Reklama
Strona 83 z 316 PierwszaPierwsza ... 3373818283848593133183 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,231 do 1,245 z 4735

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #1231
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    dwa ostatnie posty baaardzo fajne ! @udarr ; taka rada na następny raz. fajnie jest wlać bulion wołowy w takiej ilości jakiej potrzebujesz do ugotowania ryżu do mięsa i sosu i wrzucic ryż. wtedy wszytko będzie bardziej jednolite.

    wieczoram dam edita od siebie z daniami
    w sumie racja z tym ryżem, wyjdzie meksykańska paella ;d a bulion wołowy i tak zawsze dodaję ok 100ml dla smaku
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  2. #1232
    Avatar Mich1
    Data rejestracji
    2012
    Wiek
    30
    Posty
    582
    Siła reputacji
    13

    Domyślny



    słabiutko, ale zawsze coś

  3. #1233

    Notoryczny Miotacz Postów Gaba jest teraz offline
    Avatar Gaba
    Data rejestracji
    2008
    Posty
    1,396
    Siła reputacji
    17

    Domyślny

    @udarr ; @supermate ;
    Możecie rzucić przepis na to danie które wrzucił udarr? Ta tortilla z ryżem? :d

  4. Reklama
  5. #1234
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj Gaba napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @udarr ; @supermate ;
    Możecie rzucić przepis na to danie które wrzucił udarr? Ta tortilla z ryżem? :d
    ja bazuje na tym ale w zasadzie robię z pamięci i każdy inaczej wychodzi, inne warzywa wrzucam, różne kolory papryk, cebuli itd w zależności co mi się podoba w sklepie i co będzie pasowało ;d

    http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...e/przepis.html

    generalnie to co musisz użyć to wołowina, papryka, KUMIN (tudzież kmin rzymski ale nie kminek),
    no i mocno polecam ten sos ze śmietany, kolendry (w lidlu są krzaki) i limonki
    Ostatnio zmieniony przez udarr : 26-04-2014, 12:16
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  6. #1235
    Avatar Mezuren
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    BIAŁOGARD I KOSZALIN
    Wiek
    26
    Posty
    4,511
    Siła reputacji
    15

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    dwa ostatnie posty baaardzo fajne ! @udarr ; taka rada na następny raz. fajnie jest wlać bulion wołowy w takiej ilości jakiej potrzebujesz do ugotowania ryżu do mięsa i sosu i wrzucic ryż. wtedy wszytko będzie bardziej jednolite.

    wieczoram dam edita od siebie z daniami
    jezeli o moj chodzi, to dzieki
    jak ktos chce zobaczyc to zreuploadowalem
    Cytuj incb napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    >3 w nocy
    >śpisz sb
    >budzisz się bo hałasy
    >zza ściany slyszysz a znasz tom emotke :monkaS

  7. #1236
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Zainspirowany kolegą parę postów wyżej postanowiłem zrobić swoje pierwsze Sushi, po 2 godzinach spędzonych na youtube i obejrzeniu 1000 filmików z robienia sushi - efekty poniżej.
    Zdjęcia jakioś kiepsko mi wyszły, no trudno, w rzeczywistości wygląda dużo lepiej i całkiem nieźle smakuje. Wszystkie kawałki skomponowane w różnych kombinacjach składników : łosoś, surimi, ogórek, awokado, sezam jasny, sezam ciemny do tego oczywiście wasabi.

    Załącznik 311874Załącznik 311875Załącznik 311876
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  8. Reklama
  9. #1237
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    daje mocne, bo ja robiłem sushi już xx razy i daleko mi do takiej perfekcji w zwijaniu !


    jak robiłeś ryż ? jak smakowo się udało ?

    Też dam stare fotki z sushi zushi, lokalu w warszawie, który robi to meeega dobrze.









    Down@

    no i to jest profeska. gratuluje, musiało być pyszne
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 26-04-2014, 23:24
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  10. #1238
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    jak robiłeś ryż ? jak smakowo się udało ?
    ryż to chyb kluczowa sprawa więc poświęciłem mu najwięcej czasu, najpierw dokładne płukanie w garnku tzn. wlewam wodę i pocieram ziarna o siebie w dłoniach (a nie, że wrzucam na sitko i płuczę wodą), wylewam i znowu to samo aż woda będzie przejrzysta (ok. 8-10x hehe), potem odlałem wodę i odstawiłem ryż na sitku na 15min aby podsechł (tak podobno trzeba wg. jakiś speców od sushi w londynie), potem znow do gara, na 100ml ryżu wlewam 120ml wody (ja wlałem z butelki żeby było tip top najlepsze składniki ;d), ręką mieszam w garnku żeby wszędzie przeniknęła ta woda (tak podobno też trzeba) i gotuję ok. 10min aż woda całkowicie wsiąknie w ryż, teraz odstawiam gar do wystygnięcia (jeśli ryż jest mocno al dente to przez ten czas jeszcze trochę zmięknie więc nie pękać, będzie git), po ostygnięciu nie mieszając ryżu przerzucam go w całości do dużej miski, polewam roztworem (na 500ml ryżu) : 60ml octu ryżowego, 1,5 łyżki cukru, 1 łyżeczka soli i mieszam do rozpuszczenia, po polaniu ruchami w stylu krojenia a nie mieszania rozprowadzam to dokładnie rozbijając przy tym wszystkie grudki, podobno dobrze w tym momencie jeszcze wachlować ryż jeśli dobrze nie ostygł ale mój był git, w zasadzie to tyle :)
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  11. #1239

    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Krym
    Posty
    2,013
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    Załącznik 311961Załącznik 311962
    to bylo moje pierwsze samodzielnie zrobione chilli con carne ;d wyszlo pysznie:)
    a te galaretki nizej zrobiła mama w swieta
    'Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.'
    Mark Twain.

  12. Reklama
  13. #1240
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    widać, że mięso jakieś wieprzowe czy coś:D weź wrzuć kiedyś prawdziwą mieloną na twoich oczach wołowinkę. efekt jest zadziwiający :D
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  14. #1241
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Dzisiejszy dzien byl cieply, sloneczny i wolny. Idealne warunki, zeby rozpalic grilla i wypic piwo.

    Poledwiczka wieprzowa w marynacie jerk, pieczony baklazan (nie widac na zdjeciu:<) i domowej roboty radler do picia. Mieso pieklem nad zarem ok 2h bylo bardzo delikatne, ale nie wyschlo, bo przez caly czad smarowalem je piwem za pomoca pedzla.

    Załącznik 312011

  15. #1242
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    props za mięso i własne piwo chociaż szkoda, że radler bo wygląda na jakieś niefiltrowane pszeniczne ;(
    czy to najbardziej po prawej to nie bakłażan?

    btw jak robisz piwo? z brew kitów czy gotujesz słód itd?
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  16. Reklama
  17. #1243
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Dzisiejszy dzien byl cieply, sloneczny i wolny. Idealne warunki, zeby rozpalic grilla i wypic piwo.

    Poledwiczka wieprzowa w marynacie jerk, pieczony baklazan (nie widac na zdjeciu:<) i domowej roboty radler do picia. Mieso pieklem nad zarem ok 2h bylo bardzo delikatne, ale nie wyschlo, bo przez caly czad smarowalem je piwem za pomoca pedzla.

    [ATTACH]312011CH]
    widać, nie cykaj.

    następnym razem weź strzykawkę i to mięso naszprycuj tym domowym radlerkiem. to dopiero bedzie dobre :D
    Burrito

    Załącznik 312013
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 29-04-2014, 20:02
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  18. #1244
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    @supermate ; mialem to zrobic, ale mialem tylko strzykawke do szprycowania duzych szynek, i wylatywalo piwo z miesa:(
    @udarr ; to zalezy, kiedys kupowalem brewkity, ale ostatnio zrobilem oatmeal sutout ze slodu, ktory sam kupilem. Radler jest z lagera z kitu, mialem ostatnia butelke. Teraz na lato robie tez cydr (z soku NFC)

  19. #1245
    Avatar Feronek
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Poznań
    Wiek
    31
    Posty
    122
    Siła reputacji
    18

    Domyślny

    tak przy okazji domowego piwa :) mój milk stout, z którego jestem dumny

    Załącznik 312040

    brewkity są dla pedałów ;/

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •