Reklama
Strona 105 z 316 PierwszaPierwsza ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,561 do 1,575 z 4739

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #1561
    Avatar eRbe
    Data rejestracji
    2007
    Wiek
    33
    Posty
    1,023
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    przeciez generalnie, im mniej pozycji w menu, tym większa szansa na to, że dostaniesz coś dobrego i świeżego.

    chyba normalne, że jak masz w menu 150 pozycji to skladniki nie mogą być świeże, a kucharz nie jest specjalistą w każdej dziedzinie, wszystko w najlepszym wypadku będzie zjadliwe.

  2. #1562
    Avatar Gwiezdny Pijak
    Data rejestracji
    2005
    Położenie
    Z kuńca wsi...
    Wiek
    37
    Posty
    673
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    https://www.google.pl/search?q=curry...IVjBIsCh0eyQJH ogarnijcie czy w Polsce da się kupić coś takiego?

  3. #1563
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Chodzi ci o curry wurst? Kup dobrą niezbyt mocno wędzoną kiełbasę i zrób do niej sos pomidorowy z curry..
    Szagi's

  4. Reklama
  5. #1564
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    są też foodtrucki z currywurstami
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  6. #1565

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    2,580
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Potrzebuję najprostszego sposobu na polędwiczki wołowe. Nie ma to być nic wybitnego. Chciałbym sobie wrzucić w dietę woła, bo mam już dość drobiu. Także tego zalezy mi na szybkim przygotowaniu. Za linki będę bardzo wdzięczny.

  7. #1566
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Ale wiesz, że to kosztuje 100zł/kg?
    Najlepszy i zarazem najprostszy sposób to jak dla mnie to zrobić steka na medium, do tego zrobić masło pietruszkowe w formie małych krażków (można więcej na zapas zrobić) i rzucić na wierzch steka, jakieś warzywa jeszcze i opcjonalnie dodatki typu puree, talarki ziemniaczane itd
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  8. Reklama
  9. #1567
    Avatar Julas313
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Posty
    1,312
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    A gdzie w Gdańsku zjem dobre chińskie nie licząc tej knajpki z chinolami w galerii bałtyckiej (chodzi mi głownie o potrawy z mięsa i ryżu)

  10. #1568

    Ekspert: League of Legends Meo jest teraz offline
    Avatar Meo
    Data rejestracji
    2012
    Posty
    2,868
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    W madisonie jest azjatycka knajpa, ceny to co prawda 20-30 zł za danie, ale byłem ostatnio z dziewczyną to makaron dostała naprawdę niezły. Mój ryż smażony był trochę suchy, ale może kwestia gustu.

  11. #1569

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    2,580
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Ale wiesz, że to kosztuje 100zł/kg?
    Najlepszy i zarazem najprostszy sposób to jak dla mnie to zrobić steka na medium, do tego zrobić masło pietruszkowe w formie małych krażków (można więcej na zapas zrobić) i rzucić na wierzch steka, jakieś warzywa jeszcze i opcjonalnie dodatki typu puree, talarki ziemniaczane itd
    Wygrzebałem logo, bo tam jakiś wywiad ze szpecem od steków był. Ograniczyłem się do pieprzu, soli i obsmażenia. Zjadłem z ryżem jak jakiś prymityw. Co do 100zł/kg to mogę sobie na to pozwolić.

  12. Reklama
  13. #1570

    Data rejestracji
    2014
    Posty
    119
    Siła reputacji
    12

    Domyślny

    Sorry że w tym temacie, ale nie chciałem zakładać nowego...
    Czy ktoś mógł by mi polecić jakąś tanią suszoną wołowinę (Beef Jerky)? Czy są tu jacyś smakosze tejże iście Amerykańskiej przekąski? :D
    Ostatnio zmieniony przez szylys : 16-12-2015, 19:43

  14. #1571
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj szylys napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Czy ktoś mógł by mi polecić jakąś tanią suszoną wołowinę (Beef Jerky)? Czy są tu jacyś smakosze tejże iście Amerykańskiej przekąski? :D
    izi można zrobić zajebistą, w necie pełno przepisów, wyjdzie jakieś 100x taniej chyba, że Cię to nie interesuje to te z Pipy jadłem i są okej, jedyne jakich próbowałem więc może z czymś innym wypadają gorzej
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  15. #1572
    Avatar wampiirr
    Data rejestracji
    2007
    Posty
    5,864
    Siła reputacji
    21

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    izi można zrobić zajebistą, w necie pełno przepisów, wyjdzie jakieś 100x taniej chyba, że Cię to nie interesuje to te z Pipy jadłem i są okej, jedyne jakich próbowałem więc może z czymś innym wypadają gorzej
    jakie mięso polecasz do tego?

  16. Reklama
  17. #1573
    Avatar Elite Hunter
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    1,156
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Robiłem z ligawy. Podobno można też ze zwykłego "zrazowego". Ważne, aby było mało fatu.

  18. #1574

    Data rejestracji
    2009
    Posty
    2,580
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Czy takie suszone mięso traci na swoich wartościach odżywczych? I jak z terminem przydatności(ten homemade)?

  19. #1575
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    jeśli traci to pewnie mniej niż smażony stek, im wyższa temperatura obróbki tym więcej białek i innych związków w tym witamin i innych ulega denaturacji itp itd a tutaj tylko to suszysz w jakiś 70stopniach jeśli dobrze pamiętam, jednak generalnie nie spodziewaj się żeby białko gdzieś wyparowało, lwia większość zostanie
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •