Pan Ryba napisał
z jaglaka mozna sie smiac jako z czlowieka ale jaglana bije inne zboza i tu nie ma sie co smiac
tak to wyglada. z glutenu tez sie smialem, ale ilosc pizzy, bulek i pieczywa, ktore w tygodniowym rozrachunku u mnie wpadaly, tez broily we flakach. na pewno z pieczywa nie zrezygnuje, bo je uwielbiam i sie doskonale po odpowiednich ilosciach czuje, ale raczej nie bede robil sobie dni 3 dni/tydzien w stylu pizza, spaghetti i tosty.
Parafian12 napisał
Nie lepiej zamiast epa i dha kupić sobie olej słonecznikowy i lniany (kwas linolowy i linolenowy)? EPA i DHA nawet nie są pierwotnymi kwasami, a są bodajże nawet i badania, że przyjmowanie EPA i DHA w formie suplementów może szkodzić.
nie, nie lepiej. juz to kiedys tlumaczylem (dosc dlugi post obrazajacy olej lniany i ludzi, ktorzy go pija). epa i dha (w odpowiednich warunkach), byly i beda spoko. mam kurewska awersje do olejow roslinnych. a na te badania kiedys wpadlem i to jest, jak to powazni amerykanscy naukowcy muwio, methodological abomination.
ogolnie to z fatu roslinnego do czegokolwiek nadaja sie tylko kokosowy rafinowany do smazenia (teraz jest ogromne bum na ten olej i bardzo dobrze), oliwa z oliwek na zimno, awokado (owoc) i olej rzepakowy tez do smazenia.
Zakładki