Reklama
Strona 57 z 166 PierwszaPierwsza ... 747555657585967107157 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 841 do 855 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #841
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    @up
    Dzięki, a coś bardziej wymagającego, niż spaghetti?

  2. #842
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Lasagne ze swiezym szpinakiem i kurczakiem ;)

  3. #843
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Nie znam się na tym, więc wiecie może czy teraz dostanę bez problemu liście szpinaku?;d
    Zrobię chyba to lasagne z tego przepisu jakoś w tygodniu. Wstawię fotę, więc oczekujcie :D.

  4. Reklama
  5. #844
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Dostaniesz. W Tesko calym rokiem jest. W innych marketach pewnie tez. W tesko torba 500g kosztuje kolo 5zł.

    Jak chcesz to masz tu filmik jak zrobic taka lasagne (tylko dodaj wiecej szpinaku):


  6. #845
    Avatar Gogeta
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    421
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Kurde, dlaczego jak robię ciasto kupne (takie z proszku), robię wszystko jak w przepisie, ciasto ładnie rośnie ale już pod sam koniec opada i wychodzi takie 2,5-3cm (duża blacha, duże ciasto). Nie jest to zakalec bo ciasto jest upieczone w środku. Czy po skończeniu pieczenia lepiej uchylić drzwiczki czy nie otwierać i poczekać aż się trochę ochłodzi a może od razu wyjąć z piekarnika?

  7. #846
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Nie wolno otwierać drzwiczek po skończonym pieczeniu! Sypnij trochę więcej sody do tego ,,pyłu'' ale nie za dużo.
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  8. Reklama
  9. #847
    Avatar WolF
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    440
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Ostatnio znalazłem przepis na zapiekankę truskawkową. Podaję przepis: http://www.przepisykulinarne.org/zap...owa_10737.html
    Robił ktoś z was coś takiego, może być smakowite, tylko nie mogę sobie wyobrazić formy tego cuda, a do najtańszych rzeczy składniki nie należą; ).

    btw. Jednego razu ktoś wspominał w tym temacie o jakiejś pysznej zupie czosnkowej i były poszukiwania przepisu zakrojone na wielką skalę, czy został on już odnaleziony?

  10. #848
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    to coś takiego ta zupka

    4 duże ząbki czosnku
    listek laurowy
    oliwa z oliwek
    żółtko
    6 kromek bagietki

    Do garnka wlewamy litr wody i solimy ją. Stawiamy na ogniu i zagotowujemy. W tym czasie obieramy czosnek i drobniutko go siekamy, po czym dodajemy do wody, wraz z listkiem laurowym. Wlewamy 2 łyżki oliwy i gotujemy zupę na małym ogniu przez kwadrans. Do miski wkładamy surowe żółtko i powolutku dolewamy gorącą zupę, cały czas mieszając. Sprawdzamy zupę pod kątem soli, doprawiamy ją także pieprzem. Do każdego talerza wkładamy po 3 kromki bagietki i zalewamy zupą. Podajemy od razu.

  11. #849
    Avatar Ander Twenty
    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    29
    Posty
    4,414
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj lavender napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    to coś takiego ta zupka

    Ooo to było takie coś, tylko że na bagietki ser, on po zalaniu się topi, dzięki stary ;D

  12. Reklama
  13. #850
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    To ja wrzuce swoj obiad z dzis.
    Makaron pelnoziarnisty z warzywami z patelnii i tunczykiem. Bardzo pozywny posilek i dosc latwy do zrobienia.


  14. #851

    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    pionowe
    Wiek
    30
    Posty
    335
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    @up
    nawet nawet to wygląda. ale nie lubie tuńczyka, czym by go zastąpić? kurczak?

    @topic
    pewnie już ktoś pisał ale polecam od siebie karkówke z piekarnika z sałatką warzywną.

    2-3 plastry karkówki + suszone śliwki
    2 pomidory
    kapusta pekińska (pół)
    papryka czerwona + żółta
    ogórek

    przygotowanie
    plastry karkówki rozbijamy w miarę cienko, do środka wkładamy śliwki (po 2-3 sztuki na plaster) i zawijamy przebijając patyczkami (żeby się nie rozwinęły :P). posypujemy dosyć mocno z wierzchu vegetą/ziarenkami smaku albo inną dowolną przyprawą. jak ktoś chce to w środku też można ale nie dużo bo zmieszają się ze śliwkami i powstanie nieciekawy smak... wkładamy na 35-50 minut do piekarnika nagrzanego na 150-180 stopni.

    a z sałatką chyba każdy sobie poradzi. wszystko siekamy w kostkę. nie dawajcie za dużo kapusty! na koniec polewamy sosem sałatkowym greckim z Knorr bodajże. najlepiej kupić dwa te sosy bo jeden trochę słabo czuć w tej sałatce.

    smacznego ;)
    Cytuj ziomek niebieski napisał
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    No bo teraz - żyje czytam torga. A po śmierci tego nie będzie, naprawdę dziwne uczucie.

  15. #852
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Sehare Etex napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @up
    nawet nawet to wygląda. ale nie lubie tuńczyka, czym by go zastąpić? kurczak?
    Moze byc i kurczak ;)

  16. Reklama
  17. #853
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Jednak zrezygnowałem z tego lasagne, bo będąc w hipermarkecie za wszystkie składniki zapłaciłbym coś ok. 40zł! Pewnie to normalka, ale i tak zrezygnowałem ;d. Zrobiłem za to spaghetti ze świeżym szpinakiem. Foty niestety brak, bo nie miałem w zasięgu ręki nawet telefonu z aparatem lepszym, niż 0.3mpx :c. W każdym razie bardzo dobre, a sosik wyśmienity :). Brałem z tego przepisu:http://www.wielkiezarcie.com/recipe2718.html


    A
    le trzeba przyznać, że pierdy po tym są okropne :x
    Ostatnio zmieniony przez marek : 20-05-2012, 20:53

  18. #854
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    A dzis sobie wyzerke zrobilem. Lasagne z miesem mielonym. Cos pysznego ale niestety sporo kalorii ;<



    Troche sie rozwalila gdy nakladalem.

  19. #855
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    To może teraz ktoś poleci jakiś przepis na ciasto z rabarbarem?

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •