chyba, że wcześniej wykroi gniazda nasienne
Wersja do druku
Co prawda to prawda, jak miałeś oliwę to mogłeś zrobić sos winegret ale potrzebna byłaby cytryna i trochę musztardy lub ostrej papryki do smaku ; ) Na przyszłość spróbuj coś nowego!
Składniki:
Pieczarki, cebulka, mąka tortowa, bułka tarta, jajko, woda.
Sposób przygotowania:
Przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę potem wrzucamy pokrojone w kostki pieczarki smażymy. Odstawiamy żeby ostygło. Robimy ciasto. Bardzo proste wystarczy mieszać wodę z mąka na początku się trochę kleji ale wystarczy wtedy dosypać mąki. Bierzemy spowrotem farsz wrzucamy jajko i dosypujemy bułki tartej. Potem bierzemy i sklejamy pierogi tego już nie wytłumacze :D wrzucamy do wrzącej wody 5-10 min po wypłynienciu na powierzchnię.
By my mother.
dzisiejsze śniadanie. Kielbasa w cieście francuskim z dodatkami + sos pomidorowy
Załącznik 280523Załącznik 280524
sorry za jakość ale telefon nie jest jakiś super.
Ciasto robiłeś sam czy gotowe ? :D
Da ktos tego linka do tej pizzy o ktora sie tak rozchodzi strone wczesniej ?
A jak to robiłeś mógłbys powiedzieć?
o w dupe, kiełbasę krakowską dałeś xDDD!!!
mogłeś sera dodać bo tam nie widzę
a co do pierogów- imo farsz inny niż ziemniaki/mieso/twaróg to porażka ;/
zróbcie sobie flammkuchen
przepis:
http://www.mlodedrwale.pl/2011/08/19...a-flammkuchen/
zajeeeebista sprawa
ale dajcie śmietanę gęstą 18% i sera trochę na górę
edit up#
boże.. ale nieporadny jesteś
kiełbasę przekroił na pół (wzdłuż), owinął i do piekarnika
gdzie tu filozofia? ;o
ser jest ale nie widać. kiełbasa biała
robi się to tak.
ciasto francuskie rozwałkowujesz wsadzasz w nie kiełbase, i tam co chesz ja dałem tutaj
kiełbasa
pieczarki
ser
sos pomidorowy (zeby mi sie to zlepiło)
zawijasz zatykasz samruejsz białkiem z jajek. i do pieca na 20in temp 200stopni.
A co wy na takie pseudo racuszki z mąki? :) Sycące, szybko się je robi, a większość składników każdy ma w domu.
2 jajka
2/3 łyżki czubate mąki
Cukru/ cukru pudru wedle uznania
odrobina proszku do pieczenia
Odrobina oliwy z oliwek
Mleko 1/2 lub 2/3 szklanki. Zależy jakie kto lubi.
Mikser!!
Rozbijamy jajka, Miksujemy w jakimś garnku białko z żółtkiem. Gdy będzie już jednolita substancja dodajemy cukru/cukru pudru, cały czas mieszając. Następnie dodajemy produkty sypkie, tj. mąkę, proszek do pieczenia + np kakao, jeśli ktoś lubi. Następnie dodajemy mleko, do momentu aż nasz proszek zamieni się w taką rzadką papkę. Wlewamy potem to na patelnie (można oczywiście podzielić na mniejsze placuszki :D), na której uprzednio wylaliśmy trochę oliwy/oleju/whateva.
Można to jeść zarówno samo (posypane cukrem pudrem, lub poprostu do masy dodajemy więcej), bądź np posmarowane dżemem czy polane jakimś sosem czekoladowym czy coś.
Nie eksperymentowałem z wersją na słono, z przyprawami, bo w razie wpadki żal mi było składników - być może to był błąd i jest to dobry pomysł, nie wiem.
Bon appétit!! :)
Ogarne sobie jutro na ,,podwieczorek,, o ile nie wybędę nigdzie z domu ; )