Reklama
Strona 134 z 166 PierwszaPierwsza ... 3484124132133134135136144 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,996 do 2,010 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #1996
    Avatar Aver
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Posty
    6,821
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Wiecie może czy jest w Krakowie restauracja w której jak na vlogu Gonciarza z Japonii przygotowuje się potrawy samemu? Na takim grillu na stole? Ew. Coś w tym stylu.

  2. #1997
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    Cytuj Aver napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Wiecie może czy jest w Krakowie restauracja w której jak na vlogu Gonciarza z Japonii przygotowuje się potrawy samemu? Na takim grillu na stole? Ew. Coś w tym stylu.
    jest, nawet na swojej stronie kiedys o niej pisal

  3. #1998
    Avatar Aver
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Posty
    6,821
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Coś więcej? Nazwa? Nie przeszukam jego całej twórczości żeby to znaleźć ;p

  4. Reklama
  5. #1999
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    nie pamietam nazwy, chyba cos na K
    to raczej dosc latwo znalezc na blogu

    4 wyrazy w google, 2 sec szukania
    http://krzysztofgonciarz.com/2013/07...ie-no-w-koncu/
    Ostatnio zmieniony przez matizioom : 28-04-2014, 01:20

  6. #2000

    Notoryczny Miotacz Postów Gaba jest teraz offline
    Avatar Gaba
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    1,396
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    @Baxter ;
    Chodziło mi o kupienie bagietek - cena ~1.50zł/szt u mnie w piekarni 50m od domu. Nacięcie ich tak jak na zdjęciu które wstawiłem i posmarowanie masłem czosnkowym własnej roboty o którym ktoś wspomniał. Takie bagietki wrzucić na grilla na kilka minut i zajebista zagrycha :d
    Albo nawet kupić 2 bochenki chleba i przygotować je tak jak powiedziałem.
    Ja ten pomysł mam zamiar wykorzystać przy pierwszej okazji.
    Ostatnio zmieniony przez Gaba : 28-04-2014, 11:52

  7. #2001
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    w sumie tak sobie wymysliłem, że jak już chcesz kupić bochenki chleba to zrób tak (wymyślone przed chwilą więc nie wiem jaki będzie efekt :D )

    wydłub cały miąższ ze środa. ze skórki zrób kawałki wielkości krompki bagietki i zgrilluj tak jak sobie wymyśliłeś. chrubiąca skórka i masła czosnkowe - sztosik

    a ze środka zrób kulki, wymaczaj w jakiejś masie serowej, ostrej papryce i szczypiorku, zgrilluj na chrupko i wyjdą zajebiste chlebne kulki


    profit dwa "dania", coś ciekawzsego smakowo i wizualnie
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  8. Reklama
  9. #2002
    Avatar Egi
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    2,643
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Baxter napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @Aeven ;
    Pasztat myśle fajny pomysł. Dzięki.
    @udarr ;
    Nie chce robić własnie żadnych frykasów. Po prostu chcemy z ekipą coś jeszcze ciekawego dokupić. Bo cholera, po 2 dniach na kiełbasie to na prawde, w ustach smak kiełbasy to aż odrzuca. Ryby, owoce morza odpadają. Drogie + ciężko przechowywać. Brak zamrażalnika i mała lodówka. No i zatruć się można jak nie dopieczemy. A grill mały i zadrzało się, że kielbase po 2 minutach zdejmowaliśmy i jedliśmy, na zimno. Bo głodni. Do tego nikt po pijaku nie będzie potrafił tego przygotować. Z warzyw czytałem o cukini i brzmi sensownie. Nie trzeba w lodówce trzymać, jest tania i łatwo przygotować. Masło czosnkowe super pomysł.
    @Gaba ;
    Serio myślisz, że będziemy wydawać 2-3 zł na takie bułeczki, jak za tą cenę mamy 2 bochenki chleba albo 20 kajzerek? To jest taka biedacka popijawa, gdzie ludzie spią gdzie popadnie. Masło na bułke czy kromkę wystarczy.


    Jeszcze jakieś pomysły?
    Ja bym nakupowal karkowki, wwalil w sosy 1 dzien przed, popakowal do woreczkow i jadl tam ;d Jak nasolisz i wypackasz w jakichs sosach to nie powinno sie zepsuc przez te 3-4 dni jak bd trzymal to gdzies w lodowce.
    A na pewno ludzie chetniej zjedza karkowki niz tych oblesnych kielbas, bo albo kupujesz tania i 60% kielbasy to tluszcz, albo placisz za kielbase chora kase, wiec juz duzo lepiej wychodzi karkowka bo sie wytopi i miesko jest "chude" a jednoczesnie nie jakos zajebiscie suche, bo ten tluszczyk jednak w formie "sosu" zostaje na miesie. + nakupowac bulek i full opcja wdlg mnie.

  10. #2003

    Notoryczny Miotacz Postów Gaba jest teraz offline
    Avatar Gaba
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    1,396
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Cytuj Egi napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ja bym nakupowal karkowki, wwalil w sosy 1 dzien przed, popakowal do woreczkow i jadl tam ;d Jak nasolisz i wypackasz w jakichs sosach to nie powinno sie zepsuc przez te 3-4 dni jak bd trzymal to gdzies w lodowce.
    A na pewno ludzie chetniej zjedza karkowki niz tych oblesnych kielbas, bo albo kupujesz tania i 60% kielbasy to tluszcz, albo placisz za kielbase chora kase, wiec juz duzo lepiej wychodzi karkowka bo sie wytopi i miesko jest "chude" a jednoczesnie nie jakos zajebiscie suche, bo ten tluszczyk jednak w formie "sosu" zostaje na miesie. + nakupowac bulek i full opcja wdlg mnie.
    + piersi kurczaka marynowane dzien przed powinny wytrzymac sporo czasu

  11. #2004
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    zamarynowanie mięsa w ziołach i sosach nie przedłuży ich żywotności. po prostu jak się zepsuje to nie będziecie czuć :D
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  12. Reklama
  13. #2005
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    bejcowanie - stara technika, malo kto stosuje. glownie do dziczyzny. jest kilka wersji, ale najbardziej mieso utrwala bejca octowa: 2 czesci wody i 1 octu gotujemy z przyprawami, studzimy i zalewamy tym mieso. wytrzymuje 3-4 dni w temperaturze pokojowej. mieso kruszeje, i ogolnie jest smaczne - profit. tylko przed wrzuceniem na ruszt trzeba oplukac.

  14. #2006
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    bejcowanie - stara technika, malo kto stosuje. glownie do dziczyzny. jest kilka wersji, ale najbardziej mieso utrwala bejca octowa: 2 czesci wody i 1 octu gotujemy z przyprawami, studzimy i zalewamy tym mieso. wytrzymuje 3-4 dni w temperaturze pokojowej. mieso kruszeje, i ogolnie jest smaczne - profit. tylko przed wrzuceniem na ruszt trzeba oplukac.
    takich sposobów jest pare. np confit. ale co tego typu rzeczy gdzie musisz dodać obróbke termiczną, do zalania jakimś sosem :D ? zreszta 3-4 dni to mięso samo w sobie poleży w marynacie.
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  15. #2007
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    takich sposobów jest pare. np confit. ale co tego typu rzeczy gdzie musisz dodać obróbke termiczną, do zalania jakimś sosem :D ? zreszta 3-4 dni to mięso samo w sobie poleży w marynacie.
    No właśnie do bejcowania nie trzeba obróbki. Tylko gotujesz zalewę i po ostudzeniu dajesz do niej surowe mięso. I to surowe mięso sobie poleży bez żadnej lodówki...

  16. Reklama
  17. #2008
    Avatar Pumpkin
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    3,153
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    Dajcie jakiś przepis na tani i dobry gulasz wieprzowy, mam do dyspozycji asortyment mięs z biedronki
    Ostatnio zmieniony przez Pumpkin : 28-04-2014, 23:52

  18. #2009
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    bogracz z kwestii smaku

    ewentulanie pulled pork slowcooked


    btw. nie ten temat
    Przenioslem - Vadim
    Ostatnio zmieniony przez Vadim : 29-04-2014, 00:04
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  19. #2010

    Data rejestracji
    2011
    Posty
    17
    Siła reputacji
    0

    Domyślny

    @supermate ; @udarr ;
    Może i przesadziłem z tą surową rybą… Ale sorry, takie coś odpada. Świeże dobre ryby są drogie. Te tańsze to jakieś małe gówienka z masą ości. A mrożonych nie zamrozimy. Podobnie z owocami morza. Przypominam, ja tam nie jadę z dziewczyną tylko na typowe chlanie. I ja tego nie organizuję. Po prostu tak ze znajomymi dyskutujemy na grupie na facebooku, że coś innego niż kiełbasa by się przydała. Każdy kupuje sobie żarcie we własnym zakresie, ew. w grupkach. Tylko fajnie mieć coś podobnego, żeby nie było, że każdy chce spróbować i ktoś nagle zostaje bez jedzenia.

    Szaszłyki fajny pomysł, ale da się takie wykombinować z kiełbasą? Wpadłem na taki pomysł, żeby plasterki kiełbas różnych nadziać na patyczki i przełożyć kawałkami papryki i pieczarek. Warzywa te nie wymagają trzymania w lodówce więc pasują. Po pijaku chyba nie utnę sobie palców jak będę to kroił. Co można dorzucić do takich szaszłyków?
    @Gaba ;
    To te bagietki dość drogie mi się wydają. Do tego są smaczne tylko pierwszego dnia. Ale z chlebem spróbuje. Dzięki.
    @Egi ;
    Karkówkę kupujmy taką przeznaczoną na grilla, już w marynacie. Ale powiem szczerze, że ja za takim mięsem nie przepadam, dlatego nie kupuję dla siebie. Zawsze mam wrażenie, że oni jedzą to w połowie surowe. A przed surowymi rzeczami mam uprzedzenia. W domu nigdy tataru nie było i rodzice krytykowali. Podobnie z surowymi jajami. Zawsze jakaś salmonella i takie tam. Czasem wezmę od kogoś kawałek. Ale nie przepadam. Nawet za taką z patelni.
    @Bardzo fajny druid ;
    Takich rzeczy nie robię w domu w normalnej kuchni, a jeszcze niby mam na grillu robić :D

    Dziś już zrobiłem dla siebie małe zakupy. Kupiłem jakiś zestaw kiełbasek 3x4 smaki (jakieś bałkańskie, curry, itp.). Do tego dwie paczki śląskiej z Morlin i paczkę kaszanek z Morlin. Słoik sałatki szwedzkiej, paprykę konserwową i ogórki konserwowe.

    Jakieś pomysły jeszcze?
    Ostatnio zmieniony przez Baxter : 28-04-2014, 23:57

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •