Sobotnia micha na szybko
Załącznik 358912
Wersja do druku
Sobotnia micha na szybko
Załącznik 358912
to sa marchewki czy te slodkie ziemniaki?
marchewki, te słodkie ziemniaki to bataty
muszę kupić patelnię grillową, ktoś coś poleci? ja się gubię w tych rodzajach powłok, nie wiem co się najlepiej sprawdzi pod steki (głównie) i warzywa
podepne sie pod pytanie i od razu zapytam @udarr ; jakies przepisy masz moze na fajną karkówę? I skąd brać mięso? Zawsze w lecie biore te takie opakowania z lidla karkówki z przyprawami i jest całkiem okej, ale teraz jeszcze tego nie ma więc jak sobie radzić?
jaki przedział cenowy Cie interesuje?
takie już ciut lepsze, co po raptem chwili używania bede grillować już tylko z nazwy, to
https://mediamarkt.pl/agd-male/patel...B&gclsrc=aw.ds (promka teraz, 100zl ok cena)
albo
http://allegro.pl/patelnia-grillowa-...170063758.html
w sumie to brałbym chyba te mineralną, mimo, że ceramika też własciwie jest ok
w biedrze masz takie gotowe, o ile mnie pamięć nie myli @gary tyler fox ;
ale ta karkówka to ma być do pieczenia, grillowania, smażenia czy co? jak mówisz o tym z lidla to przypuszczam, że chodzi o grilla to na bardzo sobie chwale taką marynatę: oliwa/olej, czosnek+cebula przeciśnięte przez praskę, musztarda, keczup, papryka słodka wędzona, chili, sól, pieprz i dowolne przyprawy typu tymianek itd i niech poleży kilka godzin a nawet dobę, można też jakieś bardziej wypasione z jagodami jałowca itd ale jakoś z grillem mi się nigdy nie chce szczypać
@UP
jakoś ceramika do mnie nie przemawia, ogólnie to myślałem o jakimś żeliwie czy granicie, co sądzisz? aha i dobrze, żeby można było do piekarnika wsadzać
imo karkowka to najlatwiejsza rzecz do zrobienia samemu, bo jest tlusta i ciezko to spierdolic, a przewaznie smakuje dobrze
przyprawy wedle gustu, nawet mozna sobie odpuscic tluszcz do marynaty, bo mieso jest tluste
na patelnie > do piekarnika
voila
z granitem nigdy nie miałem za bardzo kontaktu, żeliwne to polecam, mam w pracy i są wporzo
https://www.garneczki.pl/produkt/pat...-x-25-cm,16393
z tym, że do użytku domowego to nie wiem czy jest sens wydawania takiej kwoty na patelnie, wolałbym juz chyba płyte kupić xD
noo kurde właśnie coś takiego mi chodzi po głowie ale rzeczywiście cena dosyć wysoka jak za patelnie, która będzie używana pewnie rzadziej niż raz w tygodniu
generalnie myślę, że każda żeliwna za te 100+ zł będzie do użytku domowego zajebista, ale tutaj niestety nic Ci nie polece, bo nigdy takich nie uzywalem
np o, stalgast i yolo
https://www.gastrro.pl/stalgast-pate...mm-049003.html
jeśli uchwyt też jest żeliwny czy jakikolwiek nadający się do piekarnika to jest idealna, czym ona się różni od tej za 350? ostatecznie obie są z żeliwa i chyba nie mają żadnych dodatkowych powłok
a jak z utrzymaniem czystości takiej patelni?
do smażenia/grillowania, od czasu do czasu przykurwie grilla ale w domku tez czasem przyjdzie ochota i wlasnie chce sobie dlatego sprawic patelnie, zebym mogl sobie strzelic takie cudo od czasu do czasu
przy okazji, ile taką karkówe smażyć? i jak sprawdzać jej stan już na patelni, jakies protipy?
grubością, co idzie za tym jak się nagrzewa i czy równomiernie sięnagrzewa
10 róznych mezze
Załącznik 358916
Wariaty mam smaka na rybkę. Jakby kupić dzwonek jakiegoś dorsza wrzucić go w jakieś przyprawy w sreberko i do piekarnika? Macie jakiś patent w tych klimatach?
Masło, nać pietruszki, cytryna, sól i pieprz. Nafaszerować, wrzucić do naczynia, górę przykryć sreberkiem i piec.