Reklama
Pokazuje wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: żarcie jak od chińczyka u siebie w domu?

  1. #1
    Avatar Szantymen
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Szczecin
    Posty
    1,731
    Siła reputacji
    19

    Domyślny żarcie jak od chińczyka u siebie w domu?

    Macie jakieś info skąd te wszystkie restauracje chińsko-wietnamskie które serwują identyczne potrawy w podobnych cenach (typu Kurczak Shanghai 14,90) biorą półprodukty? W chuj mi to smakuje i mógłbym jeść codziennie ale nie stać mnie wydawać codziennie 15 zł na obiad i chciałbym to sobie robić w chacie. I jak oni to robia ze maja taki dobry ryż? Próbowałem pytać chińczyka ale powiedział, że nic nie zdradzi.

  2. #2
    Avatar Aver
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Tychy
    Posty
    6,818
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    A jak to jest, że kebab turka smakuje lepiej niż kebab Grażyny?

  3. #3

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    1,254
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    +1+1+1+1

    tez bym posmakowal chinczyka w domu

  4. Reklama
  5. #4
    Avatar Elite Hunter
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    1,156
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    ryz u chinola smakuje inaczej niz w domu jak sie robi, bo on korzysta z maszyny do gotowania ryzu
    od siebie polecam sprobowac kurczaczka z mojego przepisu http://torg.pl/showthread.php?418977...=1#post9142019
    uzyj tylko jakies mieszanki chinskiej do warzyw

    a wszystkie polprodukty (te takie bardziej orientalne) dostaniesz w almie

  6. #5
    Avatar mazda313
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    1,004
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Zna ktoś może przepis na sosy chińczyka? U mnie jest "czarna polewka", jest dosyć gęsty, ostry i zajebisty. Dodają do niego chyba sos sojowy, bo można go lekko wyczuć. Kojarzy ktoś? :D

  7. #6
    Avatar lavender
    Data rejestracji
    2011
    Posty
    257
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    sypanie tony glutaminianu sodu do każdej potrawy to cała tajemnica

  8. Reklama
  9. #7
    Avatar Elite Hunter
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    1,156
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    smak umami

  10. #8
    Avatar Pikas
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    402
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Też chce chińczyka w domu
    Prosze o protipy bardzo

    Jeszcze niedawno miałem chińczyka 2 kroki od mieszkania, kubek 459 gram za 7-8 ziko. Smak 10/10. Sam nie wiem jak oni to robią w tej cenie. W sumie tam była restauracja z wyjebanymi cenami ale obok były drugie drzwi gdzie brało się tylko na wynos i ceny jak za barszczk. Piękne czasy

  11. #9
    Avatar H5N1
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    ส็็็็็็็็็็็็็&#
    Posty
    1,729
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Kurczakowe kulki w cieście + słodko kwaśny sos + ryż = niebo


    w pl i za granicą taki sam smak - jak Oni to robią?! musi być na to jakaś rada...

    kurczak w cieście umiem ale ten sos? taki gęsty lepiący... no i ryż co się klei, że pałeczkami wcinać się da?????
    https://torg.pl/image.php?type=sigpic&userid=285171&dateline=13299  51801

  12. Reklama
  13. #10

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    302
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    zeby otrzymać ten gęsty glutowaty sos, trzeba dodać do niego troszkę mąki ziemniaczanej.

  14. #11

    Data rejestracji
    2006
    Posty
    2,188
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Ryż żeby się kleił pewnie robi się w podobny sposób jak ten do sushi.
    Cytuj Zeimer napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Można (zalegalizować niewolnictwo), ale wtedy wszelkim lewakom pękłaby żyłka i byłaby tak potężna nagonka w mediach "Korwin chce przywrócić niewolnictwo", że nie warto o tym wspominać.
    Cytuj Govinem napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Wolny Człowiek może (zostać niewolnikiem). jeżeli chce to co ja zrobię.

  15. #12
    Avatar SzalonyMes
    Data rejestracji
    2011
    Położenie
    Łódź
    Wiek
    31
    Posty
    2,745
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    mnie to zawsze zastanawialo biore sobie kurczaka po indyjsku on kosztuje 10 zl, dostaje 3 duze piersi z kurczaka, gdzie za tyle samo w sklepie zaplace 8-9 zl, a tutaj mam juz zrobione, to jaki oni maja na tym biznes? ;d
    “When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful.” - Eric Thomas

  16. Reklama
  17. #13
    Avatar Wojtczak
    Data rejestracji
    2012
    Posty
    1,802
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Co tam sosy,co tam kurczak w ciesncie..
    JAK ONI ROBIA tego mega kurczaka chrupiacego...w niektorych sa to mega cienkie filety a w innych dosc grubsze pokrojone kawalki ale w obu wypadkach te kurczaki chrupiace sa 15/10

  18. #14
    Avatar wampiirr
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    5,864
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    w chuj tłuszczu, to wszystko pływa w tłuszczu i chyba to jest tajemnica

  19. #15
    Avatar Haan
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Irlandia
    Wiek
    36
    Posty
    2,085
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Ryz - ugotuj, osusz dodaj jajko, ciemny sos sojowy, troszke tluszczu i mozna opcjonalnie dodac warzywa
    ipse se nihil scire id unum sciat

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Dobre żarcie Trójmiasto
    Przez wampiirr w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post: 22-07-2015, 00:53
  2. Dobre żarcie Kraków
    Przez Torg User w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post: 15-07-2015, 00:04
  3. Serwis w domu - jak zacząć?
    Przez Plastus w dziale Urządzenia mobilne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 21-03-2012, 19:31
  4. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post: 17-03-2010, 07:26

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •