Reklama
Strona 19 z 166 PierwszaPierwsza ... 917181920212969119 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 271 do 285 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #271
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ogórki możesz dodawać ale pod warunkiem że wcześniej dasz je na ociekacz bo jak puszczą soki to taka papka się robi a nie sałatka ; /
    chyba, że wcześniej wykroi gniazda nasienne

  2. #272
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Co prawda to prawda, jak miałeś oliwę to mogłeś zrobić sos winegret ale potrzebna byłaby cytryna i trochę musztardy lub ostrej papryki do smaku ; ) Na przyszłość spróbuj coś nowego!
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  3. #273

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Carlin, Venore, De_Dust2
    Posty
    49
    Siła reputacji
    0

    Domyślny Pierogi z pieczarkami

    Składniki:
    Pieczarki, cebulka, mąka tortowa, bułka tarta, jajko, woda.
    Sposób przygotowania:
    Przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę potem wrzucamy pokrojone w kostki pieczarki smażymy. Odstawiamy żeby ostygło. Robimy ciasto. Bardzo proste wystarczy mieszać wodę z mąka na początku się trochę kleji ale wystarczy wtedy dosypać mąki. Bierzemy spowrotem farsz wrzucamy jajko i dosypujemy bułki tartej. Potem bierzemy i sklejamy pierogi tego już nie wytłumacze :D wrzucamy do wrzącej wody 5-10 min po wypłynienciu na powierzchnię.
    By my mother.
    Czasem wale sucharami...





    Wiem Kur**!!

  4. Reklama
  5. #274
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    dzisiejsze śniadanie. Kielbasa w cieście francuskim z dodatkami + sos pomidorowy
    Załącznik 280523Załącznik 280524

    sorry za jakość ale telefon nie jest jakiś super.
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  6. #275
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Ciasto robiłeś sam czy gotowe ? :D
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  7. #276
    Avatar makmej
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Scotland
    Posty
    981
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Da ktos tego linka do tej pizzy o ktora sie tak rozchodzi strone wczesniej ?

  8. Reklama
  9. #277
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ciasto robiłeś sam czy gotowe ? :D
    gotowe mrożone z frosty bo samemu długo się robi
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  10. #278
    Avatar Danci
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Kraków
    Posty
    948
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    A jak to robiłeś mógłbys powiedzieć?

  11. #279
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj WesolyJasio napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    dzisiejsze śniadanie. Kielbasa w cieście francuskim z dodatkami + sos pomidorowy
    Załącznik 280523Załącznik 280524

    sorry za jakość ale telefon nie jest jakiś super.
    o w dupe, kiełbasę krakowską dałeś xDDD!!!
    mogłeś sera dodać bo tam nie widzę

    a co do pierogów- imo farsz inny niż ziemniaki/mieso/twaróg to porażka ;/

    zróbcie sobie flammkuchen
    przepis:
    http://www.mlodedrwale.pl/2011/08/19...a-flammkuchen/
    zajeeeebista sprawa
    ale dajcie śmietanę gęstą 18% i sera trochę na górę

    edit up#
    boże.. ale nieporadny jesteś
    kiełbasę przekroił na pół (wzdłuż), owinął i do piekarnika
    gdzie tu filozofia? ;o
    Ostatnio zmieniony przez Phoenix : 03-02-2012, 22:26
    Captain! My Captain!

  12. Reklama
  13. #280
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Danci napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    A jak to robiłeś mógłbys powiedzieć?
    Cytuj Phoenix napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    o w dupe, kiełbasę krakowską dałeś xDDD!!!
    mogłeś sera dodać bo tam nie widzę

    a co do pierogów- imo farsz inny niż ziemniaki/mieso/twaróg to porażka ;/

    zróbcie sobie flammkuchen
    przepis:
    http://www.mlodedrwale.pl/2011/08/19...a-flammkuchen/
    zajeeeebista sprawa
    ale dajcie śmietanę gęstą 18% i sera trochę na górę

    ser jest ale nie widać. kiełbasa biała

    robi się to tak.

    ciasto francuskie rozwałkowujesz wsadzasz w nie kiełbase, i tam co chesz ja dałem tutaj
    kiełbasa
    pieczarki
    ser
    sos pomidorowy (zeby mi sie to zlepiło)

    zawijasz zatykasz samruejsz białkiem z jajek. i do pieca na 20in temp 200stopni.
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  14. #281
    Avatar Plastus
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    900
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    A co wy na takie pseudo racuszki z mąki? :) Sycące, szybko się je robi, a większość składników każdy ma w domu.

    2 jajka
    2/3 łyżki czubate mąki
    Cukru/ cukru pudru wedle uznania
    odrobina proszku do pieczenia
    Odrobina oliwy z oliwek
    Mleko 1/2 lub 2/3 szklanki. Zależy jakie kto lubi.
    Mikser!!

    Rozbijamy jajka, Miksujemy w jakimś garnku białko z żółtkiem. Gdy będzie już jednolita substancja dodajemy cukru/cukru pudru, cały czas mieszając. Następnie dodajemy produkty sypkie, tj. mąkę, proszek do pieczenia + np kakao, jeśli ktoś lubi. Następnie dodajemy mleko, do momentu aż nasz proszek zamieni się w taką rzadką papkę. Wlewamy potem to na patelnie (można oczywiście podzielić na mniejsze placuszki :D), na której uprzednio wylaliśmy trochę oliwy/oleju/whateva.
    Można to jeść zarówno samo (posypane cukrem pudrem, lub poprostu do masy dodajemy więcej), bądź np posmarowane dżemem czy polane jakimś sosem czekoladowym czy coś.

    Nie eksperymentowałem z wersją na słono, z przyprawami, bo w razie wpadki żal mi było składników - być może to był błąd i jest to dobry pomysł, nie wiem.

    Bon appétit!! :)

  15. #282
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Ogarne sobie jutro na ,,podwieczorek,, o ile nie wybędę nigdzie z domu ; )
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  16. Reklama
  17. #283
    Avatar Danci
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Kraków
    Posty
    948
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Phoenix napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    o w dupe, kiełbasę krakowską dałeś xDDD!!!
    mogłeś sera dodać bo tam nie widzę

    a co do pierogów- imo farsz inny niż ziemniaki/mieso/twaróg to porażka ;/

    zróbcie sobie flammkuchen
    przepis:
    http://www.mlodedrwale.pl/2011/08/19...a-flammkuchen/
    zajeeeebista sprawa
    ale dajcie śmietanę gęstą 18% i sera trochę na górę

    edit up#
    boże.. ale nieporadny jesteś
    kiełbasę przekroił na pół (wzdłuż), owinął i do piekarnika
    gdzie tu filozofia? ;o
    Nie no kurde, serio? Chodziło mi o coś innego w sensie czy coś dodał i takie sprawy, myśl.

    @Wesoły
    Dzięki.

    @down
    Być może faktycznie nie dokładnie sformułowałem moje pytanie
    Ostatnio zmieniony przez Danci : 04-02-2012, 17:16

  18. #284
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Danci napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie no kurde, serio? Chodziło mi o coś innego w sensie czy coś dodał i takie sprawy, myśl.

    @Wesoły
    Dzięki.
    inaczej to zrozumiałem i mógłbym się przy moim zdaniu upierać, ale niech Ci bd

    szukam jakiejś prostej przekąski a dobrej, znacie coś? łatwe, stosunkowo tanie i przyjemne ;d
    Captain! My Captain!

  19. #285
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Danci napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Nie no kurde, serio? Chodziło mi o coś innego w sensie czy coś dodał i takie sprawy, myśl.

    @Wesoły
    Dzięki.
    jur welkom

    Cytuj kubaplik napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ogarne sobie jutro na ,,podwieczorek,, o ile nie wybędę nigdzie z domu ; )

    Może stripsy w sosie czosnkowym? trochę bawienia się ze stripsami ale jest git.
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •