haxigi napisał
1. karkówkę waży się przed smażeniem/gotowaniem?
2. wyciskanie na ławce ze skosem dodatnim - kąt ma znaczenie? Czy po prostu każdy powyżej poziomu jest dobry o ile nie zaczyna wchodzić na barki?
3. idąc na siłownie wydziela się coś co wzmacnia odporność?
4. Jeżeli z syntetycznych witamin wchłaniamy 10%, to z 1g wit C przyswoi się 100mg?
5. Mierzyłem ciśnienie i mam 116/74 puls 78. Umieram czy jest ok?
XD
1. Zrozum w koncu ze wszystkie produkty waży sie surowe bo kazdy lubi przyrządzać mieso ba swoj sposob i zaleznie od tego traci ono wiecej badz mniej wody. Kalkulatory służą do nabrania orientacyjnej wiedzy o wartosci zarcia i naprawdę takie detale o ktore pytasz mialyby tylko sens w przypadku gdybys na wlasna reke badal produkty ze zrodel u których sie w nie zaopatrujesz, bo ser bialy z biedronki nie musi sie równać serowi bialemu domowej roboty itd.
2. Ma znaczenie, inny kat to inny kat i troche inny ruch. Raczej male różnice w stopniach odpowiadają osobistym preferencjom.
3. Wysilek silowy pobudza krążenie co usprawnia działanie ukladu odpornościowego; siłownia czesto idzie w parze z zasadami zdrowego żywienia i ogolnie zdrowym trybem życia stad napewno jest to na korzyść. Mysle ze mozna sie doszukać bardziej szczegółowych przykładów w jaki sposob silka wpływa na odporność ale poki co nie dysponuje taka wiedza.
4. Zakładając ze 1 czesc twojej wypowiedzi jest prawda to tak, 10% z 1 g to 100 mg....
5. Jednorazowy pomiar o niczym nie świadczy
Zakładki