Reklama
Strona 56 z 166 PierwszaPierwsza ... 646545556575866106156 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 826 do 840 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #826
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj lolekk napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jajka na oleju chcesz?

    np jajecznice sie robi na masle, a nie na kujawskim
    No na masle pyszna ale za duzo kalorii ;/

    Cytuj niezbednik-online napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    dzis planuję zrobić pizze własnej roboty,tylko nie mam przepisu.polecicie jakis dobry przepis na ciasto i sos? drożdże mam te w kostce.
    http://forum.purepc.pl/Kulinaria-f51...k-t208065.html

    Imo, najlepszy przepis ;)

  2. #827

    Notoryczny Miotacz Postów lolekk jest teraz offline
    Avatar lolekk
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    31
    Posty
    1,277
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    z sfd

    to nie jest tylko kwestia jak dany tłuszcz znosi temperature..tu chodzi ogólnie o produkty spalania w organizmie..taka np. oliwa z oliwek wbrew pozorom dobrze znosi b. wysoka temp. na patelni, choć nie poświadczy tego jej aromat, a połączenie jej na patelni z jajem to chyba najgorszy możliwy wybór. Tłuszcze zwierzęce służa do smażenia produktów pochodzenia zwierzęcego- stara prawda, chociaz dzisiaj brzmi jak nowość i szczyt ekstrawagancji.


    dlatego jak jajecznica, to troche masła i jest git
    http://forum.tibia.org.pl/image.php?u=285856&type=sigpic&dateline=1315062585

  3. #828
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    http://www.wielkiezarcie.com/recipe57987.html

    ciasto na pizze bez wyrastania
    imo szybkie i fajne, często korzystam bo mi się nie chce czekać ;dd

    a sos każdy wg mnie musi sam sobie dobrać, ja robię osobiście z tego co mam- jak mam puszkę pomidorków to ona, jak świeże to świeże, jak koncentrat to niestety on :/
    (najlepszy wychodzi z pomidorów z puszki, potwierdzone info)
    Captain! My Captain!

  4. Reklama
  5. #829
    Avatar Danci
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Kraków
    Posty
    948
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Jak polecacie przyrządzać karkówkę, piersi z kurczaka na grillu, pomijając marynatę. Ostatnio na grillu karkóweczka spaliła się na węgiel chociaż tylko na żarze piekłem (w momencie gdy kolor był idealny w środku surowe, a gdy środek doszedł do zewnętrzna część węgiel). Może grillować na folii aluminiowej albo całkowicie zawinąć je w niej? Ile czasu karkówkę / pierś grillować?

  6. #830
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Tu masz przepis na karkowke:



    A kurczak tutaj:



    Ja jak pieke sama piers to poprstu przecinam ja wzdluz tak jakby na dwa kotleciki, 10-15min i gotowa ;p W folie aluminiowa zawijam tylko rybe.

  7. #831
    Avatar Toxik
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Yalahar
    Wiek
    30
    Posty
    3,823
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Polećcie coś dobrego do zrobienia na kolację co nie jest zbyt trudne? Byle smacznie

  8. Reklama
  9. #832
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Jakis makaron/ryz z sosem, spaghetti (zwykle lub carbonara), faszerowane papryki, kurczak pieczony/smazony + placki tortilli, warzywa z patelni, salatka, salatka z tunczyka, losos z twarozkiem, zapiekanka, lasagne, jajka faszerowane, pasta jajeczna/lososiowa... Milion pomyslow, zalezy co lubisz, co kryje sie pod slowem "trudne", co masz w lodowce i czy chce Ci sie isc do sklepu ;)

  10. #833
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Najłatwiejszym spaghetti będzie aglio olio, polecam bardzo, szczególnie z duuuuuuuuużą ilością natki pietruszki.

  11. #834
    Avatar Elite Box
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    ________________ Piszę: Życie na Rookgaardzie!
    Wiek
    33
    Posty
    290
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Dawno się nie udzielałem, nie chce mi się czytać tyyyylu nowych stron...

    Ma ktoś jakiś fajny przepis z użyciem wędzonego łososia i tym, co praktycznie zawsze znajdzie się w lodówce i kuchni (keczup, majonez, bułki, warzywa itp.)?
    Bo kupiłem sobie łososia a nie chce mi się lecieć do sklepu po ryż i nori, to sobie sushi nie zrobie xD

    Przy okazji polecam kanał YT: http://www.youtube.com/user/paei100?feature=watch - znakomite przepisy :>
    Opowiadania SF i Fantasy
    Zapraszam na bloga, aktualnie wydaję opowiadanie SF pt. Cztery godziny NOWE!
    http://sciencefantasia.blogspot.com
    ***
    Facebookowa grupa dla twórców blogów literackich - https://www.facebook.com/groups/literaccy/ ;)

  12. Reklama
  13. #835
    Avatar Nieznany
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    PoLand
    Wiek
    33
    Posty
    142
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    nie mam konretnego pomysłu na wędzonego łososia, ale te składniki co wymieniłeś to lepiej sobie odpuść. Szkoda tak pysznej i na dodatek wędzonej rybki(nie należy do tanich) psuć, tak to mogę nazwać, ketchupem czy majonezem. Zależy czy masz jeszcze takiego całego fileta uwędzonego czy takie cienkie plastry. Jak cienkie plastry to na jakiś zajebisty chleb razowy świeży, możesz go posmarować jakimś serkiem, ja kiedyś jadłem z serem kozim, plasterek łososia i położyć na to koperek. Możesz do tego także pokroić sobie pomidorki koktajlowe i zajadać raz kanapę raz pomidora. Z filetem wędzonym, mmm nie mam pomysłu, pewnie też bym przegryzał jakaś kromką z masłem/serkiem.

  14. #836
    Avatar Tode
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    238
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Cytuj Elite Box napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Przy okazji polecam kanał YT: http://www.youtube.com/user/paei100?feature=watch - znakomite przepisy :>
    Śmiesznie akcentuje wyrazy :) Ale za Paprykarz Szczeciński i sos z McDonalda ma wielkiego plusa xD

    Mam tutaj dla Was przepis na kurczaka z warzywami - sprawdzony i na prawde dobry. Własnie jestem po obiedzie i nie mam zadnych zastrzeżen :)

    Składniki:
    - 3 piersi z kurczaka
    - mrożonki z torebki (hortex jest okej, wersja z fasolką jest okej)
    - smietana 18%
    - zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn (jak ich nie macie to możecie dodać wegety)
    - przyprawa do kurczaka
    - cytryna
    - ryż (około 1 kg)
    - ser
    - łyżka masła

    1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka.
    2. W tym samym czasie gotujemy ryż.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej kurczaka, ąz się zetnie (nie za bardzo, bo potem siępryzpali razem z warzywami)
    4. Dodać paczkę warzyw na tę samą patelnię i smażyć ażsię zrobią cieplę, a woda wyparuje. Na patelnie dodać trochę masła i poczekać az sięrozpuści, wtedy dodać smietanę 18% i wszystyko wymieszać. Smażymy jeszcze 2-3 minuty, żeby smietana zgęstniała.
    5. Na koniec dodajemy zioła, kilka kropel soku z cytryny, soli i pieprzy do smaku. Wszystko mieszamy.
    6. Podajemy z ryżem al dente, posypane serem.

    Polecam :)

  15. #837
    Avatar Danci
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Kraków
    Posty
    948
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Vadim napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Tu masz przepis na karkowke:



    A kurczak tutaj:



    Ja jak pieke sama piers to poprstu przecinam ja wzdluz tak jakby na dwa kotleciki, 10-15min i gotowa ;p W folie aluminiowa zawijam tylko rybe.
    Dzięki. Tamten chłop 40 minut grillował, ale mówisz, że bez kości sama pierś 15 min wystarczy? Tak co 4 minuty warto przewrócić nie? Z karkówką to samo? Tyle samo minut czy więcej? Ostatnio grillowałem jakoś, hmm 15 / 20 minut i niestety po kilku minutach juz był prawie spalony, ale mam nadzieje, ze to przez zbyt duzy zar. Czyli ile ogólnie czasu?

  16. Reklama
  17. #838
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Danci napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dzięki. Tamten chłop 40 minut grillował, ale mówisz, że bez kości sama pierś 15 min wystarczy? Tak co 4 minuty warto przewrócić nie? Z karkówką to samo? Tyle samo minut czy więcej? Ostatnio grillowałem jakoś, hmm 15 / 20 minut i niestety po kilku minutach juz był prawie spalony, ale mam nadzieje, ze to przez zbyt duzy zar. Czyli ile ogólnie czasu?
    Co do karkowki Ci nie powiem bo nie robilem nigdy, ale piers przekrojona wzdluz na dwa plasterki to 10-15min ;) Zreszta zawsze mozesz zobaczyc/sprobowac.

  18. #839
    Avatar marek
    Data rejestracji
    2005
    Posty
    643
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cześć ludzie, macie może jakiś dobry przepis na coś na podstawie szpinaku?

  19. #840
    Avatar Masaker
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    piwnica.eu
    Wiek
    33
    Posty
    2,526
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Marekexp napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Cześć ludzie, macie może jakiś dobry przepis na coś na podstawie szpinaku?
    Spaghetti ze szpinakiem

    pół paczki makaronu (250 g)
    1/3 paczki mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    oliwa (olej) do smażenia
    kilka łyżek słodkiej śmietanki (18% lub 30%)
    sól, pieprz
    W czasie kiedy, w osolonym wrzątku gotuje się makaron, rozgrzać oliwę (olej). Włożyć (zamarznięty) szpinak, dodać drobno posiekany czosnek i smażyć pod przykryciem tak długo, aż szpinak się rozmrozi (czyli tylko kilka minut :-). Dolać śmietankę, posolić i popieprzyć (dość zdecydowanie). W międzyczasie odcedzić makaron i prosto z durszlaka włożyć go na patelnię. Wymieszać z sosem szpinakowym i gotowe! Pyyyycha!
    INEQUALITY ISN'T EVIL, EQUALITY IS.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •