Na jakim ragu :p? A nie masz jakiegoś swojego przepisu?
Wersja do druku
ostatnio z braku innego mięsa wziąłem mielone wołowe na spageti. wyszło takie słabe 5/10 i się zacząłem zastanawiać
do jakich potraw jest dobre wołowe mielone?
chili con carne hehe właśnie wpierdalam już drugi dzień tylko dla mnie podane obowiązkowo w tortilli najlepiej robionej samemu i trochę mniejszej oraz dodatkowo musi być ona posmarowana sosem ze śmietany, dużej ilości świeżej kolendry i wciśniętej limonki, inaczej już tego nie jadam od roku
Promocja w auchan na słoninę... tak zajebisty smalczyk zrobiłem. Właśnie wchodzi :D
-słonina
-boczek wędzony
-cebula
-odrobina soli i majeranku
10/10 z chlebkiem i piwkiem ;d
Szybka porada!
Poszukuję dania obiadowego, na które produkty znajdę niespecjalnie się wysilając (najlepiej w 1 przeciętnej wielkości supermarkecie + sklep mięsny+warzywny) najlepiej z mięsem, i żebym nie mógł go zbytnio zepsuć :D Kulinarnym beztalenciem zdecydowanie nie jestem, ale jako, że ma to być obiad na rocznicę, to chciałbym coś innego niż typowe obiady które robiłem, a przy tym smacznego i ze znacznym marginesem błędu (w końcu 1 podejście). Możliwie unikając nieprzetworzonych pomidorów (moja fanaberia)
Płacę zielonymi!
Poszukuję przepisu na jakąś zajebistą sałatkę, nie chodzi mi o jakiegoś kurczaka z sałatą z biedry tylko coś naprawdę zacnego. Jakiś rozbudowany wariant z jakąś dodatkową kaszą w sreberku czy coś takiego jak kiedyś jadłem w restauracji.
Dobre takie coś?
http://allegro.pl/nakluwacz-tluczek-...974804053.html
macie jakis sprawdzony przepis na sos miodowo-musztardowy? chodzi mi o proporcje i jakieś dodatki czy coś
Jakiś fajny kurczak w sosie ?
@supermate ;
Gdzie w warszawie dostane najlepsze indyjskie/tajskie zarcie? Najlepiej gdzies niedaleko centrum
Znacie jakieś ciekawe kanały na youtube z przepisami? Najlepiej coś w stylu
https://www.youtube.com/watch?v=mMGLYyU9Tkg
Ej, dla się zrobić kurczaka w cieście kokosowym mając świeżego kokosa a nie wiórki? W ogóle mam kokosa który z miesiąc leży na misce z owocami dla ozdoby. Czy on będzie jeszcze świeżym kokosem czy już wyschniętym kokosem czy może się juz zepsuł?
Da się zrobić, koprę zetrzyj na tarce i będziesz miał wiórki, a nawet lepsze niż sklepowe, bo z tych drugich otrzymuje się po drodze jeszcze mleko. Co do kokosa to nie przekonasz się dopóki nie otworzysz, ale jeśli skorupka nie jest pęknięta to wszystko powinno być w porządku.
o własnie miałem Cię mentionować i supermate przy okazji tylko nicku zapomniałem xDD
Ale lipa, do niczego się nie nadawał ten kokos, w środku był wyżarty chyba przez jakieś robale czy co. Robali nie było wprawdzie w środku żadnych ale może była jakaś dziura przez którą wyszły
Pls przepis na najlepszy czosnkowy sos ever. Mam jogurt naturalny i czosnek, co dalej? :D
gnieciesz albo tarkujesz czosnek
dodajesz jakiś majonez trochę
dodajesz pietruszkę
kosmos
-Kubeczek jogurtu
-łyzka stołowa majonezu
-odrobina cukru i soli (doslownie mała szczypta)
-bazylia
-2 srednie zabki czosnku
-opcjonalnie szczypiorek
Wychodzi taki typowy sosik z pizzerii, szczypiorek nieco zaostrzy smak gdy sos ma zamiar postać w lodówce
Rozetrzyj czosnek z solą na desce, aż uzyskasz pastę. Wymieszaj z jogurtem. Samo pokrojenie czosnku niewiele by dało, trzeba go rozetrzeć
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany18/jogurtu naturalnego
2/3 ząbki czosnku
oregano
majeranek
bazylia
sól
pieprz
troszkę mleka
Ładujesz smietane i majonez do jakiegoś pojemniczka najlepiej z zamknęciem wciskasz tam 2/3 ząbki czosnku troszkę bazyli/oregano/majeranku nie dużo soli i pieprzu. Ja jeszcze dodaję odrobinę mleka bo nie lubię jak jest taki gęsty.
przecież sos czosnkowy ma sens jedynie jak sie upiecze czosnek xD
próbował już ktoś ośmiornicy z biedry? dzisiaj byłem tam kupić jakieś pierdoły i zauważyłem w zamrażalkach własnie ośmiornice, zastanawiam się czy są legitne czy to towar najniższego sortu?
zgaduje że nienajlepsza jakośc, ale ośmiornice są generalnie dobre więc myśle że leggo. Kiedyś były jadłem to było spoko.
a jakiś pomysł na ośmiornicę?
przygogluj sobie kociołek bosmana, tylko tam jescze kalmary i cos jescze bylo ale to jest kurwa poezja.
a właśnie w biedzie są teraz i kalmary i ośmiornica to można szaleć :o
kupiłem kaczke i nie wiem co z nią ogarniać.
mam pomarańcze, nać selera, por, cebule, żurawinke, wino, piwo i jeszcze jakieś inne popierdółki, ew. skocze do sklepu
co robić?
ps. to jest kaczka cała, z szyją, bez podrobów
ma ktoś jakiś super przepis na coś z płatkami owsianymi? Tak żeby to płatki stanowiły główny składnik. Może jakiś przepis na dobrą owsiankę?
@Bardzo fajny druid ;
Udało się kiedyś komuś zrobić placek do tortilli na oleju?
@Pumpkin ; nie wiem czy coś takiego będzie ci smakować, ale ja czasem gotuję płatki owsiane z mlekiem a później dodaję kakao oraz chili w proszku
ja tylko 2-3 razy robiłem tortille ale nie używałem oleju z tego co pamiętam, do ciasta dodałem roztopiony smalec i jak się wrzucało na patelkę to dodatkowy tłuszcz nie był potrzebny a może w jakiejś mikro ilości żeby się nie przykleiło w pierwszej chwili zanim się trochę wytopi z placka, nie pamiętam bo to z rok temu miałem ochotę na takie zabawy
Dostałem od wujka kawał szynki cielęcej, na oko 4kg. Pomóżcie :D Nigdy nie miałem takiego mięsa w rekach a jest z ekologicznego chowu i chce coś dobrego zrobić. Może być nawet parę przepisów!
zrub se mięsko do chleba, zamarynuj i do pieca a potem jedz :3.
chłopaki polećcie mi jakiegoś bloga z przepisami dla prawdziwych pożeraczy mięsa, nie żadne muffinki i inne piździochy tylko dania w stylu tego goscia:http://chronicle.su/wp-content/uploa...t-sandwich.png
Panowie, podrzućcie jakiś dobry przepis na chleb. Tak, w internecie tego od cholery, ale ja raz, że totalnie zielony w temacie, dwa - nie mam chęci próbować pierdyliona przepisów.
ja lubie ten z guinessem z kwestismaku
http://www.kwestiasmaku.com/domowa_p...e/przepis.html
Panowie, co można zrobić z kaczej piersi, oprócz typowego obsmażenia+piekarnik? Ojciec zabija często na czerninę ostatnio i mi piersi w zamrażalniku już z 10 się uzbierało, a ja jestem przejedzony tymi klasycznymi.
carpaccio z kaczki
Panowie, do mięsa na burgery dodawać jajko czy nie? Bo gdzieś już słyszałem żeby nie dodawać bo wyjdzie mielony a nie burger :s
może mi ktoś polecić jakiś fajny, sprawdzony, grill elektryczny?
Proszę o radę eksperta @supermate
Mam takie coś, jak to przyrządzić by nie spierdolić? Opłaca się z tego zrobić mięso do hambugsa czy waste mięsa będzie?
Nie wiem czemu się tak zuploadowało :|
https://i.imgur.com/Jb3OrBM.jpg
nie opłaca sięhamburgera.
nacierasz oliwą, posypujesz pieprzem z dwoch stron i smażysz po ok 2 minuty z każdej strony. zdejmujesz z patelni zostawiasz na chwilę, zeby soki przeszły, solisz i zjadasz. jak masz gruby plaster to lepiej przekroic na dwa mniejsze. po ok 3 cm
Mam jeszcze kilka słoików kiełbasy słoikowej domowej roboty. Znudziła mi się już jako okład na chleb czy wrzucona w tosty z serem. Jakieś pomysły co można z tym zrobić?