Ja to interpretuję w dwojaki sposób ; d myślę że ten co podałem się nada, czyż nie? No chyba że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu. Powiem tyle, robiłem kiedyś z dziewczyną pizze z takim samym sosem i było bardzo dobre ; )
Wersja do druku
Ja to interpretuję w dwojaki sposób ; d myślę że ten co podałem się nada, czyż nie? No chyba że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu. Powiem tyle, robiłem kiedyś z dziewczyną pizze z takim samym sosem i było bardzo dobre ; )
Zawsze warto spróbować czegoś nowego, pod warunkiem że jest to wystarczająco zdatne do spożycia ; d
Kwestia gustu, zawsze może spróbować na połowie pizzy a drugą zrobić z przecierem etc ; )
Zapiekanka Makaronowa!
-Opakowanie makaronu(najlepiej rurki)
-Kostka sera(Edamski,Gouda co kto woli)
-Pomidor
-Papryka
-2 cebule
-2 ząbki czosnku
-Szynka/Boczek co kto woli
-Trochę masła
-Łyżka oleju
-przyprawy
Makaron gotujemy Al dente, na patelnii rozgrzewamy olej wrzucamy przeciśnięty przez praske czosnek, dodajemy pomidora pokrojonego w kostke, nastepnie paprykę również w kostke do tego pokrojona cebula i szynka , doprawiamy do smaku i smażymy na patelni przez 5-10 minut.
Ugotowany makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, dodajemy mieszankę warzywno-mięsną z patelnii, mieszamy wszystko, dodajemy przyprawy jakie lubimy, posypujemy to gęsto startym żółtym serem, na to troszkę oregano i zapiekamy przez 25 minut w piekarniku ustawionym na 200 stopni :D
Pychotkaa :D
Musi to być stary ser? ;d
dzisiejsza, szybka kolacja: drobiowe parówki przykryte stopionym żółtym serem.
http://img577.imageshack.us/img577/6485/kupadq.jpg
+zielona herbatka
ale 3 parówki to za dużo...
mniam mniam... Załącznik 278863
Ale ten ser się fajnie roztopił... W piekarniku? Bo chyba nie w mikrofali :P
Danie ode mnie na dziś to kurczak w kostce... Zasłyszane z reklamy i nieco udoskonalone.
Potrzebne:
- pierś z kurczaka
- kostka grzybowa/pomidorowa/rosołowa w zależności od tego, jak lubimy
- w zależńości od wersji rózne dodatki jak:
- pieczarki
- pomidory
- papryka
Przygotowanie:
Wkruszamy do wody kostkę smakową (taką jak do zupy!) aby była gęsta maź. Im więcej mamy piersi, tym więcej przyda się kostek :P Następnie kroimy pierś na kotleciki i nacieramy tajemną miksturą. Wrzucamy na grilla/patelnię grillową/zwykłą patelnię i przyrumieniamy. Jak juz przyrumieniliśmy, wlewamy pozostałą miksturę do garnka i wsadzamy kotleciki i nasze dodatki. Ja do grzybowej kostki dałem utarte na tarce pieczarki, pokrojonego w kosteczkę pomidora, paprykę, przyprawiłem jeszcze lekko czosnkiem. Wszystko dusiłem godzinkę, mięsko prechodziło sosikiem.
Wyciągamy wszystko, jeśli zrobiliśmy duże kawałki piersi możemy je pokroić wzdłuż na takie kotleciki, będą wyglądały trochę jak schab pieczony :D Polewamy pozostałym z duszenia sosem, jeszcze można dodać do tego jakąś smaczną sałatkę. Najlepiej smakuje z ryżem, bo ryż nie nasiąka sosem, ale w nim pływa i jest fajnie. Ziemniaki nasiąkają i robią się paciajowate i niesmaczne...
Zabijecie mnie ale zrobiłem kieszonki i zanim się ogarnąłem to zjadłem całość ; s nie ma to jak brak śniadania...
Chwyć za telefon ; )
Cicho coś w temacie. Zapodam więc przepis i liczę na komentarze, bo sam wymyśliłem :D
Przepisy wymyślone ze dwa dni temu, a nie chce mi się iść do sklepu po te wszystkie składniki, może ktoś jest odważny i spróbuje to zjeść? :D
Kanapki szkolne trochę inaczej
Składniki:
- bułki jakieś kajzerki
- pierś z kurczaka
- vegeta/sól i pieprz/marynata w proszku do tej piersi
- kapusta pekińska
- papryka
- pomidor
- cebula
- ostry sos chilli TaoTao
Przygotowanie:
Bułkom odcinamy trochę u góry. Wybieramy miękki środek bułki i odkładamy na bok, zostawiając tylko twardą skórkę (no troche tego miękkiego może zostać). Chowamy bułki, zeby nie uschły.
Pierś nacieramy jakąś marynatą, bądź panierką. Jak kto lubi. Odstawiamy do "przejścia".
Kapustę drobno siekamy, wyrzucając twarde łodygi. Paprykę kroimy w paski bądź w kostkę (jeśli ktoś nie lubi dużych kawałków). Pomidory obieramy, kroimy na pół i wyrzucamy gniazda nasienne (blee). Kroimy w kostkę. Cebulę można zrobić na dwa sposoby: 1) surową kroimy w drobną kostkę; 2) kroimy w piórka i dusimy, żeby zrobiła się złota i miękka. Można dodać wedle uznania jeszcze innych warzyw. Wybrany wcześniej miąższ z bułek kroimy według możliwości w kostki, obtaczamy w oleju, potem obsypujemy przyprawami, np. czosnkiem, i smażymy grzanki. Odsączamy je później na ręczniku papierowym.
Teraz kroimy w paski bądź kostkę zamarynowną pierś i smażymy, by nie była surowa i zeby uzyskała kolorek.
Na koniec najlepsze. Wrzucamy grzanki i usmażoną pierś do sałatki, polewamy ostrym sosem chilli TaoTao i wszystko mieszamy. Następnie napychamy mieszankę do bułek ;D
Bomby pieczarkowe <lol>
Składniki:
- okrągłe duże bułki
- ser
- pieczarki
- szynka w grubych plastrach
- oregano, bazylia i inne przyprawy pasujące do sera
Przygotowanie:
Bułkom odcinamy góry i wybieramy miękkie, tak jak w poprzednim przepisie. Miąższ zjadamy, dajemy ptakom, albo suszymy nie wiem po co.
Pieczarki ścieramy na tarce, podobnie robimy z serem. Musi być tego dużo!! Szynkę w grubych plastrach kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie trzy składniki, sypiemy przyprawy.
Farsz napychamy do bułek, potem zatykamy odciętą górą (można bez tego też :P) i wsadzamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10 minut, by w środku sie stopił ser itp.
Wyjmujemy, lejemy do środka ketchupu, majonezu i innych ulubionych sosów. Jemy.
Ja mam zamiar zrobić te bomby na spotkanie ze znajomymi, więc dam zdjęcie, jak się ono odbędzie.
To samo przepis pierwszy. Zrobię jak znajdę chwilkę. :D
Drugi wygląda ciekawie i przed wyjazdem wypróbuję na pewno. A co do pierwszego to nie jest dobry pomysł dla żołądka z rana bo tylko go obciążasz tym ostrym sosem, jak miałoby to być na kolację to jak najbardziej na +