na oliwie, ale tak, udało mi się :p
Wersja do druku
Dostałem od wujka kawał szynki cielęcej, na oko 4kg. Pomóżcie :D Nigdy nie miałem takiego mięsa w rekach a jest z ekologicznego chowu i chce coś dobrego zrobić. Może być nawet parę przepisów!
zrub se mięsko do chleba, zamarynuj i do pieca a potem jedz :3.
chłopaki polećcie mi jakiegoś bloga z przepisami dla prawdziwych pożeraczy mięsa, nie żadne muffinki i inne piździochy tylko dania w stylu tego goscia:http://chronicle.su/wp-content/uploa...t-sandwich.png
Panowie, podrzućcie jakiś dobry przepis na chleb. Tak, w internecie tego od cholery, ale ja raz, że totalnie zielony w temacie, dwa - nie mam chęci próbować pierdyliona przepisów.
ja lubie ten z guinessem z kwestismaku
http://www.kwestiasmaku.com/domowa_p...e/przepis.html
Panowie, co można zrobić z kaczej piersi, oprócz typowego obsmażenia+piekarnik? Ojciec zabija często na czerninę ostatnio i mi piersi w zamrażalniku już z 10 się uzbierało, a ja jestem przejedzony tymi klasycznymi.
carpaccio z kaczki
Panowie, do mięsa na burgery dodawać jajko czy nie? Bo gdzieś już słyszałem żeby nie dodawać bo wyjdzie mielony a nie burger :s
może mi ktoś polecić jakiś fajny, sprawdzony, grill elektryczny?
Proszę o radę eksperta @supermate
Mam takie coś, jak to przyrządzić by nie spierdolić? Opłaca się z tego zrobić mięso do hambugsa czy waste mięsa będzie?
Nie wiem czemu się tak zuploadowało :|
https://i.imgur.com/Jb3OrBM.jpg
nie opłaca sięhamburgera.
nacierasz oliwą, posypujesz pieprzem z dwoch stron i smażysz po ok 2 minuty z każdej strony. zdejmujesz z patelni zostawiasz na chwilę, zeby soki przeszły, solisz i zjadasz. jak masz gruby plaster to lepiej przekroic na dwa mniejsze. po ok 3 cm
Mam jeszcze kilka słoików kiełbasy słoikowej domowej roboty. Znudziła mi się już jako okład na chleb czy wrzucona w tosty z serem. Jakieś pomysły co można z tym zrobić?