Reklama
Strona 25 z 166 PierwszaPierwsza ... 1523242526273575125 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 361 do 375 z 2489

Temat: Torgu, gotujemy!

  1. #361
    Avatar Tode
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    238
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Cytuj ~Chudy~ napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @dół
    Chcę na chleb maczany w jajku, robiłem kiedyś z serem ale z mąką nie. jak to się robi?
    Średnio dwa jajka mieszasz widelcem na głebokim talerzu aż białko i żółtko będą jednolite. Możesz je troche posolić, ale jak nie masz wprawy to lepiej posolić gotową kromkę żeby nie przesadzić. Następnie zanurzasz całą kromkę chleba w tym jajku (dwa jajka powinny starczyć na 3 kromki), możesz troche ponaciskać żeby wsiąkło więcej jajka, a potem na osobny talerz na którym jest tylko mąka no i obtaczasz w tej mące. Całość kładziesz na rozgrzaną patelnie z masłem/smalcem/olejem.
    Smażysz z dwóch stron jakies 2 minuty max i gotowe :)

    Ja tam wole klasycznie, w samym jajku.
    Ostatnio zmieniony przez Tode : 07-02-2012, 10:42

  2. #362
    Avatar Phoenix
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    330
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj Tode napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Średnio dwa jajka mieszasz widelcem na głebokim talerzu aż białko i żółtko będą jednolite. Możesz je troche posolić, ale jak nie masz wprawy to lepiej posolić gotową kromkę żeby nie przesadzić. Następnie zanurzasz całą kromkę chleba w tym jajku (dwa jajka powinny starczyć na 3 kromki), możesz troche ponaciskać żeby wsiąkło więcej jajka, a potem na osobny talerz na którym jest tylko mąka no i obtaczasz w tej mące. Całość kładziesz na rozgrzaną patelnie z masłem/smalcem/olejem.
    Smażysz z dwóch stron jakies 2 minuty max i gotowe :)

    Ja tam wole klasycznie, w samym jajku.
    tosty francuskie
    tak to sie nazywa profesjonalnie ;d

    http://www.wielkiezarcie.com/recipe1684.html

    polecam gorąco
    jarosław łukomski
    Captain! My Captain!

  3. #363
    Avatar WesolyJasio
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    24
    Posty
    523
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    ja dzis rogaliki z caista francuskiego mejking:D jak zrobię to pokaże.
    Cytuj alien napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Polacy pochodzą od Polan, Ślązacy od Ślężan.
    Na geografii coś o Śląsku chyba wspominali?

  4. Reklama
  5. #364
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny



    Uploaded with ImageShack.us
    Gińcie!
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  6. #365

    Data rejestracji
    2006
    Wiek
    33
    Posty
    1,495
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Torgu, znacie jakiś dobry sposób na przyrządzenie sosu czosnkowego? Eksperymentowałem ze śmietanką, przyprawą grecką, majonezem (jak i samym czosnkiem z prasy, czy jak to się zwie) - wychodziło mi to średnio.

  7. #366
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Kilka stron temu miałeś przepis ale pewnie nie śledziłeś tematu, 3 łyżki majonezu 4 jogurtu, 3-4 ząbki czosnku do tego troszkę ostrej papryki i pieprz ; ) aaaa i octu troszkę żeby sosik był kwaśny.
    Ostatnio zmieniony przez kubaplik : 07-02-2012, 22:00
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  8. Reklama
  9. #367
    Avatar ankov
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    172
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    ciasto jogurtowe na potterze

    od skutecznie tv <3 http://www.youtube.com/watch?v=Icjtv...el_video_title

  10. #368
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Haha, przez chwilę myślałem że tematy pomyliłem i mi hp wyskoczył ;d
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  11. #369
    Avatar kubaplik
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    inąd
    Posty
    893
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Co tak ucichło ? ; /
    Otóż mam problem z przegrzaniem procesora, winowajcą jest wysuszona pasta termoprzewodząca. Prowizorycznie nałożyłem krem do stóp, ale było jeszcze gorzej.

  12. Reklama
  13. #370

    Data rejestracji
    2007
    Posty
    197
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Ludki macie jakis sprawdzony przepis na grzańca?

  14. #371

    Data rejestracji
    2007
    Posty
    197
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Ludki macie jakis sprawdzony przepis na grzańca?

  15. #372
    Avatar Adziorroo
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Wiek
    30
    Posty
    3,264
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj bobek16 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Torgu, znacie jakiś dobry sposób na przyrządzenie sosu czosnkowego? Eksperymentowałem ze śmietanką, przyprawą grecką, majonezem (jak i samym czosnkiem z prasy, czy jak to się zwie) - wychodziło mi to średnio.
    Jogurt naturalny np taki
    Do tego 2-3 duże łyżki majonezu
    szczypta soli
    bazylia i oregano
    łyżeczka płaska cukru
    czosek(najlepiej wyciskany z ząbka, ale świetnie zastępuje to czosnek w kostkach knorra do rozkruszenia)

    Dla mnie bajerancki

  16. Reklama
  17. #373
    Avatar Xev
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    679
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj Adziorroo napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jogurt naturalny np taki
    Do tego 2-3 duże łyżki majonezu
    szczypta soli
    bazylia i oregano
    łyżeczka płaska cukru
    czosek(najlepiej wyciskany z ząbka, ale świetnie zastępuje to czosnek w kostkach knorra do rozkruszenia)

    Dla mnie bajerancki
    cukier? co on daje? bo robiłem zawsze wg tego przepisu, tylko właśnie bez cukru i wychodził znakomicie

  18. #374
    Avatar Adziorroo
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    Łódź
    Wiek
    30
    Posty
    3,264
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj Xev napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    cukier? co on daje? bo robiłem zawsze wg tego przepisu, tylko właśnie bez cukru i wychodził znakomicie
    Sos jest wtedy troszkę słodszy i łagodniejszy dla podniebienia, jest to śladowa ilość ale taki przepis poznałem i tego się trzymam, skoro wychodzi mi to smacznie, w sumie podczas robienia przy dodawaniu każdego składniku w najmniejszej ilości sprawdzam smak i ewentualnie zwiększam proporcje, bez cukru wydaje mi się jakiś bezpłóciowy, ale może to z przyzwyczajenia do jednego smaku już :D

    @PS
    Polecam ten sos do ryżu, jak ja nie gustuje w takich smakach to się w nim zakochałem i nie wyobrażam sobię obiadu bez niego :
    Załącznik 281755

    Koniecznie ten, żeby nie pomylić z łagodnym sosem chilli czy czymś w tym stylu bo Tao Tao ma dużo sosów o podobnej nazwie i etykiecie
    Ostatnio zmieniony przez Adziorroo : 10-02-2012, 15:23

  19. #375

    Data rejestracji
    2007
    Posty
    14
    Siła reputacji
    0

    Domyślny

    Ja sos czosnkowy robie tak:
    4-5 ząbków czosnku
    2-3 łyżek jogurtu naturalnego
    1-2 łyżek majonezu
    oregano
    bazylia
    pieprz i sól

    przeciśnij czosnek przez zgniatarke do czosnku, dodaj majonez, jogurt. Pomieszaj, potem dodaj pieprz, sól, oregano i bazylię wg. własnego uznania. Idealnie pasuje do pizzy. Smacznego i pozdrawiam!
    Witam
    Gram w MetalDamage na 1 servie
    Chciałbym zareklamowac moj zespół
    TopSecretTeam. Przyjmujemy od 1 ligi.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Torgu, poleć co obejrzeć!
    Przez Xioniz w dziale Filmy, seriale i telewizja
    Odpowiedzi: 1720
    Ostatni post: 15-06-2025, 08:50
  2. Aion Online - Torgu gramy ?
    Przez haxigi w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 915
    Ostatni post: 20-02-2016, 13:43
  3. Lineage 2 - Torgu gramy v2!
    Przez Masaker w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 735
    Ostatni post: 10-10-2015, 16:00
  4. E-republik. Torgu, gramy?
    Przez Deep w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 1289
    Ostatni post: 04-12-2014, 00:21
  5. Los Santos Role Play, torgu...
    Przez kisiel w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 133
    Ostatni post: 31-12-2011, 15:41

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •