Już starczy tych przepisów na sos ;d właśnie pizzę robie, zaraz foty wrzucę.
Wersja do druku
Już starczy tych przepisów na sos ;d właśnie pizzę robie, zaraz foty wrzucę.
U mnie w rodzinie jest taka dziwna mania, żeby do sosów czosnkowych wrzucać starty ser żółty (taki w paski 1-2 centymetrowe, 0.5cm szerokości). :D Kozacki jest. ;)
Imho to bez różnicy czy dodasz ser do środka bo i tak on się roztopi ; d
Robisz sos czosnkowy na ciepło? :D Go tak fajnie czuć między zębami i podkreśla smak imo całego sosu, i nie mdli tak. ;D
Zależy od potrawy ale nie ma problemu wlać go do garczka i podgrzać(nie zagotowac)! : D
Dziś potrawka z kurczaka i pomidorowa:D
ryż razowy, zabrakło tylko marchewki z groszkiem ale już mi się nie chciało robić.
Załącznik 281803Załącznik 281804
Dzisiejszy obiadek ; ) sorry że nie odwrócone...
http://img843.imageshack.us/img843/6829/10022012839.jpg
Uploaded with ImageShack.us
To już rano bo teraz mi wiruje po wizycie w barze ; d przepisz jest prosty a samo ciasto robiłem 30 min razem ze smażeniem an patelni. A co do sera to użyłem zwykłej goudy z promocji ; )
Była w promocji więc wziąłem, na co dzień używam edama ryckiego albo dziurdamera. Co do ciasta na dwa spody to pół kilo mąki, jedno jajko, trochę wody, około 5-6 łyżek. Ugniatasz to i na 30 min do lodówki, potem wałkiem robisz koła i wrzucasz na patelnię. Podsmażasz z dwóch stron, zdejmujesz z ognia, czekasz aż przestygną i lejesz na to sos pomidorowy/czosnkowy, dorzucasz ser i dodatki i do piekarnika rozgrzanego na 200C na jakieś 15 min. Wychodzi Lux : D
piekles to na kamieniu czy blasze/kratce?
dobra, to może ja się udzielę
dziś kanapeczki z szynką, jajkiem sadzonym i sałatami:
Załącznik 281911
chleb smarujemy masłem, na to kładziemy szynkę (polecam surową, bardziej pasuje), na gorącą patelnię wylewamy olej i rozbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy z dwóch stron, jak lekko ostygnie to kroimy (jedno jajko starczy na 4 kanapki) i kładzemy na szynkę, następnie sałaty - ja użyłem roszponki i czerwonej cykorii, polecam
i wczorajszy obiad, penne z oliwą, ziołami i chilli
Załącznik 281912
trójkolorowe penne z biedronki - polecam - gotujemy jak na opakowaniu, na patelnię wlewamy dużo oliwy, wsypujemy zioła (ja mam mieszankę z ogrodu, ale oregano, tymianek, rozmaryn i bazylia będą cacy) dodajemy dwa ząbki czosnku i posiekaną drobno chilli (używam Naga Jolokia, ale jak ktoś nie lubi to łagodniejsze też będą git), jak makaron się ugotuje to odlewamy i wrzucamy na patelnię - DOPIERO TERAZ WŁĄCZAMY GAZ - i wszystko smażymy mieszając, sypiemy parmezanem, pod koniec można polać octem balsamicznym