Czyżby ferie się zaczynały? : D może jakaś zapiekankę od paei100 lub sałatkę jajeczną na bazie przysmażanej cebulki?
Wersja do druku
Czyżby ferie się zaczynały? : D może jakaś zapiekankę od paei100 lub sałatkę jajeczną na bazie przysmażanej cebulki?
na tyle co Cie znam to jajecznica czy herbata to duży lvl na Ciebie:D
hmm cos łatwego chińszczyzna tego sie nie da nie ugotować, kupujesz mrożonkę chińską, kurczaka
kurczaka kroisz w kostke (pierś) marynujesz w czym tam chcesz później smażysz aż sie usmaży około 5min, wrzucasz mieszanke przykrywasz żeby sie dusiło i po chwili gotowe. Ewentualnie śmietany dodaj jak lubisz taki sos.
Dajta mi jakiś przepis na pizze. ;D Tani i łatwy, co bym się nie pociachał.
http://forum.purepc.pl/Kulinaria-f51...k-t208065.html
Imo najlepszy przepis na pizze, zawsze z niego korzystam.
http://www.youtube.com/watch?v=zT1uGjAW3GQ
Łatwiejszego sposobu nie ma :d
Załącznik 282089
Wczoraj wrzuciłem przepis na ciasto pod pizze ale wcięło 2 strony także dopiero potem napisze ponownie...
co dobrego na śniadanko polecacie?
Vadim dobrze że mówisz, w takim razie możecie korzystać o ile nie boicie się ^^
Macie jakiś przepis na dobre ciasto do pizzy? Moje wychodzi jakieś takie... dziwne xD
Masz kilka stron wcześniej
Bardzo fajny temat ^^
zawsze mi smakowaly bardzo ( i nadal smakuja) hamburgery z mcdonalda dlatego tu nasuwa sie moje pytanie czy ma ktos przepis na ten smakolyk? bo tam sa porcje dla dzieci a ja potrzebuje troche wiecej (dieta itp) dlatego robilbym sobie wieksze ale nei znam tajemnicy tego kotleta :) proszę o pomoc
paei100 na youtubie ; ) koleś ma przepis na wszystko
@Beczka A wiec tajemnica tego kotleta wygląda tak : Zamiast tylko jadalnych części używasz całego zwierza ( wnętrznosci , oczy itd ) i traktujesz go maszyną , ktora tak go mieli , ze powstaje jednolita papka. Skoro użyłeś calego zwierzęcia , papka zwiera tez jakies bakterie i inne syfy , wiec dodajesz dużo amoniaku , ktory je zabija. Nie kazdy lubi jesc cokolwiek o posamku i zapachu amoniaku , wiec używasz jakiś chemicznych gówien , ktore nadają całej tej masie jakis sensowny smak i zapach. Teraz z masy formujesz cos na wzór kotleta i smażysz na czym co przypomina olej , i było juz niejednokrotnie wczesniej wykorzystywane. Smacznego! Smutna prawda o Mcdonald'dzie ;c
btw. ogolnie yt to dosc wielki zbiór przepisow , jak znajdziecie jeden to w proponowanych zawsze wyskoczą inne ciekawe , wiec warto tam troche poszperać ;d
czyli po prostu chcesz coś z ryżem jakies danie ale nie w postaci chinszczyzny takiego sosu tak?
ja ugotowany razem z jajkami jak omlet robie i z dzemem jest smaczne mocno ; d
Ja tam lubię warzywka z patelki+ w chuj przypraw (do kurczaka, curry, do drobiu, vegeta, maga, pieprz, sól) pod koniec dodajemy ryż i potrawka po prostu wyśmienita.
Polecam Chudy.
kurczak+ryż+czosnek+sos słodko kwaśny+TUŃCZYK!= <3
Rekina, nie polecam, smakuje trochę ziemią.
@up, a tego to nie wiem czy był stary, ale wiem, że niezbyt mi smakował.
@down, opowiadaj o tych byczych jąderkach i ptaszniku.
może mało egzotyczne, ale dziwne: grillowane bycze jądra
oraz:
prażone żabki
ptasznik smażony w cieście
a to mi krokodyl tak dziwnie smakował, bardzo wyjatkowy smak i daleko było mu do indyka ;d
szarańcze zawsze chciałem zjeść a żabie udka chyba jadłem (ale w obecnych czasach co to za egzotyka? ;d)
miałem okazję zjeść żółwia, ale to było "spod lady" (bo to nielegalne nawet w tamtym kraju...) i się wystrachałem :(
do teraz żałuję- mam nauczkę, żeby okazji takich nie marnować
a kieedyś wujek przygotowywał jądra barana (ale mały byłem i znam to z opowieści tylko)
podobno przysmak :)
ee no kurczak na patelnię, potem zalać tuńczykiem z puszki, dodać czosnku i na koniec sos, zajebista opcja.
a egzotyka? najbardziej "egzotyczna" to jakaś tam zupa z krwi gęsi. u mnie tego nie ma, ale na kaszubskich wioskach jest raczej znane, więc nie wiem czy dla Was też byłaby to egzotyka;p
Co do panów up skończcie trolololować o jądrach krokodyli i żółwiach ; d takie rarytasy to tylko na przypale tylko i wyłącznie w okolicach środkowej ameryki. Stawiam dychę że beczułka nawet nie otowrzyłeś lodówki żeby sięgnąć po jakikolwiek składnik. Jesteś trolem w każdym temacie i nic nie wnosisz do tematu.
Top#
Do ryżu proponuję carry ale w małych ilościach bo potem się tego jeść nie da, co do kurczaka to kupcie sobie całą pierś i zróbcie kieszonki eRbe.
Mniam
witam, przerwę na chwilę ten bezsensowny bełkot...
ma ktoś może, jakiś pomysł na ciekawą kolację, coś szybkiego łatwego, ale nie banalnego?
http://cache.www.gametracker.com/ser...b_560_95_1.png
193.33.177.5:27015
Rekrutacja adminów otwarta.
A czym dysponujesz, przede wszystkim jakim budżetem i dla kogo ta kolacja?
ryż? dawałem przepis wcześniej ale gdzieś go zgubilem:
ryż gotujemy i na chwilkę odkładamy, na patelni 'szklimy' cebule + mięsne składniki jakimi dysponujemy (proposuję: boczek, kiełbasę, szynkę, jakiś kotlet z poprzedniego dnia) gdy już wszystko podsmażymy dodajemy ryz + wbijam 1-2 jajka i mieszamy, górę można posypać szczypiorkiem/cebulką co się tam ma.
przyprawiamy przy wbijaniu jajek.
dam potem ssa bo teraz to właśnie jem i zdjęcie zrobiłem telefonem xd
Miałem okazje jeść u kumpla kiedyś bo zrobiliśmy, wyszło megaa <3
Co dobrego do zjedzenia zrobić z jajek, szynki, kiełbasy, jakieś warzywka, makaron też mam i ryż ;dd nie chce makaronu w jajku.
Możesz kupić sos serowy Knorra, i z niego zrobić dobry sosik do makaronu + szynka + jakaś bazylia i jest miodzio, a jajeczka i ryż na kolacje :P.
Mój obiadek. ~220g piersi z kurczaka, 1 torebka ryżu, sałatka z zielonych pomidorów i ryż z bulionu z sosem azjatyckim. Zarąbiste wyszło, pierwszy raz taki delikatny kurczak mi wpadł :P. Może nie wygląda na zdjęciu zbyt apetycznie, ale nie układałem potraw jak francuski mistrz kuchni...
Najlepsza była panierka do mięska - zawsze wrzucam wszystko co znalazłem. Dzisiaj to przyprawa do grilla, troszke sera, bułka tarta, mąka, papryka w proszku, pieprz chili cayenne, bazylia, oregano, sezam :P.
Załącznik 282378
zrobiłem te smażone snickersy
szybko się robi, +/- 10 min od wyjęcia snickersów z zamrażalnika
imo:
słodkie w 3 dupy (więcej niż 1 może zemdlić- czyt. ja ;dd), jak za szybko wrzucicie na olej to opadną i mogą się trochę przypiec (olej musi być gorący na maxa- najlepiej krople ciasta ze snickersów wrzucić i jak od razy bd tak się smażyło jak powinno to wtedy wiadomo, że jest gorący)
ogólnie warto zrobić chociaż raz
zdjęć nie mam bo jak mówiłem jeden się przypiekł a drugi źle wsadziłem i były takie nitki z ciasta brzydkie na nimi nie warto było fot cykać :/
Spróbuj jakąś inną panierkę zrobić bo z tego co pamiętam to w jego przepisie miała coś słodkiego w sobie. Ewentualnie spróbuj mniej słodkiego batona użyć o ile taki w twoim mniemaniu istnieje ; ), w weekend będę próbował zrobić ciasto czekoladowe, mam nadzieje że nie wyjdzie zakalec ;d
Pozdrawiam
ciasto miało dużo cukru w sobie + roztopiona czekolada, karmel i nugat z batona to było za dużo jak dla mnie ;/
czy ja wiem czy warto jeszcze raz to robić? chyba coś innego spróbuję next razem
może zrobię nudle dla studenta czy coś takiego bo bardzo szybkie to a sałatkę z zupki chińskiej i kurczaka uwielbiam ;d
Dodam od siebie że ta zapiekanka z makaronem ,,rurkami'' jest obłędna tylko polecam dodać dużo sera do niej żeby miało fajną konsystencje ; )
@ przepis chelb z jajkiem
próbowałem kiedyś i to niestety nie moje smaki ;/
@kubaplik
budżet - nieogarniczony, byle smaczne było :p
http://cache.www.gametracker.com/ser...b_560_95_1.png
193.33.177.5:27015
Rekrutacja adminów otwarta.
Tylko że w tej porze roku krewetki nie będą najwyższej jakości i świeżości ale jeżeli pomimo tego Ci to opopowiada to krewetki w cieście naleśnikowym miażdżą ; d