Reklama
Strona 67 z 316 PierwszaPierwsza ... 1757656667686977117167 ... OstatniaOstatnia
Pokazuje wyniki od 991 do 1,005 z 4735

Temat: Pokaż talerz - Wizualny foodporn i rozmowy przy jedzeniu !

  1. #991
    Avatar tazx
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    3,235
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Cytuj Mexeminor napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    a do tego kurczaka to ryż nie lepszy?
    lepszy, ale mialem kurczaka zamarynowanego i wrzucilem sobie wieczorem tylko na patelnie i juz mi sie nic nie chcialo wiecej gotowac.
    mimo wszystko, bagietka maczana w sosie curry to i tak sztos
    watch that black boy fly

  2. #992
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny




  3. #993
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj lipek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    [IMG]http://i60.tinypic.com/2yv2t51.jpg[/IG]

    [IMG]http://i62.tinypic.com/34pgun7.jpg[/IG]
    Lipek jaki meksykański wojownik z pogranicza texsasu :D


    Do quesy to polecam zrobić texas bbq. robi się go na bazie keczapu, więc jest dosyć łatwy


    http://bbq.about.com/od/barbecuesauc...r/bl90907a.htm
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 03-03-2014, 00:54
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  4. Reklama
  5. #994
    Avatar Maciek_1993
    Data rejestracji
    2006
    Posty
    2,483
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj lipek napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.


    Lipek dodawaj krótki opis jak robisz te swoje żarełka bo widzę że gust kulinarny masz w 99.9 % taki jak ja + robisz fajne proste dania i w sumie wiem że mogę podesłać pw ale jak będziesz dzień w dzień spamowany to będzie słabe ;D
    Tutaj mam tylko pytanie czy to było zapiekane w piekarniku czy jakimś opiekaczu czy jak to zrobiłeś, bo kiedyś chciałem spróbować a w końcu odpuściłem bo stwierdziłem że 'na patelni' dużo pierdolenia :D
    Btw lipek na krUla tematu ;d

  6. #995
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cynamonowe drożdżówki
    Załącznik 308506

  7. #996
    Avatar lipek
    Data rejestracji
    2004
    Położenie
    Hyperbolic Time Chamber
    Wiek
    35
    Posty
    2,737
    Siła reputacji
    22

    Domyślny

    Cytuj Maciek_1993 napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Lipek dodawaj krótki opis jak robisz te swoje żarełka bo widzę że gust kulinarny masz w 99.9 % taki jak ja + robisz fajne proste dania i w sumie wiem że mogę podesłać pw ale jak będziesz dzień w dzień spamowany to będzie słabe ;D
    Tutaj mam tylko pytanie czy to było zapiekane w piekarniku czy jakimś opiekaczu czy jak to zrobiłeś, bo kiedyś chciałem spróbować a w końcu odpuściłem bo stwierdziłem że 'na patelni' dużo pierdolenia :D
    Btw lipek na krUla tematu ;d
    Na patelni. Wykladasz tak żeby nic nie wypadło, po paru minutach przykrywasz talerzem, odwracasz patelnie, znów wykladasz i w sumie tyle

  8. Reklama
  9. #997
    Avatar Kafar
    Data rejestracji
    2009
    Położenie
    Sieradz
    Wiek
    31
    Posty
    91
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Kolejne studenckie danie na szybko:
    Shoarma drobiowa + talarki z piekarnika + surówka + sos czosnkowy.
    Załącznik 308601Załącznik 308600

  10. #998
    Avatar ciachu15
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Zakamuflowana opcja niemiecka.
    Wiek
    31
    Posty
    542
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Czym jest ów shoarma?
    Człowiek bez wiary jest jak ryba bez roweru.

  11. #999
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Owa shoarma to arabski odpowiednik tureckiego doner kebab i greckiego gyrosu

  12. Reklama
  13. #1000
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Chińszczyzna
    składniki : polędwiczka wieprzowa (rozpływa się w ustach), czerwona papryka, cukinia, marchewka, pędy bambusa, cebule dymki, świeży imbir, czosnek, sos sojowy ciemny, sos sojowy jasny, sos ostrygowy, ocet ryżowy i szczypiorek z cebulek na dekorację, niestety zapomniałem kupić sezamu, no i ryż basmati

    Załącznik 308604
    Ostatnio zmieniony przez udarr : 04-03-2014, 17:38
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  14. #1001
    Avatar ciachu15
    Data rejestracji
    2007
    Położenie
    Zakamuflowana opcja niemiecka.
    Wiek
    31
    Posty
    542
    Siła reputacji
    19

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Owa shoarma to arabski odpowiednik tureckiego doner kebab i greckiego gyrosu
    A jak ją przygotowałeś? To panierka na tym mięsie czy po prostu przyprawy nadały mu taki kolor? Normalnie smażone na patelni?
    Człowiek bez wiary jest jak ryba bez roweru.

  15. #1002
    Avatar cinuy
    Data rejestracji
    2009
    Posty
    578
    Siła reputacji
    16

    Domyślny

    Cytuj udarr napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Chińszczyzna
    składniki : polędwiczka wieprzowa (rozpływa się w ustach), czerwona papryka, cukinia, marchewka, pędy bambusa, cebule dymki, świeży imbir, czosnek, sos sojowy ciemny, sos sojowy jasny, sos ostrygowy, ocet ryżowy i szczypiorek z cebulek na dekorację, niestety zapomniałem kupić sezamu, no i ryż basmati
    te warzywa osobno kupywałeś czy jakąś mieszanke kupiłes ? z tymi poledwiczkami cos ciekawego robiłes? gdzie kupiłeś sos ostrygowy? szukałem rybnego i ostrygowego to słabo mi poszło.

  16. Reklama
  17. #1003
    Avatar supermate
    Data rejestracji
    2013
    Położenie
    Warszawa
    Wiek
    34
    Posty
    1,931
    Siła reputacji
    14

    Domyślny

    Cytuj Bardzo fajny druid napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Owa shoarma to arabski odpowiednik tureckiego doner kebab i greckiego gyrosu
    Doner jest z Niemiec
    @udarr ;

    SZkoda tylko, ze nie dałeś zamiast ryżu jakiegoś makaronu sojowego, albo ryżowego :D
    Ostatnio zmieniony przez supermate : 04-03-2014, 19:28
    Cytuj Obożetojestzboże napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Jakis diabel mi siedzial na nogach i po chwili sie zaczal zblizac i mi jezyk do buzi wsadzac
    Chcialem otworzyc oczy, ale mi sie blokowaly w polowie i walczylem sporo czasu zeby je otworzyc

  18. #1004
    Avatar udarr
    Data rejestracji
    2008
    Położenie
    Wrocław
    Wiek
    32
    Posty
    9,350
    Siła reputacji
    24

    Domyślny

    Cytuj cinuy napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    te warzywa osobno kupywałeś czy jakąś mieszanke kupiłes ? z tymi poledwiczkami cos ciekawego robiłes? gdzie kupiłeś sos ostrygowy? szukałem rybnego i ostrygowego to słabo mi poszło.
    warzywa osobno, wszystkie kupione "w całości", poza pędami bambusa z puszki house of asia z PiPy za 3,99zł
    sos ostrygowy i wszystko inne też z pipy, wiem, że jest też w carrefourze bo w weekend kupowałem również tam, rybne też
    polędwicę wsadziłem do zamrażalnika na 40min żeby trochę stężała przez co mogłem ją pokroić na bardzo cienkie plasterki, potem zamarynowałem (600g) w 3 łyżkach ciemnego sojowego, 2-3 ząbkach czosnku, 2cm imbiru i odrobinie miodu - odstawiłem na godzinę potem na patelni stir fry i podlanie chochlą bulionu, w którego skład wchodziło 500-600ml wody, kostka rosołowa, 2 łyżki ciemnego, 2 jasnego, 2 ostrygowego, 2 ryżowego octu, imbir i czosnek
    Teoria o nieskończonym rogu obfitości stanowi, iż nigdy nie zabraknie ci argumentów na poparcie tezy w którą z jakichkolwiek powodów chcesz wierzyć. /L.K.

  19. #1005
    Avatar Bardzo fajny druid
    Data rejestracji
    2006
    Położenie
    poziome
    Wiek
    32
    Posty
    491
    Siła reputacji
    20

    Domyślny

    Cytuj supermate napisał Pokaż post
    Cytat został ukryty, ponieważ ignorujesz tego użytkownika. Pokaż cytat.
    Doner jest z Niemiec
    nie chcę się kłócić, ale tak się składa, że lingwistyka i kebab to moje hobby:D

    "döner" to po turecku "obracać się", a "döner kebab/kebap" to "mięso obracające się na rożnie". Nie ma się co sugerować "ö", Turcy też je mają w swoim alfabecie.

    Inna sprawa, że döner jest bardzo popularny w Niemczech ze względu na duży odsetek imigrantów z Turcji, którzy otwierali bary właśnie z dönerem... + dochodzi fakt, że odmian kebabu jest tyle, że trudno się w nich połapać. Ta jest najpopularniejsza... mało jest miejsc serwujących np. şiş kebab.

    Koniec dygresji:)

    Dziś ostatki, zrobiłem pączki
    Załącznik 308628

  20. Reklama
Reklama

Informacje o temacie

Użytkownicy przeglądający temat

Aktualnie 1 użytkowników przegląda ten temat. (0 użytkowników i 1 gości)

Podobne tematy

  1. Cos do poczytania przy jedzeniu
    Przez Halunek w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post: 07-10-2017, 19:23
  2. Żebrogłosowanie na Jarocin, torgu pokaż siłę!
    Przez Bazan w dziale O wszystkim i o niczym
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post: 08-05-2016, 12:51
  3. Foobar2000 - pokaż przy uruchamianiu
    Przez Bazan w dziale Sprzęt i oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-11-2015, 09:26
  4. Pokaż w co siekasz - Screen ONLY
    Przez Levyt w dziale Inne gry
    Odpowiedzi: 213
    Ostatni post: 31-12-2014, 12:38
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 08-05-2005, 20:58

Tagi tego tematu

Zakładki

Zakładki

Zasady postowania

  • Nie możesz pisać nowych tematów
  • Nie możesz pisać postów
  • Nie możesz używać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •