wychowani wcale tak bardzo nie lubimy schabowego z cebulą. Ani słodyczy z Kindera, hotdogów na stacji czy kebabów u Szwagra. Co więcej, analogicznie jest z innymi rzeczami - od filmów, aż po sztukę wysoką, kończąc na seksie. Rzeczywiście, statystyczni obywatele naszej ojczyzny mają dość niską tolerancję na zmiany i nowości, a potem :pikachu że nie potrafimy się dogadać ani w związkach, ani w biznesie, ani w polityce... I tak głębiej sobie o tym myśląc, to właśnie przez podejście "tylko schabowy jest dobry, a wy to se wymyślacie jakieś o mieszczuchy wielkomiejskie" :residentsleeper
Także bardzo proszę - pozwól, żeby mój schabowy z sosem truskawkowym nie musiał nawiązywać do Wspaniałej Historii Polski i Polaków, a wyłącznie do moich wrażeń zmysłowych, ewentualnie korzyści zdrowotnych :feelsokayman
Mięso ogólnie jest obrzydliwe, ale gdybym już miał zjeść, to byłaby to kaczka w pomarańczach, a nie jakieś podroby z cebullo, która notabene wcale nie jest polska, tylko pochodzi z Chin. :apuapustajapropelle
Polska kuchnia to w ogóle jest jakieś nieporozumienie. Ciężka i tłusta, a jak już nie jest obrzydliwa, to nudna jak, nomen omen, flaki z olejem. I moje zdanie nie ma nic wspólnego z kompleksami ani "francuskim panem", u którego zresztą, jak na ironię, serwuje się zupę cebulową :kekw całkiem dobrą, swoją drogą :feelsokayman
Schabowy to też nie jest polskie danie, tylko kopia sznycla wiedeńskiego. Tradycyjne polskie dania to bigos, kluski ślonskie, oraz jakieś obrzydlistwa typu zupa z krwi kaczki, albo kaszanka, czyli zmielone podroby z cebulą upchane w jelito. Smacznego @pies szamana ; :pepelsd
Dobra, czyli ustaliliśmy, że te puszki z EdReda dają radę jako tako i nie przesra mnie po nich, co najważniejsze :notbad
Cebula jest polska, nie dlatego że pochodzi z polski, tylko dlatego że to ukochany owoc prawdziwych polaków xD
Polska kuchnia nie jest aż tak tłusta jak np. brytolska. Zresztą ogólnie chyba na całym świecie wszystkie dania "świąteczne" czy też "na bogato" są zazwyczaj tłuste, kasze okraszoną kilkoma skwarkami to sie na codzień wpierdalało, a od świeta na tłusto.
Poza tym to też żeś pan ameryke odkrył przed nami, że dania są często inspirowane daniami z innych rejonów, są ofc jakieś wyjątkowo oryginalne potrawy, ale większość jest inspirowana np. daniami ludzi z sąsiednich krain, jak te przytoczone sznycle.
Grejfrutowy sok i kaczka w pomarańczach, ciemną strone mocy wyczuwam w Tobie Starze77 xD
A wpierdalaj se te swoje lody o smaku kraba, czy tam kawe z mlekiem owsianym i płać se za to 10x, tylko mam nadzieje że Ci to chociaż szczerze smakuje, a nie padłeś ofiarą trendów i reklamy, bycia cool i fit jak upośledzony celebryta jakiś xD
Ja tam rozumiem jakąś chęć zmian, odkrywania nowych smaków, ale jak to nie jest na zasadzie szukania dziwactw jak ten przyjebany jakubiak, tylko jak coś ma ręce i nogi, bo jakby ludzie mieli być tak usilnie oryginalni, to sie może okazać że nie bedzie sie dało siaść przy jednym stole z kimś na wieczerzy Bożego Narodzenia, bo Ci zrobią makówki cytrynowe, a zamiast karpia to ślimaki w sosie z mango.
Kiedyś nie lubiłem kompotu z suszonych owoców, ale poszerzyłem swoje horyzonty smakowe i teraz nawet lubie.
Pozdrawiam serdecznie :nazipepe
wlasnie jem zapiekanke z intermarche, polana sosem czosnkowym
jaka to kuchnia i jakie to polaczenie?
:czesiuhehe
Cebula to nie owoc. Poza tym, ja nic do cebuli nie mam, tak jak mówię, zupa cebulowa jest całkiem dobra, w sałatce greckiej też spoko :feelsokayman Nie zmienia to faktu, że tradycyjna polska kuchnia jest chujowa. Prawie wszystko, co we współczesnej "polskiej kuchni" jest jadalnego, to przyszło zza granicy stosunkowo niedawno, jak np. pomidorowa czy naleśniki.
Ale przecież to ty masz problem, że ktoś czerpie z innych kuchni, zamiast wpierdalać tylko "polskie" dania, a nie ja :confusedCytuj:
Poza tym to też żeś pan ameryke odkrył przed nami, że dania są często inspirowane daniami z innych rejonów, są ofc jakieś wyjątkowo oryginalne potrawy, ale większość jest inspirowana np. daniami ludzi z sąsiednich krain, jak te przytoczone sznycle.
Grejfrutowy sok i kaczka w pomarańczach, ciemną strone mocy wyczuwam w Tobie Starze77 xD
Nie jem lodów, krabów ani ślimaków, nie piję kawy, i nie znam żadnego jakubiaka. :residentsleeperCytuj:
A wpierdalaj se te swoje lody o smaku kraba, czy tam kawe z mlekiem owsianym i płać se za to 10x, tylko mam nadzieje że Ci to chociaż szczerze smakuje, a nie padłeś ofiarą trendów i reklamy, bycia cool i fit jak upośledzony celebryta jakiś xD
Ja tam rozumiem jakąś chęć zmian, odkrywania nowych smaków, ale jak to nie jest na zasadzie szukania dziwactw jak ten przyjebany jakubiak, tylko jak coś ma ręce i nogi, bo jakby ludzie mieli być tak usilnie oryginalni, to sie może okazać że nie bedzie sie dało siaść przy jednym stole z kimś na wieczerzy Bożego Narodzenia, bo Ci zrobią makówki cytrynowe, a zamiast karpia to ślimaki w sosie z mango.
Kiedyś nie lubiłem kompotu z suszonych owoców, ale poszerzyłem swoje horyzonty smakowe i teraz nawet lubie.
Pozdrawiam serdecznie :nazipepe