-
"Ważny jest nie triumf lecz walka" - Rozmowy ogólne o bieganiu
http://i41.tinypic.com/14smrll.png
Każdy kto uprawia sport, wie, że dla osiągnięcia dobrych wyników trzeba pogodzić się z codzienną dawką bólu. Na początku cierpienie zniechęca, ale z czasem okazuje się, że to tylko pewien etap na drodze do dobrego samopoczucia, aż w końcu staje się oczywiste, że bez bólu nie sposób nic osiągnąć. Niebezpiecznie jest natomiast nastawić się na ten ból, w kółko o nim myśleć - ale tę pułapkę, dzięki Bogu, udało mi się ominąć.
Kilka przydatnych rzeczy:
Torgowa grupa endomondo:
www.endomondo.com/teams/13465394
www.endomondo.com/challenges/13461203
Aktualne promocje na sprzęt/ciuchy:
http://treningbiegacza.pl/promocje-w-sklepach
-
Trenuje od września, rocznikowo to 17lat mam czyli junior młodszy
60m ppł-9.22 lipny wynik
-
Mam takie pytanei od 2 lat jeżdzę reprezentowac szkołę w biegacj do michorzewa w tym roku biegniemy na 800metrów mam 13 lat rocznikowo i mam pytanie. Macie jakieś porady jak biegnąć? najpierw wolno a potem sprint/ czy na odwrót/ jest otwarty na propozycje
-
Cytuj:
pangu napisał
Mam takie pytanei od 2 lat jeżdzę reprezentowac szkołę w biegacj do michorzewa w tym roku biegniemy na 800metrów mam 13 lat rocznikowo i mam pytanie. Macie jakieś porady jak biegnąć? najpierw wolno a potem sprint/ czy na odwrót/ jest otwarty na propozycje
a trenujesz w ogóle ?
-
Cytuj:
pangu napisał
800 metrów to można spokojnie pół sprintem przebiec.
Proponuje najpierw szybko, potem zwolnić, a końcówkę sprintem.
-
Z moją kondycją ostatnio fatalnie. Już w planach miałem zacząć biegać ale jakoś taki brak motywacji.
Jednakże skoro jest taki temat to może dostosuje się do waszych rad. Ile powinno trwać mniej więcej takie bieganie dziennie, gdy z moją kondycją lipa? Co jaki okres zwiększać czas trwania treningu?
-
Fajnie ze taki temat powstal.Pol roku temu sam biegalem codziennie 1h(10km+) bez przerwy ale nagle mialem zapalenie łekotki (w kazdym razie cos z lekotka) i musialem isc do kinezysty. Teraz mam zamiar znowu zaczac, wie ktos moze kiedy bym mogl biegac 40km non stop (maraton) jezeli bym od dzisiaj zaczal trenowac codziennie? Oczywiscie u kazdego sie to rozni ale moze ktos z was umie tyle przebiec (lub troche mniejsza odleglosc) i chcialby sie podzilic wiedza na temat uplynietego czasu? Z gory mowie ze zajelo mi to niecaly rok aby przebiec 1h na raz, na poczatku mialem trudnosci z 20min ;p
-
Cytuj:
pangu napisał
Ja jak biegam, to zawsze nastawiam się na uciekanie przed innymi. Na początku wypruwam nawet sprintem jeśli trzeba, żeby zająć pierwszą lokatę, a później to już tylko bitwa z samym sobą. "Dam radę!" i biegnę tak szybko, jak trzeba, żeby to pierwsze miejsce utrzymać. Nie zawsze się udaje, nawet nie zawsze da radę wybiec na pierwsze miejsce, ale ta walka z własnymi słabościami jest przeepicka. To taka kwintesencja życia wręcz :) Jeśli jeszcze tego nie doświadczyłeś, to zrób tak jak mówię - wypruj tak, żebyś na początku był pierwszy i tę pozycję utrzymaj. Satysfakcja ogromna, a w mózgu automatycznie spada blokada odpowiedzialna za "nie da się, nie dam rady". Naprawdę :)
Jakie macie życiówki na 1000m? Ja sprzed roku (3 gim wtedy) 3.08 na przełajach. Wynik chyba nie za dobry, ale w zasadzie, to nie jestem biegaczem, tylko koszykarzem :D
-
Czy buty na początek mają duże znaczenie? Chciałbym zacząć biegać (dla frajdy i kondycji) ale bez większych wydatków? Da się?
BTW. co sądzicie o: http://www.treningaerobowy.pl/biegan...40-minut-biegu . Dobre to?
-
Cytuj:
Astinus napisał
Jakie macie życiówki na 1000m? Ja sprzed roku (3 gim wtedy) 3.08 na przełajach. Wynik chyba nie za dobry, ale w zasadzie, to nie jestem biegaczem, tylko koszykarzem :D
Na stadionie tysiąca biegałem ostatnio w 6kl podstawówki xd 3:06
Natomiast na przełajach (u nas biega się 1.2km) - 3:18
Cytuj:
Absherr napisał
Buty z NewBalance (które są chyba najlepsze do biegania) kupisz już za 100-120 a używać ich będziesz z 2 lata ( o ile nie urośnie Ci noga xd). A co do tego planu to imo trochę lipa. W zasadzie nie potrafię Ci tego uzasadnić ale jak dla mnie jeśli ktoś chce biegać dla kondycji to obejdzie się bez planów czy specjalnego kombinowania.
-
Cytuj:
Astinus napisał
Moja życiówka to 3.01 ,ale też nie jestem biegaczem , tylko piłkarzem ; d w tym roku chcę przełamać 3 minuty. Zapewne się uda .
-
4 : 00 na 1 km
ile miales lat jak zaczales biegac 2pro4you ?
czy tam 2fast
-
Cytuj:
Bezmusk napisał
czy tam 2fast
Jeju.
Moja życiówka na tysiąca (nie biegana na stadionie btw) - 3.43 bodajże, aczkolwiek sportowcem w ogóle nie jestem. Na 60 ostatni czas jaki pamiętam to jakieś 9.3, a na 100 nie pamiętam w ogóle.
-
ja biegam gdzieś od 2 tygodni co drugi dzień. Kupiłem sobie buty do biegania. Przymierzałem, chodziłem w nich był ok. Oczywisice poszedłem pierwszy raz biegać (biegam na bieżni elektrycznej). Miałem takie odciski i otarcia że tydzień nie mogłem chodzic normalnie... potem sobie przylepiłem plastry antyodciskowe ale i tak kolejna seria odcisków tylko z innej strony. Teraz skóra się utwardziła i powiedzmy że jest ok, ale wizualnie to tragedia...
I jeszcze pytanie: z jaką prędkością biegać na bieżni? Lepiej szybciej i krócej czy wolniej i dłużej?
Jeśli na początku biegam 20-25 minut z prędkością 12.0km/h i czuje że jeszcze bym mógł biec dłużej to zwiększać czas czy prędkość?
-
Ja biegam sobie od roku, nie żaden trening tylko dla siebie.
Ogólnie to :
1km - 2.58
9sek + to chyba strasznie dużo na 60m.
#UP
Biegaj jak najdłużej, chyba, że chcesz robić jakieś interwały czy inne rzeczy.
-
Ja zaczynam biegać 3x w tygodniu, od ~kwietnia- jak już jakaś pogoda będzie.
Od ilu czasu biegu zaczynać?- dla przeciętnego polaczka, i co ile zwiększać?
Biega ktoś przy muzyce, co można ciekawego posłuchać?
-
Na 60 m w wieku 12 lat, 9.4s ;]
Na 1000 to z 3, 30 min? ;o
-
Cytuj:
Bezmusk napisał
czy tam 2fast
od 4 kl podstawówki chodziłem do klasy o profilu LA ale tak na poważnie to zacząłem trenować pod koniec 2 kl gim.
Cytuj:
Pumpkin napisał
I jeszcze pytanie: z jaką prędkością biegać na bieżni? Lepiej szybciej i krócej czy wolniej i dłużej?
Jeśli na początku biegam 20-25 minut z prędkością 12.0km/h i czuje że jeszcze bym mógł biec dłużej to zwiększać czas czy prędkość?
zwiększ dystans, zwiększanie szybkości raczej nie ma większego sensu.
Cytuj:
lolekk napisał
Ja zaczynam biegać 3x w tygodniu, od ~kwietnia- jak już jakaś pogoda będzie.
Od ilu czasu biegu zaczynać?- dla przeciętnego polaczka, i co ile zwiększać?
Biega ktoś przy muzyce, co można ciekawego posłuchać?
ghost k - stop
18L - smak zwycięstwa
JWP - bądź mistrzem
mor w.a. - wiara naszą siłą
NDK - uwierzyć w siebie
PC Park - klatka
RAtM - redegaes of funk
vavamuffin - recharge
wwo - damy radę
Julas - a jednak
WWO - you don't exist
na ogół takiej muzyki nie słucham ale do biegania jest git : )
-
OK, a jak biegasz to puszczasz muze ze zwykłej mp3 + słuchawki douszne?- bo one chyba powinny najlepiej sprawdzać się przy bieganiu?
Jak zacząć biegać?
Czy zaczynanie od 30 min trochtem 3 x w tyg, i co tyg zwiększać co 5 min będzie dobrze?- potem jak dojdę do 50 min, to zwiększać co tyg. tempo...
-
Cytuj:
lolekk napisał
OK, a jak biegasz to puszczasz muze ze zwykłej mp3 + słuchawki douszne?- bo one chyba powinny najlepiej sprawdzać się przy bieganiu?
Jak zacząć biegać?
Czy zaczynanie od 30 min trochtem 3 x w tyg, i co tyg zwiększać co 5 min będzie dobrze?- potem jak dojdę do 50 min, to zwiększać co tyg. tempo...
Osobiście używam telefonu + minijack'a na słuchawki do biegania
http://img.bazarek.pl/141088/10945/7...4e5e7663b1.jpg
Nie używam dousznych z tego powodu, że często biegnę poboczem drogi a w takich słuchawkach nic poza muzyką nie słychać.
A co do biegania - może być ; )
-
@2Fast4You
jakieś osiągnięcia na mistrzostwach polski masz? Jeździsz na jakieś obozt do spały ?
-
Zbieram się żeby zacząć biegać dobre 2 lata XD, istnieją jakieś porady od strony psychologicznej żeby się zmotywować? I od czego zacząć, moja kondycja jest do d!#!@y i ledwo 1km przebiegam miejscami muszę iść tak ~4m trochę odsapnąć :(
-
Cytuj:
KamilN napisał
@2Fast4You
jakieś osiągnięcia na mistrzostwach polski masz? Jeździsz na jakieś obozt do spały ?
Brązowy medal z 4x400 na OOM w Zielonej Górze w zeszłym roku.
Aktualnie do Spały nie jeżdżę (miałem prawie pół roku przerwy przez kontuzję) ale byłem bodajże 4 razy jeśli dobrze liczę.
A w zeszłym roku byłem w COS'ie w Zakopanym (ale tam lipa straszna w porównaniu do Spały)
Cytuj:
Elor Tulot napisał
Zbieram się żeby zacząć biegać dobre 2 lata XD, istnieją jakieś porady od strony psychologicznej żeby się zmotywować? I od czego zacząć, moja kondycja jest do d!#!@y i ledwo 1km przebiegam miejscami muszę iść tak ~4m trochę odsapnąć :(
Jeśli sam nie znajdziesz powodu dla którego chcesz biegać to raczej nikt inny Ci nie pomoże bo nikt nie zna Cie tak dobrze jak Ty sam.
-
Mam pytanie jak to jest z bieganiem w zimie, późną jesień, wczesną wiosną ogólnie wtedy kiedy jest dość zimno, co robicie żeby się nie przeziębić? Jakaś chustka na twarz żeby nie wdychać tego zimnego powietrza?
I jeszcze jedno oddycha się nosem czy ustami? Czy np wdech ustami wydech nosem lub na odwrót?
-
Bieganie... Bieganie to coś cudownego. Zmaganie się ze sobą, miejscówki odkryte dzięki temu pięknemu sportowi i pierwsze osiągi. Mm, cudo.
Zacząłem coś w 2006, niezbyt udolnie, ale próbowałem. W przeciągu roku udało mi się uzyskać medal, brąz. Do tej pory wisi na ścianie. Później niestety złamałem rękę, przestałem biegać. Zmarnowałem dużo czasu, by potem wziąć się za siebie i zacząć biegać w zawodach. W chwili obecnej jestem szczęśliwym posiadaczem złota za sztafetę szwedzką i sporo innych osiągów.
Pamiętajcie, nie poddawajcie się, walczcie, biegnijcie i zdobywajcie. Może Wam się to wydawać na początku bez sensu, ale potem przeobrazi się to w coś pięknego, może nawet w pasję.
Cytuj:
amok napisał
Mam pytanie jak to jest z bieganiem w zimie, późną jesień, wczesną wiosną ogólnie wtedy kiedy jest dość zimno, co robicie żeby się nie przeziębić? Jakaś chustka na twarz żeby nie wdychać tego zimnego powietrza?
I jeszcze jedno oddycha się nosem czy ustami? Czy np wdech ustami wydech nosem lub na odwrót?
Czapka, do tego waciki/ coś czym zapchasz uszy. Potrafi ładnie przewiać. Do tego ja biegałem w bluzie i długich, dość ciepłych spodniach. Nie używałem żadnej chusty, ale myślę, że jakaś opaska by się przydała.
Co do oddychania powiem Ci tak. W przeszłości namącono mi z tym i nabrałem złych nawyków, teraz wiem, że najlepiej oddychać tak, jak jest Ci wygodniej. Trzeba tylko pamiętać, że im szybciej biegniemy, tym ciężej utrzymać równy rytm oddechu przez usta.
-
Cytuj:
Pumpkin napisał
ja biegam gdzieś od 2 tygodni co drugi dzień. Kupiłem sobie buty do biegania. Przymierzałem, chodziłem w nich był ok. Oczywisice poszedłem pierwszy raz biegać (biegam na bieżni elektrycznej). Miałem takie odciski i otarcia że tydzień nie mogłem chodzic normalnie... potem sobie przylepiłem plastry antyodciskowe ale i tak kolejna seria odcisków tylko z innej strony. Teraz skóra się utwardziła i powiedzmy że jest ok, ale wizualnie to tragedia...
Zdecydowanie czas - trening polegający na kilkuminutowym szybkim biegu, zasapaniu się i wróceniu do domu nie daje niemal żadnych rezultatów. Żeby cokolwiek się w organiźmie działo, trzeba biec (z tego co zapamiętałem co mi kiedyś Jons tłumaczył ;d) przynajmniej te pół godziny.
-
Cytuj:
amok napisał
Getry i dres na nogi i jak biegasz po śniegu to na skarpete możesz założyć torebke foliową
a góra to koszulka jakiś sweter i dres
możesz chustke albo kupić sobie jakąś kominiarke i w tym biegać
Oddychać ustami,
@Co na ból okostnej, strasznie mnie boli gdy robie wieloskoki. Trener mówił że na początku treningów powinna boleć ale znacie może jakieś maści bo okładanie lodem nie pomaga
-
Pobiegałbym ale zniechęca mnie brak dobrego terenu do uprawiania tego sportu. Intensywnie trenuję sztuki walki i powoli czuję to w kolanach więc nie chcę ich poniszczyć jeszcze bardziej biegając po asfalcie czy betonie albo kostce brukowej, a jakbym wbiegł do lasu obok domu to wyszedłbym poharatany przez wszystko co tam rośnie ;d Ta pierd*lona urbanizacja.
-
VIII Mazowieckie Igrzyska Młodzieży Szkolnej
PŁOCK, 5-6 czerwca 2006 r.
200m:
3 4 Bartłomiej LIPKA 90 G Zalesie Górne 25.97
Takie wyniki sobie w necie odnalazłem, ale nie ma SB przy wyniku więc miałem lepszy na poprzednich zawodach.
60m zawsze około 7:90, 1km w 2:52.
Trzeba wziąć poprawkę, że to wyniki sprzed 4-5 lat, teraz byłoby pewnie gorzej.
-
Ja bardziej preferuje rower, jednak w domu mam orbitreka (niby rower, jednak się nie siedzi więc coś tam się biegnie), jak w tamtym roku po wfie zasapany itp. To teraz jak trochę pojeździłem czuje się o wiele lepiej.
Obecnie chory jestem więc z bieganiem lipa, jednak jak będzie już cieplej chciałbym chociaż te 2 godzinki tygodniowo pobiegać.
Czy zwykłe adidasy nadadzą się do biegania?
Z moich rekordów, jeżeli można to nazwać na 60m jest - 9.17 - wynik sprzed dwóch lat czy tam trzech lat, teraz będzie lepiej na 100%.
-
2fast,ty jestes rocznik 93 nie? to powiedz mi jesli mozesz,jaki masz czas na 100m po tych 4 latach trenowania ?
nie chce mi sie calego tematu przeszukiwac jesli juz o tym pisales ; P
-
Witam !
Więc tak, od zawsze lubiłem biegać,a zwłaszcza sprinty ;) 4 klasa podstawówki - 9.5, 5 klasa podstawówki - nie pamiętam ;o, 6 klasa podstawówki - 8.86.
Później w gimnazjum trochę się zapuściłem (fajki ;<) ale w 3 gim zrobiłem życiówkę a mianowicie - 8.21s. ; ). Tym bardziej jestem zadowolony z tego wyniku, iż w ogóle nie trenowałem biegów, w koszykówkę gram od 4 podstawówki, ale biegać nigdy nie miałem ochoty tak o. Na 300m, już biegam z niechęcią ale 54s. to chyba nie jest źle. Natomiast na tysiąc w ogóle nie biegam, po 600 metrach, odpadam, pluje płucami etc. ; D.
I teraz pytanie do was sprinterzy.
Czy możecie podać wasze życiówki? ; )
-
Cytuj:
Słoń napisał
2fast,ty jestes rocznik 93 nie? to powiedz mi jesli mozesz,jaki masz czas na 100m po tych 4 latach trenowania ?
nie chce mi sie calego tematu przeszukiwac jesli juz o tym pisales ; P
Cytuj:
brana94 napisał
I teraz pytanie do was sprinterzy.
Czy możecie podać wasze życiówki? ; )
Nie chce mi się przepisywać
http://forsport.info/personal.php?pa...=1&sezon_Z_L=L
Z tego 200m raz zdarzyło mi się przebiec w 23.19 ale życiówka nie uznana bo był za mocny wiatr, natomiast na sztafecie 400m biegłem w 50.8 (zawsze jest szybciej xd)
-
-
Fajną rzeczą przy bieganiu jest aplikacja SportyPal (http://sportypal.com/). Jest to program, który używa GPSa i liczy prędkość, czas i dystans, które przebiegłeś. Super sprawa, żeby sprawdzać swoje postępy. Polecam!
-
Cytuj:
Edom napisał
Fajną rzeczą przy bieganiu jest aplikacja SportyPal (
http://sportypal.com/). Jest to program, który używa GPSa i liczy prędkość, czas i dystans, które przebiegłeś. Super sprawa, żeby sprawdzać swoje postępy. Polecam!
Do takich rzeczy bardziej polecam to:
http://nikerunning.nike.com/nikeos/p...t_is_nike_plus
Może jest to spory wydatek dla niektórych ale przynajmniej jednorazowy. Bo z tego co wiem to za usługę GPS w większości abonamentów pobierana jest dodatkowa opłata za każde użycie (chyba, że się mylę?)
#dół
u mnie akurat za każde połączenie wap/gps płacę dodatkowo ;<
-
Nie ma żadnych opłat. Mój stary ma jakiegoś Garmina, bodajże forerunner 305 i do tego aplikacja + mapy na kompa.
Świetna sprawa.
Teraz kupił sobie trenażera od Tacxa i to jest dopiero zajawka. Można się scigać z użytkownikami z całego świata, na dowolnie wybranym terenie, a trenażer sam dostosowuje rowerek do zjazdów, podjazdów etc.
-
Muszę to później obczaić lipek : )
Masz jakieś linki czy coś? bo ja o tym w sumie pierwszy raz słyszę i średnio wiem od czego zacząć szukać.
A co do tematu hmm... myślę nad zrobieniem tu 'mini projektu' tzn wstawianie planu treningowego i jakieś notki co do postępów :d Tylko się zastanawiam za ile mi się odechce codziennie wpisywać tu paręnaście linijek
-
Mój Stary prowadzi dziennik od 3 czy nawet 4 lat. Wszystko ma w zegarku, wrzuca to potem na kompa i sobie notuje w zeszycie. Można sobie porównać wyniki z dowolnego okresu.
http://www.napieraj.pl/xoops/modules...?articleid=234
Tutaj masz wszystko, warto to przeczytać, a na zachętę:
Cytuj:
Argumenty za Garminem trafią przede wszystkim do osób traktujących bieganie na poważnie, a równocześnie nie mających stałego kontaktu z trenerem. Przy pomocy dołączonego oprogramowania można ustalić poziom wysiłku dla każdego planowanego treningu, rozpisać cały program wraz z najmniejszymi szczegółami jak przebieżki, interwały, treningi górskie itp. Co ważne, plan przygotowuje się na wygodnej klawiaturze komputera, a nie na maleńkich przyciskach zegarka. Można także skorzystać z gotowych zestawów ćwiczeń, czy całych programów przygotowawczych.
No i cena jest już dawno nieaktualna, teraz stoi jakieś 500zł taniej.
-
Cytuj:
siwy__ napisał
Z moją kondycją ostatnio fatalnie. Już w planach miałem zacząć biegać ale jakoś taki brak motywacji.
Jednakże skoro jest taki temat to może dostosuje się do waszych rad. Ile powinno trwać mniej więcej takie bieganie dziennie, gdy z moją kondycją lipa? Co jaki okres zwiększać czas trwania treningu?
nikt mi nie odpisał więc ponawiam pytanie
-
Cytuj:
siwy__ napisał
jeżeli zaczynasz biegać to na początek proponuje truchtać,tak abyś mógł podczas biegu swobodnie rozmawiać.
30min tróchtu potem jakieś rozciąganie i 15min tróchtu
-
Cytuj:
siwy__ napisał
Zaś dystans i szybkość zwiększaj wg. siebie. Jeżeli będziesz czuł, że stać Cię na więcej, biegaj 10 minut dłużej itd.
-
Witam!
Jak widać mój 1 post jestem nowy ;p
Zauważyłem temat,myślę wpadnę popytam weteranów.
Biegałem od czerwca do zimy aż śnieg spadł tera znów zaczynam i przydało by się jakieś obuwie oraz strój możecie coś polecić?
W rozsądnych cenach, lub coś dobrego zęby na długo starczyło
Biegam dla siebie
Pozdrawiam Muss
-
Cytuj:
Muss napisał
Witam!
Biegałem od czerwca do zimy aż śnieg spadł tera znów zaczynam i przydało by się jakieś obuwie oraz strój możecie coś polecić?
Biegam dla siebie
Pozdrawiam Muss
Budy standardowo - NewBalance. No chyba, że jesteś wydać parę stów - wtedy reeboki/nike.
Możesz jeszcze napisać ile kasy możesz przeznaczyć na strój to wtedy Ci coś dobiorę
-
Cytuj:
Muss napisał
Witam!
Biegam dla siebie
Pozdrawiam Muss
http://sklepbiegacza.pl/ tu masz all
na allegro taniej ;D
// sklepbiegacza.pl to jeden z najdroższych sklepów więc odradzam - 2Fast
-
Zacząłem biegać 31 stycznia, głównie dlatego, żeby zrzucić trochę na wadze i poprawić kondycje. Muszę powiedzieć, że sam się dziwię, że zrobiłem takie postępy w taki krótki okres. Trzeba przyznać, że bieganie wydaje mi się po prostu świetne ;). Jakoś tak po prostu lepiej się żyje:D. Nie wiem czy to przez autosugestie, czy bezpośrednio przez bieganie, ale lepiej się wysypiam, nie jestem taki senny w dzień i szkoła mnie tak bardzo nie męczy ;).
Teraz pora chyba już na kupno jakichś butów do biegania. Wie ktoś może czy znajdę coś w rozsądnej cenie w InterSporcie? Chyba, że jest jakiś lepszy sklep w obrębie Katowic;).
Zacząłem sobie wypisywać excelu moje postępy(dopiero od późniejszego czasu zacząłem czas wpisywać). Nadal mi trochę trudno uwierzyć, że tak szybko z 5.8km przeskoczyłem na 10km. Może tak być przez wysokie ciśnienie(atmosferyczne)?;d
Kod:
30-sty 3,5 poniedziałek
31-sty 4,2 poniedziałek
01-lut 4,5 wtorek
02-lut 0 środa
03-lut 0 czwartek
04-lut 2 piątek
05-lut 0 sobota
06-lut 3,5 niedziela
07-lut 1,4 poniedziałek
08-lut 3,5 wtorek
09-lut 0 środa
10-lut 4,3 czwartek
11-lut 0 piątek
12-lut 5 sobota 31min.
13-lut 0 niedziela
14-lut 0 poniedziałek
15-lut 4,5 wtorek 27min.
16-lut 0 środa
17-lut 5,8 czwartek 35min.
18-lut 0 piątek
19-lut 5,8 sobota 35min.
20-lut 0 niedziela
21-lut 10 poniedziałek 60min.
22-lut 0 wtorek
23-lut 11,5 środa 70min.
-
W Katowicach jak masz duzo kasy to do galerii do sportowego.
Ja osobiscie zawsze biegalem w zwyklych adidasach, zadne jakies cenowe wyskoki i nie widzialem roznicy od tych "super sportowcow".
-
Super, że powstał temat o bieganiu. Sam biegam ok. 60 km tygodniowo. Jestem Triathlonistą, więc mam dużo wiecej jeszcze innych treningów.
@Marekexp
Generalnie polecam unikać sklepów jak intersport, go sport, z moich obserwacji gówno jest i drogo. Jednak ja jestem już bardziej wymagający, a więc nie neguje zakupu butów na promocji w takim sklepie, bo można coś fajnego złowić Na śląsku jest Decathlon który ma ceny naprawdę dobre, szczgólnie odzieży. Buty Kalenji może najwyższych lotów nie są, ale moim zdaniem na rekreację też mogą być.
www.decathlon.com.pl
Osobiście polecam głodnym wiedzy stronę www.bieganie.pl
No i oczywiście piszcie i pytajcie tutaj.
-
http://moda.allegro.pl/new-balance-1...467179561.html
Czy takie buty (idealnie jak na aukcji) , bedą dobre jako pierwsze buty do biegania ?
Mam okazje kupić te buty za niską cene :)
Zawsze biegałem w jakiś randomowym obuwiu , niestety efekty widzę do teraz (biegałem w Maju-Czerwcu) , odciski i czasami krew to normalka.
-
ktoś ze Śląska biega w sobotę na przełajach? ;>