Reklama
Strona 53 z 166 PierwszaPierwsza ... 343515253545563103153 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 781 do 795 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #781
    Avatar Mega Filip
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Leszno
    Posty
    3,013
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    @Korzeń
    Ale jak zrobiłes sosik BBQ :P?

  2. #782
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    jadł ktoś warzywa na patelnie meksykańskie frosty?
    opinie?

  3. #783
    Avatar Vadim
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Płock
    Wiek
    33
    Posty
    4,967
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj matizioom napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jadł ktoś warzywa na patelnie meksykańskie frosty?
    opinie?
    Jadlem, dobre, troche fasolka twardawa i radze podsmazyc troche dluzej niz pisze na opakowaniu.

    @Down
    Warzywka Frosty maja w sobie taki sos jakby ;p

  4. Reklama
  5. #784
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Co do samych warzyw są dobre ale ja bez sosu jakoś ich jeść nie mogę ; /

    Mindfuck, dałbym się pokroić, że w warzywach w.w firmy nie ma nic co jest podobne do sosu... Btw jadłem je dość dawno więc mogło się coś zmienić.
    Ostatnio zmieniony przez kubaplik : 29-04-2012, 14:51
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  6. #785
    Avatar Pluto
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    444
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Ma cie jakiś taki zajebisty przepis na sos czosnokowy? Ile czego dodać?

    @down

    Dzięki za pomoc tyle sam wiem.
    Ostatnio zmieniony przez Pluto : 30-04-2012, 20:27

  7. #786
    Avatar matizioom
    Data rejestracji
    2009
    Wiek
    23
    Posty
    10,201
    Siła reputacji
    23

    Domyślny

    rly, przepis na ten sos był podawany mnóstwo razy, nie pamiętam proporcji ale na pewno:
    utarte ząbki czosnku
    majonez
    jogurt
    przyprawy

    i ktoś dawał protip, że powinno się ten sos zostawić na kilka h w lodówce przed konsumowaniem.
    @up
    to cofnij się o jakieś 30stron i zobacz na przepisy podawane wcześniej, były 2 albo 3 wersje wrzucane, ewentualnie wpisz to samo w google i będzie pisac.
    Ostatnio zmieniony przez matizioom : 30-04-2012, 20:33

  8. Reklama
  9. #787
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj pluto65 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ma cie jakiś taki zajebisty przepis na sos czosnokowy? Ile czego dodać?
    [y]UCYCZ1jDHm0[/y]
    Captain! My Captain!

  10. #788
    Avatar Robciany
    Data rejestracji
    2012
    Położenie
    Detroit
    Posty
    743
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Chcę sobie zrobić jajecznicę na bogato, ale nie wiem co dać :/
    Co wy przeważnie dajecie żeby urozmaicić danie?
    "Look, if you had one shot, or one opportunity
    To seize everything you ever wanted in one moment
    Would you capture it? Or just let it slip?" - Eminem

  11. #789
    Avatar nagiler
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Toruń
    Wiek
    31
    Posty
    815
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Robciany napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Chcę sobie zrobić jajecznicę na bogato, ale nie wiem co dać :/
    Co wy przeważnie dajecie żeby urozmaicić danie?
    pomidory, szczypiorek, bekon, cebula

  12. Reklama
  13. #790
    Avatar Drejkol
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    1,638
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    @Robciany. Ja robię jajecznice tylko na dwa sposoby. Śniadaniową wersję lekką i cięższą wersję, która sprawdzi się zarówno na kolację, jak i na awaryjny obiad.

    Śniadaniowa: Jedną cebulę (mniejszą/większą zależnie od ilości jaj) kroisz w drobną kostkę. Na patelni roztapiasz masło i wrzucasz do tego pokrojoną cebulę ze szczyptą soli (dosłownie szczyptą bo będzie za słone). Wbijasz jajka do większej miseczki. Następnie na każde 3 wbite jajka dolewasz 100ml mleka. Przyprawiasz jedynie Vegetą/kucharkiem lub czymś w tym stylu. Zero soli, zero pieprzu tylko vegeta/kucharek ponownie, zależnie od ilości jaj (mi zwykle na 3 jajka wystarczy szczypta vegety). Mieszasz jajka do uzyskania jednolitej masy (dla mnie jajecznica to jajecznica, a nie rozciapane sadzone) i wlewasz ją do cebuli. Postępujesz zgodnie z technikami przyrządzania tego dania z tą różnicą, że pod koniec smażenia dodajesz poskubaną kromkę chleba (sam środek, bez skórki) i smażysz jeszcze chwilę. Jajecznicę podajesz z bułką posmarowaną masłem (koniecznie bułką. Z chlebem to nie to samo) i jednym/dwoma pomidorami pokrojonymi w ćwiartkę.
    Dzięki mleku jajecznica będzie bardziej puszysta. Pokruszony chleb wciągnie tłuszcz z patelni i zatrzyma aromat. Zastosowanie cebulki i vegety bez soli i pieprzu sprawia, że całość ma delikatny, lekki i oryginalny smak, w sam raz na śniadanie. Pomidory poza tym, iż są bogatym źródłem magnezu i potasu, idealnie dopełniają potrawę.

    Cięższa: Cebula w większą kostkę, boczek/kiełbasa tak samo, poszatkowany szczypiorek, starty ser (sporo), sól, pieprz, trochę ostrej papryki w proszku. Tym razem bez mleka. Robisz standardową jajecznice. Szklisz cebulę, dorzucasz do niej mięso, chwilę podsmażasz, wlewasz masę jajeczną (przyprawioną solą, pieprzem i papryką), pod koniec smażenia dodajesz ser i szczypiorek. Takie coś polecam podawać na bułce posmarowanej masłem i cieniutką warstwą majonezu.
    To jest mój sposób na przyrządzenie sytej jajecznicy, ale do cięższej wersji wrzucasz praktycznie wszystko co ci podejdzie pod rękę. Pomidory, ziemniaki (wcześniej ugotowane ofc), świeże zioła, sery, dowolne mięso, grzyby, owoce morza itd. Baw się smakami tylko pamiętaj, żeby nie przedobrzyć.

  14. #791
    Avatar Anna Maria Wesołowska
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Kraków.
    Wiek
    31
    Posty
    3,868
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Jakie kupujecie mięso do hamburgerów ? Jakie jest najlepsze ? Chodzi mi o to te z pudełka ;D

  15. #792
    deedee

    Domyślny

    A propos jajek, to ja znam ciekawe danie, postne, może nieaktualne już, ale warto wiedzieć na przyszłość, bo świetnie smakuje.

    Mianowicie, jajka w sosie musztardowym.

    4 jajka duże, lub 8 małych (zależy, ile chcecie tego mieć, czy robicie dla siebie, czy dla kogoś jeszcze)
    łyżka masła
    łyżka mąki
    szklanka wody
    pół kostki rosołowej
    2 łyżki duże musztardy (sarepska lub dijon)
    i sól + pieprz do smaku

    Najpierw gotujemy jajka na twardo. Potem obieramy je ze skorupki i kroimy na plasterki takie grubsze. W oryginalnym przepisie sugerują część potrawy przyrządzić wpierw w rondelku, jednak ja jestem przeciwna marnotrawieniu naczyń i za leniwa na zmywanie, dlatego wszystko zrobiłam w patelni, wyszło pyszne, to nie robi żadnej różnicy. Roztapiamy masło na patelni, dodajemy mąkę, mieszamy. Zalewamy wodą. Zmniejszamy ogień, czekamy aż zacznie wrzeć. Wrzucamy kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Potem dodajemy musztardy. Gdy sos jest zbyt rzadki, dodajemy jeszcze troszkę mąki. Wrzucamy jajka, żeby przeszły smakiem sosu i były odpowiednio podgrzane.

    To wszystko :)

  16. Reklama
  17. #793
    Avatar Dziki Pallek :)
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    z kontowni
    Wiek
    32
    Posty
    823
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Naleśniki bez mleka - na wodzie - jadł ktoś? jak ze smakiem ? ja właśnie robię a że nie mam mleka to na wodzie, czytałem że tak też można, podzielcie się swoją opinią na ten temat jeśli jedliście ;p


    /edit

    pierwszy nalesnik zrobiony i stwierdzam że nie czuję jakoś specjalnie różnicy w smaku, dodam że te bez mleka nawet lepsze mi wychodzą ;d tak że polecam ;d
    Ostatnio zmieniony przez Dziki Pallek :) : 01-05-2012, 20:29
    moje gg:38193374


  18. #794
    Avatar polek asty
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    w mieszkaniu
    Wiek
    29
    Posty
    5,563
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Cytuj Anna Maria Wesołowska napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakie kupujecie mięso do hamburgerów ? Jakie jest najlepsze ? Chodzi mi o to te z pudełka ;D
    Kup wołowinę, dopraw pieprzem i solą i ulep i usmaż sam. Lepszych nie kupisz. A to 3 minuty roboty, dosłownie 3 na 3 kotlety.

  19. #795
    Avatar wowian
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    137
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Ponawiam pytanie:

    Cytuj wowian napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    próbował ktoś robić hiszpańską tortille? wszyscy chwalą. jadłem samą i słabiutka, z papryką i sosem czosnkowym też bez rewelacji. a szkoda, bo danie łatwe, tanie i szybkie. Może ma ktoś pomysł na dobry smak?

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •