Ale sie podnosi poziom wizualny i oryginalnośc dań, które dodajecie. Jaram się wchujbardzo !
ziemniak z jakiejs sieciowki. maslo i sos tzatziki. fajne, żeby się zapchać nA chwilę
Załącznik 304601
Wersja do druku
Ale sie podnosi poziom wizualny i oryginalnośc dań, które dodajecie. Jaram się wchujbardzo !
ziemniak z jakiejs sieciowki. maslo i sos tzatziki. fajne, żeby się zapchać nA chwilę
Załącznik 304601
Owszem, ale wrzuciliśmy sobie porcje takie "od serca", na płaskich by się przelewało ;) Poza tym fotka jest już po wymieszaniu. Przed wymieszaniem jak mięsko z sosem było na ryżu wyglądało sporo lepiej ;)
Spróbowałem zrobić tą kanapkę BLT? co polecaliście, i wyszło mi coś takiego
Bardzo dobra muszę przyznać, będę sobie taką częściej wykminiał :D
@wenrzu ;
Weź zrób to zdjęcie jako publiczne bo nie widać ;D
No więc parę zdjęć bo dzisiaj jakiś przestój w temacie lekki :)
Tutaj Lasagne w sumie klasycznie według ogólnodostępnego przepisu. Wyszły pyszne.
Załącznik 304666
Pizza.
Załącznik 304669
No i podobno pizza ma się nie załamywać więc w sumie done.
Załącznik 304670
Tutaj Taki Bonus odnośnie jajek ze wsi. Przyznam że pierwszy raz się z tym spotkałem a po przekrojeniu było lekkie ;o
Załącznik 304668
tak sie pobawiłem jak miałem kaca. lasagne z biedronki plus dodatkowe pół kilo sosu i pół kilo boczku. jak ktoś walnie następny post to dodam stek z rekina, bo jadłem ostatnio, a zapomniałem dodać
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...37766684_n.jpg
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...52093973_n.jpg
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...12548617_n.jpg
jestem tu dla steku
Ten sos który dodałeś jest w ofercie gdzieś czy robiłeś sam ? A jeśli jest to czy to jest sos z mięsem czy po prostu pomidorowy? Bo szukam takiego z mięsem już długo i nie mogę znaleźć a przydaje się jak na szybko trzeba coś wpierdzielić
Ale still czy ten sos ma w sobie mięso :D
@up
wszystko z biedry. boczek, sos i lasagne (1 kg za 11.90zł)
taki sos:
http://4.bp.blogspot.com/_DGQPVGvocE...0/IMG_7273.JPG
haaha. obiecany stek z rekina i jakieś haj lajfowe sniadanie + w bonusie pyza
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/..._6937490_n.jpg
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/...28083930_n.jpg
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...27230110_n.jpg
Dobra, postuje jeszcze raz, bo tamto podobno nie działa ;c
Dwie warstwy bekonu <3Cytuj:
propsuje mate
Musisz rozdać trochę punktów reputacji innym forumowiczom zanim będziesz mógł przyznać je użytkownikowi supermate ponownie.
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...86022569_n.jpg
diy pizza z serem mozarella w brzegach, nawet sos zrobilem z podsmazonych pomidorow.
Smażony ser z karmelizowaną cebulką, bekonem i sosem tatarskim. Taki seroburger:)
Załącznik 304729
Jak ser opiekasz? Jajko -> bułka tarta -> patelnia czy coś jeszcze?
dokładnie tak, tylko robię 2 warstwy bułki z jajkiem, żeby się lepiej trzymał ser w środku. i trzeba uważnie na bokach obkleić panierką
rybeczka (nie wiem jaka niestety), ziemniaczki i kapusta :>
https://imagizer.imageshack.us/v2/13...0/593/etqz.jpg
mam 1kg łopatki weiprzowej, 450gram serc kurzych, papryke czerwona, zolta, cebule(3-4), marchewki, puszke pomidorów. Jak zrobic z tego zajebisty gulasz? najpierw osobno wszystko podsmazac na patelni a potem dusic stopniowo dodajac najpierw lopatke a potem warzywa i serca? chce zeby mięso było mięciusieńkie a moze sie robic nawet do 3 godzin jesli jest tka potrzeba. Ofc mam wiekszosc przypraw, czosnek, papryke, pieprz, itp
z łopatki to koniecznie pulled pork'a
http://www.johnstons.ca/wp-content/u...2-1024x890.jpg
Serca mają specyficzny czas smażenia, więc nie widzę tego, żeby wszytko do jednego gara wsadzić.
zrob sobie puleld porka, bedziesz kontent
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...PQO6yTkp77M-JA
piers kurczaka w sosie paprykowym, salata z sosem czosnkowym, pieczone ziemniaki i salatka kartoflana. Hotel DoubleTree by Hilton, Lodz
Załącznik 304769
@up
albo tak na zdjeciu wyglada ze to, albo porcja dla chinczyka ew. bardzo malego dziecka... :C
a co Ty się spodziewałeś po hotelowych porcjach XD pewnie jeszcze zapłacił za to z 60zł.
placi firma, a to druga porcja ktora nalozylem, zeby nie bylo, ze za duzo jem :D Jutro wiecej zdjec
Takie bogactwo dzisiaj mamusia zrobiła na kolacyjkę :D
@edit : a teraz ????
znowu nie działa wenrzu
edit :
Damn, zrobiłem sobie ten smażony ser w potrójnej panierce i wsadziłem w chleb z opiekacza - ale to jest syte ;d
Jasne, że syte. Pomijając fakt, że w każdej diecie znajdziesz panierkę jako wróg publiczny nr 1 to przecież to SER ! SER ! I do tego roztopiony DEJMN
Najlepiej wchodzi z wódeczką ;)
królik w sosie musztardowym podany na puree z marchewki
tych dwóch ziemniaków na dole nie było ;p
SPOT. Poznań
Załącznik 304840
Jadlem ostatnio, ale cos sie nie moge przekonac. Za slodkie mieso ma krolik
Załącznik 304957
Załącznik 304958
nigdy mało sosu.
nigdy mało floty.
Magiel Cafe
ul. Stępińska 2
Pstrąg pieczony z boczkiem, ziemniaki z patelni, sos vierge - 34 zł
http://24.media.tumblr.com/69e37d875...t5o2o1_500.jpg
Poleci ktos jakies proste dania, ktore bede mogl sobie zrobic na wieksza ilosc? Lubie zrobic sobie potrawe i jesc ja 2 dni :D Dobrze zeby nie byly mega drogie.
@down:
Makaron dosyc czesto robie, ale napewno sprobuje go w tej wersji.
"makaron ziti"
w najprostszej wersji wyglada to tak
makaron w tym stylu
http://www.makarony.co/files2/term_desc/3ziti.jpg
gotujesz go, wrzucasz do zaroodpornego naczynia, potem gdy jest jeszcze cieply dodajesz startego sera, mieszasz wszystko zeby ser sie roztopil i zmieszal z makaronem. sypiesz przyprawami, oregano, bazylia, co tam lubisz i zalewasz sosem pomidorowym (moze byc kupiony lub zrobiony, jak wolisz). na koniec zasypujesz jeszcze startym serem i wkladasz do pieca na jakies 200stopni az sie u gory zarumieni.
http://www.youtube.com/watch?v=ABap04I3qnE
A ja podobna propozycja. Gotujesz makaron, brokuły, pieczarki, kurczaka. Potem wszystko laczysz wrzucajac do naczynia zaroodpornego, z sosem beszamelowym lub np pieczarkowym, masa sera na to, do piekarnika i mozna wcinac ^^
może też być klasycznie i po staropolsku. Z każdym sosem na bazie śmietany jest pyszna. pieczarkowym, serowym itp.
babka ziemniaczana.
http://kulinarni.pl/przepisy/przepis...aczana,30.html
ja robie tak najprostsze danie:
gotuje makaron, w miedzy czasie gotuje w garnku obok przecier pomidorowy (a najlepiej z puszki pomidory cale bez skorki, jest niebo lepsze ale trzeba dluzej gotowac zeby sie mega rozmiękly a potem je przemielic widelcem.. chyba, ze masz blender to rządzisz na wejsciu ziomeczku). Przed wrzuceniem przecieru mozna oliwe dac, ale dla biedakow olej (od 1 pazdziernika taką wersje ja wlasnie robie) i jeszcze zabek czosnku - ja go kroje na pol i tam wrzucam i jest ideolo, ale jak ktos bardziej lubi czosnek to mozna na wiecej plastrow pokroic albo nawet zmielic. Potem makaron zalewamy tym sosikiem pomidorowym, posypujemy serem - oczywiscie najlepiej parmezanem, moze byc tez mozzarella czy cos. Albo tak jak ja teraz - zwykly zolty ser gouda, mozna nawet cos seropodobnego ale mnie tak bieda jeszcze nie przycisnela.
Druga potrawka to ryz (gotujesz 2 naraz), 400-500gram kurczaka i jakis sosik (kurczak po chinsku, jakis sos uncle benna, kurczak slodko kwasny, itp itd)- albo gotowy ze sloika akurat na taką porcje albo z torebki wymieszany potem z wodą. Z dwoch torebek ryzu masz ryz na 3 dania i z tamtego tez akurat tak na 3 dania starczy :P albo zamiast sosu to poprostu kurczak w wegecie, KONIECZNIE SLODKIEJ PAPRYCE<3 oraz w soli/pieprzu a do tego jeszcze jakas suroweczka z biedronki :D albo pomidory/ogorki w smietanie i gites
Kupujesz użka (chyba tak to sie pisze, te mini pierozki?) i z barszczem czerwonym :))
zupki chinskie
ok dziekuje za uwage
Taka pseudo-pizza. Spod z piekarni bo mi sie robic nie chcialo, na to sos pomidorowy domowej roboty, farsz z grzybow lesnych, cebuli i odrobiny boczku, pozniej wszystkie rodzaje miesa jakie mialem w lodowce - dwa rodzaje szynki, kielbasa, boczek no i ser.
http://i39.tinypic.com/52xcb4.jpg
co do pizzy to polecam ten blog i wszystkie filmiki
http://kazzperia.wordpress.com/
ostatnio robię wszystko jak tam jest opisane i pizza wychodzi genialna, szczególnie polecam wstawienie ciasta do wyrastania do lodówki na kilka godzin, wyrasta lepiej niż w temperaturze pokojowej, najtrudniejsza sprawa to formowanie placka w powietrzu ale powoli wychodzi coraz lepiej
@udarr
zatłuke Cie za to co właśnie mi zrobiłeś!
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...63967082_n.jpg
Jedno z naszych świątecznych dań. Od lewej krem żurawinowy, pierś z kaczki, żaby, afrykańskie ziemniaki robione na ostro oraz fasolka.
zwykły spaghetti.
rozgrzewasz patelnie z olejem, kroisz pierś z kurczaka w kostkę w tym czasie wstawiasz posoloną wodę na makaron. podsmażasz pierś (można trochę poddusić) tak aby pozbyć się całej wody. gdy już stwierdzisz że ma dość odlewasz z patelni całą wodę z olejem (nie trzeba ale sos jest wtedy gęstszy), dodajesz sos i mieszasz wszystko tak żeby ładnie odparowało i sos się zagęścił. po zagotowaniu wody wsypujesz makaron na ~10 minut. co jakiś czas przemieszać kurczaka i makaron. po tych 10 minutach spróbuj czy makaron nie jest przypadkiem al dente (chyba że wolisz). odcedzasz (polewając zimną wodą żeby się nie skleił) i wrzucasz na płaski talerz. na to kurczaka i gotowe.
możesz dolać oleju do makaronu chociaż nie trzeba.
jest trik że dodajesz łyżkę wody z makaronu do sosu żeby był delikatniejszy ale to chyba mit kucharski.
Dzisiejsze sniadanie, warzywa z patelni na masle w jajku:) Smaczne.
Nie mam lepszego zdjecia, bo po zrobieniu tego odrazu przystapilem do jedzenia a pozniej dopiero zobaczylem ze nieostre;/
http://i39.tinypic.com/rk22k8.jpg
Przesadzasz, zdjęcie bardzo dobre.
Swoją drogą - czy tylko ja uważam, że mrożone warzywa z Biedronki są lepsze niż te Hortexu?
nie tylko ty ale dla mnie za dużo ziemniaków, a za mało brokuł :P
Hummus - 12 zł
Najlepszy w warszawie !
http://24.media.tumblr.com/d8710a55b...5o2o1_1280.jpg