haxigi napisał
jak słyszę pierdolenie o glutenie i laktozie to mnie aż trzęsie xD
Ogarnijcie, że człowiek gdyby nie posiadał w sobie mutacji genu, w drodze ewolucji, do trawienia glutenu i laktozy, to by dzisiaj wcale nie istniał. Człowiek ma zdolność do trawienia i przyswajania zarówno glutenu jak i laktozy i nie ma co popadać w paranoje z odstawianiem tych składników...
Jak już to uczulają konserwanty z serków wiejskich. No chyba, że ktoś wpierdala tonę to w sumie nie dziwne, że organizm nie wyrabia z przerabianiem tego :D
Poza tym syfy na mordzie po serkach wiejskich to może być przypadek, ciąg przyczynowo skutkowy i w ogóle też zupełnie inna przyczyna związana choćby z pogodą. Wieje, pada, jest zimno, odporność w skutek niskiej temperatury ma prawo spadać i łatwiej o infekcje. Zatoki, gardło, uszy, zęby. To wszystko może powodować wypryski i zapalenia skóry.
No i przesadne dbanie o higienę też szkodzi skórze. Nie wytwarza ona naturalnych bakterii, które pełnią funkcje ochronne, zjadają stary naskórek. Skóra od nadmiernego mycia jest przesuszona i w ten sposób powstają również syfy.
o czym ty kurwa pierdolisz. poczytaj odrobinę o propagandzie z zakresu żywienia w latach 60 kiedy rolnictwo niemal upadło i robili co mogli, zeby je pobudzić czyt. przebudowali zasady żywienia. Przed tym czasem nikt nie jadał pszenicy w takiej ilości, a jeśli już to chleb na zakwasie, który niszczy gluten, ale nie było to nigdy podstawą żywienia. obecnie pszenica jest w kazdym produkcie i już sztapel w ten gluten. pszenica zaczyna być uczulająca właśnie przez to, że jest wszędzie. o tym, że dawna pszenica, a ta dzisiejsza to jak z cyckami od kury - nie wspomnę.
ziomek co wyczaił pasteryzacje był chemikiem, a nie biologiem i zrobił ją dla roztworów wodnych, a nie białkowych (nie wiem czy z chemicznego punktu widzenia jest to zdanie poprawne), a ludzie się spuszczają nad tym procesem tworzac białą truciznę, o własciwościach antyodżywczych (i znowu abstrakurwie od laktozy, bo akurat europejczycy nie mają z laktazą problemu). Mleko jest mega spoko, jest zdrowe i nalezy je pić, ale mówiąc mleko nie mam na myśli tego 3.2% ścierwa tylko takie prawdziwe.
@
CzuP ; te syfy na mordzie to typowo żywieniowe. masz ja w strefie T + skronie? u mnie od chleba takie się robią (tydzień w norwegii jedząc ich gąbkę i morda nei do poznania).
Zakładki