Ma już ktoś zaufane źródło z Hobbitem w jakiejś dobrej jakości? Czy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać? Pytam, bo na co dzień nie oglądam filmów i nie wiem jak to teraz z premierami wygląda (czy są tego samego dnia na torrentach, czy nie)
Wersja do druku
Ma już ktoś zaufane źródło z Hobbitem w jakiejś dobrej jakości? Czy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać? Pytam, bo na co dzień nie oglądam filmów i nie wiem jak to teraz z premierami wygląda (czy są tego samego dnia na torrentach, czy nie)
Filmy w dobrej jakości to ripy z BlueRaya a to następuje nawet do 3 miesięcy po premierze filmu w kinach. Jeżeli szukasz chujowej jakości to Camy w przeciągu kilku dni.
Możliwe ze bedzie pare dni przed premiera , albo w dniu ale raczej jakość bedzie .. Zastraszajaca :p Nie lepiej isc do kina? Napewno sie nie zawoedziesz. :)
Ja na pewno polecę na wersję 48fps głównie dlatego, że jestem ciekawy jak to będzie wyglądało a sam film mnie nie jara tak samo jak Lotr i inne fantasy to jednak można obejrzeć :)
swiatowa premiera byla 28.11 ;p
Tak jak pisał ktoś up, będziesz musiał poczekać kilka miesięcy. O ile dobrze pamiętam 7 albo 8 część HP w dobrej jakości była dostępna po około 5 miesiącach, więc tu może być podobnie.
Oj nie byłbym taki pewien - Hobbit to jeden z niewielu filmów, obejrzenie którego zajmie więcej czasu niż przeczytanie książki, a to oznacza że albo scenarzyści popuścili wodze fantazji, albo film jest POTWORNIE rozwleczony, a co za tym idzie - nudny. Z tego co się orientowałem na szybko, to jakichś wybitnych recenzji nie zbiera, a w wielu portalach filmowych krytycy oceniają go na 2/5 czy 3/5. Za dwa tygodnie zobaczymy jak to w praktyce wygląda, ale z wybieraniem się do kina bym był ostrożny
O co chodzi z tymi wersjami (48fps itp.)? Gdzie to można sprawdzić gdzie jaką będą puszczali i czym one się różnią?
Przed chwila wrocilem z kina. Zajebisty film, bardzo mi sie podobal, jestem pewien ze pojde na nastepna czesc.
Poczatek filmu byl troche przedluzany na sile ale potem coraz lepiej, naprawde polecam.
48 fps to ilosc klatek na sekunde. do tej pory standard był 24. przy wiekszej liczbie obraz jest płynniejszy i bardziej wyrazisty (chociaz w przypadku hobbita nie wiadomo czy tak do konca bedzie, bo dosc spor negatywnych opini dostał na pokazach przedpremierowych) i bardziej pasuje pod wersje 3d.
zeby wyswietlac taki film musi byc odpowiedni projektor, a wiekszosc kin na swiecie ma projektory pod 24 fpsy, a w polsce to juz w ogole pewnie rzadkość, jednak lepiej sie dowiedziec w kinie jakim projektorem dysponują