Reklama
Strona 68 z 316 PierwszaPierwsza ... 1858666768697078118168 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 1,006 do 1,020 z 4726

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #1006
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    nie chcę się kłócić, ale tak się składa, że lingwistyka i kebab to moje hobby:D

    "döner" to po turecku "obracać się", a "döner kebab/kebap" to "mięso obracające się na rożnie". Nie ma się co sugerować "ö", Turcy też je mają w swoim alfabecie.

    Inna sprawa, że döner jest bardzo popularny w Niemczech ze względu na duży odsetek imigrantów z Turcji, którzy otwierali bary właśnie z dönerem... + dochodzi fakt, że odmian kebabu jest tyle, że trudno się w nich połapać. Ta jest najpopularniejsza... mało jest miejsc serwujących np. şiş kebab.
    Doner Kebab wymyślił turecki emigrant żyjący w niemczech. Jak już mówisz, że się czymś interesujesz, to nie kopiuj suchych faktów z wiki, bo łatwo się na tym przejechać :)

    http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...ba,366495.html

    a shis kebab jest dostepny w prawie każdym kebabie. to jest mięso mielone na szpadzie i zazwyczaj leży w tych ladach z gotowymi daniami i można sobie zamówić. kebab king czy sahara nawet to mają a są to "polskie" kebaby
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 04-03-2014, 21:03
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  2. #1007
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @udarr ;

    SZkoda tylko, ze nie dałeś zamiast ryżu jakiegoś makaronu sojowego, albo ryżowego :D
    w weekend robiłem dziewczynie coś podobnego z makaronem właśnie więc dzisiaj postanowiłem użyć ryżu ;d
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  3. #1008
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Doner Kebab wymyślił turecki emigrant żyjący w niemczech. Jak już mówisz, że się czymś interesujesz, to nie kopiuj suchych faktów z wiki, bo łatwo się na tym przejechać :)

    http://www.tvn24.pl/ciekawostki-mich...ba,366495.html

    a shis kebab jest dostepny w prawie każdym kebabie. to jest mięso mielone na szpadzie i zazwyczaj leży w tych ladach z gotowymi daniami i można sobie zamówić. kebab king czy sahara nawet to mają a są to "polskie" kebaby
    a hamburgera wymyslil niejaki Fletcher Davis...

    zarowno on jak Karldir Nurman wymyslili jak to sprzedac w porecznej formie... nie da sie wskazac tworcy jako takiego, ktory wymyslil od podstaw. ziomek zaadaptowal stary bliskowschodni sposob pieczenia miesa i zaczal to sprzedawac bialasom

    a sis to nie mielone mieso, tylko cale kawalki miesa pieczone nad weglem na szpadce. po zmieleniu robi sie kofta kebab.

    peace, yo, pozdro 600
    Ostatnio zmieniony przez Bardzo fajny druid : 04-03-2014, 21:49

  4. Reklama
  5. #1009
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    a hamburgera wymyslil niejaki Fletcher Davis...

    zarowno on jak Karldir Nurman wymyslili jak to sprzedac w porecznej formie... nie da sie wskazac tworcy jako takiego, ktory wymyslil od podstaw. ziomek zaadaptowal stary bliskowschodni sposob pieczenia miesa i zaczal to sprzedawac bialasą.

    a sis to nie mielone mieso, tylko cale kawalki miesa pieczone nad weglem na szpadce. po zmieleniu robi sie kofta kebab.

    peace, yo, pozdro 600
    wymyślił, żeby mięso i warzywa upchnąć do bułki, raczej mało to miało wtedy wspólnego z tureckim daniem. Da się wskazać twórce i był nim ziomek z artykułu. wymyślił to od podstaw korzystając tylk ze sposobu przygotowanie mięsa znanego w turcji. mielona wołowina i warzywa też była, ale to nie znaczy, że gość który wsadził ja z warzywami do bułki zaadaptował jakikolwiek sposób. wymyślił coś zupelnie nowego. Ludzie jedli pomidory, ale zupa pomidorowa to jest inne danie a, nie ADAPTACJA

    A co do burgera, to znowu korzystasz z wiki i znowu jesteś mocno nieprecyzyjny :) Ten sposób podawania dania przywędrował z niemiec, gdzie ludzie to jedli, ale nie znany jest konkretny twórca. Danie zostało przez emigrantów spopularyzowane w ameryce i autor i data w tym wypadku jest umowna

    No w dupie z tym. maja w saharze shis i nazywają tym mięso mielone. oszusci pierdoleni

    http://www.kebab-sahara.pl/menu-sahara.html#lokal

    @topic
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 04-03-2014, 22:02
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  6. #1010
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    ale co panowie tacy nerwowi. kłótnia nt. wynalazcy kebaba, prosze was xD

    sneak peek z dzisiejszego smakołyku (tylko część)


    Dodam że będziemy dziś coś czymś oprószać(x-D) i piec. Około północy wjadę ze zdjęciami

    @PpK , @eRbe

  7. #1011
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Supermate, to zielone to co za sosik? Guacamole by chyba do tego żarcia nie pasowało ale tak wygląda ;d
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  8. Reklama
  9. #1012
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Supermate, to zielone to co za sosik? Guacamole by chyba do tego żarcia nie pasowało ale tak wygląda ;d
    anglicy mają taką wariacje guacamole, ze jest z jajkiem (wtf) ja tego nie jem, bo po wsadzeniu do ust mam odruch wymiotny :D
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  10. #1013
    Avatar Egi
    Data rejestracji
    2010
    Posty
    2,643
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    @topic

    To zarcie w Wwie kupowales?? Gdzie?
    Wyglada zajebiscie :D

  11. #1014
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Egi napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    To zarcie w Wwie kupowales?? Gdzie?
    Wyglada zajebiscie :D
    w łodzi. The dorsh
    http://www.gastronauci.pl/pl/21944-t...dz-srodmiescie

    Porcja tania i gigantyczna. zdjęcie nie oddaje wielkości. samych frytek było z 600 g. Jedyny minus jest taki, że po zjedzeniu czułem się źle i kręciło mi się w głowie :D Ale to może tylko mój żołądek tak ma. Generalnie danie tuuurbo ciężko strawne. wszystko tam jest smażone na głębokim tłuszczu
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  12. Reklama
  13. #1015
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Tarta z brzoskwiniami i serem feta (właściwie fetopodobnym). Przyprawy to cynamon i pieprz kajeński.


    wstawiamy to do pieca na 15-20 minut. w międzyczasie wjezdza kolacja



    wyjmujemy z pieca i czekamy az ostygnie

    Ostatnio zmieniony przez lipek : 05-03-2014, 15:05

  14. #1016
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    zjadliwa ta tarta? dziwne połączenie składników jak dla mnie ;d
    edit : do takiego pieczenia polecam zaopatrzyć się w papier do pieczenia bo amelinium zazwyczaj przywiera do potrawy i ciężko odchodzi
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  15. #1017
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    zjadliwa ta tarta? dziwne połączenie składników jak dla mnie ;d
    edit : do takiego pieczenia polecam zaopatrzyć się w papier do pieczenia bo amelinium zazwyczaj przywiera do potrawy i ciężko odchodzi
    obszedłem cały carrefour za tym papierem, ale nie było. Z papierem śniadaniowym nie chciałem ryzykować, więc padło na fiolię. Odeszło w miarę łatwo.
    Sama tarta zajebista. Słodka, ostra i słona jednocześnie

  16. Reklama
  17. #1018
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    zjadliwa ta tarta? dziwne połączenie składników jak dla mnie ;d
    edit : do takiego pieczenia polecam zaopatrzyć się w papier do pieczenia bo amelinium zazwyczaj przywiera do potrawy i ciężko odchodzi
    ale wiesz, ze masz 2 strony i jedna nie przywiera ? :D

    @up
    Mnie wkurwia bo teraz jest trend w gastro na słono-słodkie desery. hitem jest słony karmel. wogóle mi to nie smakuje
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 05-03-2014, 00:38
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  18. #1019
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    ale wiesz, ze masz 2 strony i jedna nie przywiera ? :D
    no way ;o
    z samego prawdopodobieństwa niemożliwe jest żebym za każdym razem używał nieodpowiedniej strony a zawsze mi przywierało XD
    to która jest okej? ta bardziej matowa?

    ja też mówię słonym deserom twarde i zdecydowane nie
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  19. #1020
    Avatar Mebleusz
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    277
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.

    @topic
    o ziomek, wygrales tym ! aż mi sie przypomniały czasy w anglii i żarcie z chip shopów, które wyglądało identycznie. Wszystko zawinięte w papier, groszek w papierowym kubku i rózne dziwne sosy typu mint&mayo


    tutaj mix kebab i frytki w jakiejś dziwnej, ciapackiej panierce. porcja za niecałe dwa funty a idzie sie najeść na pół dnia

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •